Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Ook zo dol op barkrukken? Bij deze kiesadvies - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-10-2023

  26 februari, 2019

  Ook zo dol op barkrukken? Bij deze kiesadvies

  Er zijn zoveel verschillende soorten barkrukken te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar waar moet je opletten bij het speuren naar dé perfecte barkrukken? Ik heb een aantal tips voor je die je mee kunt nemen bij de zoektocht naar Interior Junkie proof barkrukken

  Vraag je af: wie gaat erop zitten?

  Iedereen heeft een andere lengte en een ander gewicht. Gaan er kinderen of volwassenen gebruik van maken? Als je de zwaarste persoon als maatstaaf neemt, zit je altijd goed. Letterlijk en figuurlijk.

  Welke vormgeving past bij mij en mijn woning?

  Wil je je interieur luchtig houden, kies dan voor subtiele barkrukken met open poten en misschien ook wel geen rugleuning. Is er weinig loopruimte? Dan is een barkruk met zo min mogelijk uitlopende poten het meest geschikt.

  Ook zo dol op barkrukken? Bij deze kiesadvies

  Met of zonder rugleuning? En is een kussen noodzakelijk?

  Een belangrijke regel: hoe langer je bent, hoe belangrijker de rugleuning is. Dienen de barkrukken als een zitplek waar je minder lang zit, dan is de rugleuning minder van belang dan wanneer er uren op gezeten wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor het kussen.

  Welke hoogte moet je aanhouden?

  Zorg dat er minimaal 10 centimeter tussen de benen en de onderzijde van het tafelblad over is. De hoogte van de barkruk hangt dan ook af van de persoon die er gebruik van maakt.

  Ook zo dol op barkrukken? Bij deze kiesadvies

  Voetensteun: ja of nee?!

  Als laatste heb ik, als kleiner persoon, altijd grote behoefte aan een voetensteun omdat mijn benen anders erg moe worden.Nu ben ik benieuwd, hebben jullie barkrukken thuis? Welke vragen hebben jullie meegenomen tijdens de aanschaf?

  Beeld credits:

  1. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij Vanessa uit Amsterdam. 2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour uit het huis van Mechtelien.

  KellyAls interieuradviseur ligt het hart van Kelly bij het gebruik van textiele materialen in het interieur. Door haar tips en inzicht over het juist gebruik van textiel in het interieur kan er volgens haar ieder huis een ‘thuis’ worden. In haar studentenkamer in Enschede zijn dan ook veel verschillende textielmaterialen te vinden die constant wisselen. Kelly krijgt niet genoeg van leuke interieurwinkeltjes voor inspiratie en reist hiervoor dan ook stad en land af. Bij het schrijven van blogs voor Interior Junkie neemt ze je mee in haar wereld van textiel.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu