Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  25 mei, 2018

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Moeder Floor en dochter Charlotte runnen met veel passie hun concept store Flotte. Naast het feit dat je hier veel mooie merken shopt, zit je hier ook goed voor zoetigheid: je smult hier van heerlijke kruidenkoek, gemaakt volgens familierecept. Dat maakt winkelen in Deventer nog leuker…

  Als je de drempel overstapt bij Flotte word je gelijk hebberig: servies, sieraden, kleding, tassen… je vindt hier veel moois. Vooral merken zoals Zusss en Sukha spot je hier veel. Als je een rondje door de winkel hebt gedaan, zak dan zeker even onderuit in de knusse zithoek die je links bij het raam vindt.

  Hier doe je je tegoed aan lekkere lattes én je kan hier de welbekende Deventer kruidenkoek (o zo lekker!) eten. Leuk feitje: deze koek is gemaakt door de opa van Charlotte. De koek is inmiddels een echt begrip in Deventer. Zo wordt hij bijvoorbeeld ook verkocht bij de bekende Bakkerij Wessels in Deventer. En de naam Flotte? Denk maar aan Floortje en Charlotte. Snap je ‘m?

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Creatieve genen

  In deze conceptstore vind je naast een boel woonaccessoires en kleding, ook planken. Deze zijn gemaakt door de man des huizes oftewel: de vader van Charlotte. Die handigheid zit duidelijk in de familie: een vader die spijkers slaat, een opa die banketbakker was en natuurlijk Charlotte zelf, samen met haar moeder Floor die Flotte runnen.

  Dat deze winkel een echt pareltje in Deventer is, komt niet als verassing. Moeder en dochter kunnen het namelijk erg goed met elkaar vinden en door hun leeftijdsverschil is er een breed assortiment ontstaan voor jong en oud. Zo shop je hier bijvoorbeeld voor de jeugd veel kleine, minimalistische sieraden en voor de wat oudere generatie grotere sieraden. Natuurlijk zijn accessoires niet leeftijdsgebonden, maar door het ruime aanbod is hier voor iedereen wel wat te vinden. Dat maakt winkelen in Deventer nog fijner.

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Tassentic

  Omdat je nooit genoeg tassen kan hebben, shop je hier naast sieraden ook toffe vintage tasjes. Ook voor kleding ben je hier aan het juiste adres. Als je langs de verschillende kledingrekken struint, spot je namelijk veel vintage moois. Alle kleding wordt hier trouwens van te voren uitgewassen, waardoor het geurloos en fris in de winkel hangt. Ook fijn.

  Binnenkort winkelen in Deventer?

  Hop hier dan zeker even binnen bij Flotte. Zeker leuk om een bezoek aan deze winkel te combineren met een moeder-dochter dagje. Oh, als je hier gaat winkelen, vergeet  dan vooral niet die kruidenkoek te proeven…

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Winkelen in Deventer en smullen van kruidenkoek bij Flotte

  Heb je deze hotspots ook al eens gezien?

  Tekst: Lisa Post
  Fotografie: Lisa Post

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu