Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inrichten 16m2 - Modern & Vintage - Interiorjunkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  23 augustus, 2016

  Compact wonen: studentenkamer inrichten 16m2

  Midden in het centrum van Groningen woont Ellen in een jaren 30 woning waar zij een kamer huurt van 16m2. Deze studentenkamer inrichten (16m2) was soms een uitdaging, maar bouwde ze om tot een waar vintage paradijsje. Inmiddels woont ze al bijna twee jaar in haar compacte ruimte en is voorlopig nog niet van plan te vertrekken, omdat ze zich helemaal thuis voelt in de stad.

  Maar ze is ook natuurlijk verknocht aan haar compacte stulpje. Ellen is niet allen gek op interieur, maar heeft ook een zwak voor goede muziek. Dit zie je dan ook volop terug in haar kamer.
  Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
  ”Op Facebook had ik een oproepje geplaatst dat ik op zoek was naar een kamer in centrum van Groningen. Toen gaf iemand mij de gouden tip. De kamer voldeed aan al mijn wensen dus het voelde direct goed.”
  Hoe ging het inrichten?
  ”Dat vond ik best lastig. Door de beperkte ruimte staan veel spullen opgeslagen onder mijn bed. Terwijl die eigenlijk ook een plekje horen te hebben in mijn kamer.”
  studentenkamer inrichten 16m2
  DSC_0728
  Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
  ”Een mix tussen modern en vintage. Ik vind het vooral heel belangrijk dat het er gezellig uit ziet in huis en dat het geen kille uitstraling heeft. Door de vintage spulletjes voelt het voor mij heel huiselijk.”
  Wat is je meest dierbare stuk in huis?
  ”De koffer die van mijn opa en oma is geweest. Hij komt uit 1945 en is dus echt heel oud. Nu heeft hij een mooi plekje in mijn kamer en bewaar ik er mijn platen in.”
  DSC_0759
  studentenkamer inrichten 16m2 wekker DSC_0753 DSC_0746
  Waar zit je het liefst in huis?
  ”Het liefst zit ik in de vintage stoel die ik heb gekocht bij de kringloop. Soms vraag ik me af van wie de stoel is geweest en waar hij stond, maarja die vraag zal altijd onbeantwoord blijven haha. ”
  Wat zijn je favo woonadresjes?
  Fonq en Flinders hebben altijd hele toffe design items en online shop ik graag bij Retroloekie. Daar komt mijn oranje bureaulamp ook vandaan.”
  DSC_0740
  studentenkamer inrichten 16m2 crosley DSC_0776
  Wat staat er nog op je woonwensenlijstje?
  ”Sowieso wil ik nog een nieuwe kledingkast. Die ik nu heb, valt bijna uit elkaar en hij is zo gewoontjes.”
  Tips voor iedereen die klein gaat wonen?!
  Een studentenkamer inrichten 16m2 kan een uitdaging zijn. Zorg daarom voor handige, ruimtebesparende opbergruimte. Ik heb spullen die ik niet zo vaak gebruik allemaal onder mijn bed liggen.”
  DSC_0731
  Beeld:
  Wendy
  Meer binnenkijkers van kleine huizen:

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website én Instagram.

  Eén reactie op “Compact wonen: studentenkamer inrichten 16m2”

  1. Nicky schreef:

   Leuk ingerichte kamer, heel erg uniek ook met de koffer van haar opa!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu