Spelen met kurk in huis

Een tijd lang was kurk in huis niet echt geliefd, maar gelukkig mag kurk al tijden weer gezien worden. Vooral de combinatie tussen duurzaam en de nieuwe toepassingen in meubels zorgt ervoor dat kurk zijn stoffige imago in no-time veranderde in een hip en vernieuwend materiaal. Ja, we love kurk!

Doordat we steeds milieubewuster gaan leven, is kurk zeker een goede keuze. Kurk wordt gemaakt van de bast van een kurkeik. Enkel de bast wordt gepeld, waardoor de boom zelf kan blijven staan. De kurkeik herstelt zichzelf en kan na een aantal maanden weer een nieuwe lading kurk leveren. Kurk in huis is dan ook super duurzaam.

Naast kurken woonaccessoires zoals dienbladen, bloempotten en opbergbakken zien we ook steeds vaker kurken meubelstukken. Denk maar aan de kurken collectie van de Zweedse modeketen. Of pak het helemaal groots aan en kies voor een complete wand van kurk. O zo mooi.

Spelen met kurk in huis
Spelen met kurk in huis

Meer goed nieuws: het zorgt ook voor een betere akoestiek

Kan de akoestiek wel wat verbeterd worden bij jou? Goed nieuws, want kurk is een sterk, absorberend materiaal en isoleert goed. Je akoestiek in huis wordt sterk verbeterd, dus ideaal als je een huis hebt met hoge plafonds of als je in een loft woont.

Top 5 aan kurk in huis

Deze tripod lamp komt met een kap van kurk. Niet zo van wit? Gelukkig is hij er ook met zwarte poten. Of verf ze in een kleur naar keuze.

Klok van kurk

 Spelen met kurk in huis

Eerlijk zeggen: heb jij nog een klok in huis hangen of kijk jij altijd op je mobiel? Dit exemplaar van kurk is een goede reden om eindelijk weer eens eentje op te hangen, toch?

Mooi setje

 Spelen met kurk in huis

Deze lampen zijn van Tjalle en Jasper en ken je wellicht al. Ze zijn een hit! Dat is ook niet zo gek met zo’n kurken jasje. Ze komen trouwens in een setje.

Design kruk

 Spelen met kurk in huis

Een echte design kruk van kurk is deze van Vitra. Doet je een beetje denken aan een echte klos ofniet?

Multifunctioneel

 Spelen met kurk in huis

Deze kruk van kurk is stukken goedkoper dan die hierboven. Ga er op zitten of gebruik ‘m juist als nachtkastje. Wat jij wilt.

Laat je eens verrassen door de veelzijdigheid van kurk in huis. Bij deze dus een aantal inspiratiebeelden van kurk in huis. Ben jij ook al om?

Renate

Renate is een vormgever, of, zoals ze het in het Engels nog beter kunnen zeggen: ‘someone who gives shape’. Ze heeft eerst op het Nimeto Utrecht de studie interieuradviseur gevolgd en is hierna in België interieurvormgeving gaan studeren. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf waar ze vorm geeft aan meubels, grafische designs en interieurs. Renate is altijd op zoek naar nieuwe vormen en inspiratiebronnen. Op haar Instagram en haar gelijknamige website kun je haar creativiteit volgen.

Reageer ook