Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kids- en interieurproof je eethoek stylen doe je met deze kinderstoel - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Kids- en interieurproof je eethoek stylen doe je met deze kinderstoel

  Zodra je kinderen krijgt, is de kans groot dat je eethoek binnen aanzienlijke tijd wordt versierd met de welbekende Tripp Trapp kinderstoel van Stokke. Dit ontwerp van Peter Opsvik is Scandinavisch design ten top en ontketende in 1972 zelfs een ware revolutie op het gebied van kinderstoelen. De eethoek kon vanaf dat jaartal zelfs interieurproof worden ingericht met een kinderstoel. Vinden we fijn, toch?

  Geen hometour bij een gezin is compleet zonder een Tripp Trapp kinderstoel aan tafel. Door de jaren heen zag ik ze in alle kleuren van de regenboog voorbij komen: de één gloednieuw, de ander tweedehands gescoord. De bekende kinderstoel van Stokke blijkt onverwoestbaar en gaat, als je er zuinig mee bent, een leven lang mee.

  Van 0 tot 100 jaar

  Nog voordat de kleine is geboren, heb je er al profijt van, omdat zowel het zit- als voetenplankje verstelbaar is. Je kunt er dus ook gewoon als volwassene op zitten, maar ook de allerkleinsten. Is je kindje eenmaal geboren, dan kun je er de Newborn set op zetten, zodat de kleine al vanaf de geboorte gezellig aan tafel kan zitten. Zo hoort de baby meteen bij het gezin en geniet van het oogcontact en de interactie aan tafel. Erna kun je de kinderstoel uitbouwen met een Baby Set met tuigje, zodat je dreumes goed vastzit en een dienblad om lekker te kunnen knoeien met eten. Vanaf de peuterleeftijd kan je kindje er zelf op klimmen en kun je zowel het zit- als voetenplankje lager zetten. Vandaar dat de stoel ook letterlijk van 0 tot 100 jaar gebruikt kan worden. De stoel groeit als het ware met je mee. Je kunt hem later zelfs doorgeven aan je (klein)kinderen.

  Nieuwe tint: Oak Brown

  Extra leuk is dat de Tripp Trapp sinds kort verkrijgbaar is in een nieuwe tint, eentje waar mijn hart sneller van gaat kloppen, want hij blijkt perfect in onze eethoek: bruin eiken, onderdeel van de premium Oak Collectie. De Oak Brown is een mooie match met onze donkerbruine marmeren tafel. Daarnaast is deze kleur ideaal voor iedereen die de eethoek neutraal van kleur wilt houden. Eerlijk gezegd had Oliver natuurlijk al een kinderstoel, maar ik merk dat hij direct op de Tripp Trapp wilde zitten, omdat hij al jarenlang op de crèche op zo’n stoel zit. Een extra kinderstoel is overigens altijd fijn als er een playdate over is of zijn nichtjes gezellig een dagje komen spelen. Dan hoeft je visite geen extra stoel mee te nemen. Scheelt weer. Trouwens, zelf zit ik er stiekem ook op, want ik werk regelmatig aan de eettafel. Handig.

  Meer weten over de over de Tripp Trapp Oak Brown, de accessoires waarmee je de kinderstoel kunt afstylen én nog meer moois uit de collectie, zoals ledikanten, kindertafels en badjes ? Check dan de website van Stokke. Heel benieuwd of jij thuis ook een Tripp Trapp kinderstoel hebt, en zo ja: welke kleur?

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Stokke. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Eén reactie op “Kids- en interieurproof je eethoek stylen doe je met deze kinderstoel”

  1. Supriya schreef:

   Could you also let us know where your regular dining chairs are from? Those are super pretty too.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu