Verrassend mooie trap in huis

De trap, bij de één staat hij midden in de woonkamer en bij de ander in de hal. Welke plek jouw trap ook heeft, er zijn verschillende manieren om van jouw trap een eyecatcher te maken. In dit artikel vind je leuke inspiratie voor een verrassend mooie trap in huis.

Tapijt

Een trap met een tapijt als bekleding geeft een warm gevoel en warme voetjes. Je kunt kiezen voor een hoogpolig of laagpolig tapijt, een tapijt met print of juist een opvallende kleur.

Interior Junkie Elisah ging ook voor trapbekleding. Zij koos voor die van Desso & Ex, een oudroze kleur met een grafische print. Deze trapbekleding past bij alle aangrenzende (slaap-)kamers.

De trapbekleding is eindelijk af
Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie

Lichtjes

Laat je trap stralen met lampjes in de traptreden. Super handig want zo zie je altijd waar je loopt, zelfs als je na een nacht stappen thuiskomt en het lichtknopje niet kunt vinden.

Robuust beton

Een houten trap geeft een huiselijk gevoel, maar als je een industriële woonstijl hebt dan kun je ook gaan voor een betonnen trap. Combineer donker grijs beton met licht grijs, zo creëer je diepte op de trap.

Gekleurde trap

Als ik ergens vrolijk van word, is het kleur in huis. Vooral op plekken waar je het in eerste instantie niet zou verwachten, zoals de trap. Twijfel je nog over de kleur? Bekijk dan de trap van Maartje eens.

Go pink! Maartje ging namelijk voor een roze trap in haar Amsterdamse stulpje. Doordat het een open trap is die in verbinding staat met de woonkamer, is het meteen de eyecatcher van de eerste verdieping. De roze trap is niet te missen.

Doe eens gek en kies voor een roze trap
Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie

Hoekje onder de trap

De ruimte onder de trap kan op verschillende manieren worden benut. Denk aan een opbergkast onder de trap, een speelplek voor de kinderen of een loungeplek.

Roel heeft een prachtig stulpje in Laren samen met zijn vriend Remy en hond Stewy. Onder zijn trap vind je een knusse werkplek met een blauw fluwelen stoel. Tegen de muur staan kratjes die dienen als boekenkast. Een leuk hoekje waarbij de trap goed tot zijn recht komt.

Wooninspiratie opdoen in een huis vol luxe

“De lijsten komen overal en nergen

Wooninspiratie opdoen in een huis vol luxe

Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie

Ik ben heel benieuwd van welke trap jouw hartje sneller gaat kloppen. Deel jouw mening in de comments.

Beeld header:

carina

Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

2 reacties

Chloe -

Hi,
Ik vind je trapbekleding echt te gek!! Heb je enig idee wat het ongeveer gekost heeft voor je trap :)

Frederique Steenen -

Wauw, ziet er allemaal mooi uit, ik was ook bezig voor iets nieuws met mijn trap en dit geeft mij wel wat meer inspiratie, bedankt daarvoor! :)

Reageer ook