Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een grote kamerplant in huis: zo style je 'm - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  22 augustus, 2016

  Een grote kamerplant in huis: zo style je 'm

  Zoals ik al eerder schreef, ben ik echt een groen liefhebber. Zowel in kleur als in planten. Hoe meer groen, zowel binnen als buiten, hoe beter. Vooral de variatie tussen een grote kamerplant en kleine vind ik erg leuk. Maar veel mensen vinden de keuze voor een grote plant een beetje lastig. Dat hoeft niet zo te zijn.

  Vaak wordt een grote kamerplant een beetje onhandig in een hoek of op een verkeerde hoogte op de grond geplaatst. Maar elke hoek of tafel vraagt om wat anders. Je moet daarom goed kijken naar de verschillende niveaus in de ruimte.

  Creëer met een hoge plant meer lengte in huis

  Zo werkt het goed om juist een hele grote kamerplant te plaatsen die lekker uitsteekt, wanneer de objecten ook allemaal wat hoger zijn. Hierdoor creëer je meer lengte in de ruimte. Hiervoor kun je ook een klein tafeltje of ander verhoginkje gebruiken. Maar wanneer je woonkamer het formaat heeft van een soort grote balzaal, werkt het ook erg goed om een grote plant vrij van de muur in de ruimte te plaatsen.
   

  Onderschat vooral de pot niet

  Ook telt het formaat van de pot erg mee voor het creëren van de juiste verhoudingen. Wees daarom niet te bang om een keer een grote en zware pot te gebruiken. Of kies voor een handige kleine pot die je in een grote hoge mand kunt verstoppen.
  De mogelijkheden om een grote kamerplant in huis te stylen zijn dus eindeloos. Hier een paar voorbeelden van een paar toffe grote planten die nu helemaal hot zijn.
   

   

  sharonSharon is een veelzijdige art director met een oplettend ‘OCD-eye’ voor detail. Vanwege haar passie voor concept en ruimtelijk ontwerp probeert ze in haar werk een brug te slaan tussen reclame en design. In haar vrije tijd is Sharon vaak te vinden in restaurants en sfeervolle hotspots in binnen- en buitenland. Niet alleen voor het heerlijke eten, maar vooral om haar honger naar interieur inspiratie te stillen. Haar droom woning? Een oude fabriek of loods in Rotterdam om haar eigenwijze en industriële smaak het perfecte plekje te geven. Volg Sharon via haar website, Pinterest en LinkedIn.

  3 reacties op “Een grote kamerplant in huis: zo style je 'm”

  1. Gina schreef:

   Geweldige inspiratie! Love it <3

  2. Elise schreef:

   Mooie serie, ik zou graag een plant als op foto 5 willen aankopen. Weet jij toevallig de naam van deze plant? Ik bedoel degene met wat ronde bladeren, in zwarte pot of het tafeltje/krukje. Alvast bedankt!

  3. Lynn schreef:

   Wat een leuke selectie met mooie planten. Vooral foto 12 is mooi met die palm. @Elise dat is de Monstera. Je zou hier eens kunnen proberen https://www.plantje.nl/. Goede ervaringen mee.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu