Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  1 maart, 2018

  Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur

  Een fabriekshal zie je niet snel over het hoofd, maar deze in Amersfoort is wel even zoeken. Als je deze hal echter gevonden hebt, wil je er niet meer weg: in een voormalige tandpastafabriek zit namelijk Hoog Vuur. Naast de bijzondere stek is de kaart ook om te smullen. Binnenkort maar uit eten in Amersfoort?

  Restaurant Hoog Vuur ligt op een terrein waar het voormalig Oliemolenkwartier zat. Deze is nu echter omgetoverd tot een vernieuwende en bruisende plek met als naam De Nieuwe Stad. Op deze plek zitten verschillende kunstenaars en creatieven én dus ook dit restaurant. Zeker even een plek om eens langs te wippen. Oh ja, en in deze fabriek werd vroeger de Prodent tandpasta gemaakt. Hoe grappig is dat?

  Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur

  Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur

  Stoken en koken

  De enorme industriële ruimte (want veel beton, buizen en bakstenen muurtjes) leent zich goed voor dit restaurant. De boel is gezellig gemaakt met veel planten, een bijzondere houten bar, warme kleedjes en een prikbordwand op de muur. Het is juist de mix van de houten tafels met de strakke stoelen en het rauwe van het pand wat deze plek zo bijzonder maakt. De naam Hoog Vuur doet zijn dank aan de grote ambachtelijke gitzwarte houtovens die in het pand te vinden zijn (minor detail: deze zijn niet te missen) waar elke dag heerlijke maaltjes in gemaakt worden. Goed om te weten: alles op je bord is gemaakt van eerlijke, lokale producten. Dat smaakt toch net even wat lekkerder, toch?  Vanaf je tafel kan je overigens zien hoe stoere mannen hout hakken (zucht…) en het vuur van de ovens opstoken. Klinkt goed, toch? Wellicht voor een vriendinnenavondje uit eten in Amersfoort?!

  Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur

  Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur Uit eten in Amersfoort @ Hoog Vuur

  Ga je binnenkort ook uit eten in Amersfoort?

  Helemaal enthousiast geworden na deze post en loopt het water je al in de mond? Vinden we ook niet zo gek. Hoog Vuur vind je op de Oude Fabrieksstraat 26 in Amersfoort.

  Heb je deze hotspots in Amersfoort ook al gezien?

  Tekst: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu