Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  6 december, 2018

  Op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips

  Ben je net op kamers, nog alles volop aan het inrichten en kun je nog wel wat hulp gebruiken? Juist zo’n kleine ruimte kan lastig inrichten zijn. Want ja, je wilt er kunnen slapen, chillen en eten en dan ook het liefst niet dat alle muren op je af komen. Deze studentenkamer tips komen je wellicht goed van pas.

  Kies voor lichte kleuren

  Een van de studentenkamer tips is het gebruik van lichte kleuren. Door dit te doen, lijkt je kamer groter. Denk hierbij aan de kleuren wit, beige, crème en pasteltinten. Je kunt natuurlijk wel weer accessoires nemen in wat fellere kleuren. Wil je meer rust in je kamer, kies dan niet voor teveel verschillende kleuren door elkaar, maar werk bijvoorbeeld met twee a drie accentkleuren. Dan oogt het geheel in zo’n kleine ruimte meteen ook een stuk rustiger. Ben je toch van kleur (zoals Doortje met haar prachtige slaapkamer) probeer dan je woonaccessoires lichter te laten.

  Plaats niet teveel en te grote meubels in je kamer

  Hierdoor oogt de ruimte veel kleiner. Kies liever voor een paar meubels die meerdere functies hebben, zoals een bed met meerdere kussens die ook door kan als bank, een opbergkastje als nachtkastje ineen én een bed met extra opbergruimte erin. Je kunt beter één groot meubelstuk in je kamer plaatsen (zoals een hoogslaper of een bank) dan allemaal grote. Zonde van de ruimte. Wil je toch ruimte voor stoelen (voor gezellige etentjes met vriendinnen) kies dan voor klapstoeltjes.

  Ga je op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips

  Een van de gouden studentenkamer tips: ga los op Marktplaats

  Als student heb je natuurlijk een beperkt budget, maar je zult je verbazen hoeveel spullen je soms gratis kunt ophalen via Marktplaats. Vaak willen mensen gewoon van hun spullen af zonder dat ze er zelf druk mee zijn. Nog een tip: sprokkel je servies bij elkaar bij de kringloop, want hier is het aanbod enorm. Leuk ook: zo krijg je een bonte mix van servies, veel leuker dan een complete set kopen, toch?

  Werk in de hoogte

  Het is altijd even puzzelen in een kleine ruimte, dus probeer in de hoogte te werken. Een hoogslaper is ideaal voor een studentenkamer (check maar even hoe student Malyn deze stylet in haar kamer). Ook een kledingkast van vloer tot aan plafond is ideaal. Bovenin doe je bijvoorbeeld spullen die je niet vaak nodig hebt (zoals je zomer dekbed) maar toch in je kamer wilt bewaren. Plankjes aan de muur zijn ook ideaal!

  Ga je op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips

  Confisqueer bergruimte bij je ouders

  Op kamers gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar je hele inboedel kan natuurlijk niet mee. Maar het is ook zonde als je alles weg doet. Kijk paps en mams lief aan en spreek met ze af dat je nog enkele dozen op hun zolder of berging bewaart. Het is niet vanzelfsprekend dat ouders de zooi van hun uitgevlogen nest nog jarenlang wilt bewaren namelijk.

  Creëer zoveel mogelijk opbergruimte

  Dit kan bijvoorbeeld al door lades onder je bed te plaatsen. Of door planken boven je bed op te hangen. Hier kan je gemakkelijk wat boeken op kwijt. Ook kun je kiezen voor een kledingkast met schuifdeuren of een kledingrek aan de muur (zoals hieronder). Bij een moeilijke ruimte kan je ook meubels op maat nemen. En de grootste tip is om je vloer leeg te houden. Hierdoor oogt het leger en netter.

  Ga je op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips

  Toe aan nog meer studentenkamer tips bekijk dan de rubriek vol met de mooiste studentenkamers.

  Beeldcredits:

  1  +2. Via de studentenkamer tour bij Eva in Rotterdam. 3. Via de studentenkamer tour bij Malyn uit Nijmegen. 4. Via de studentenkamer tour van Myrthe uit Utrecht.

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Esmée en door mij herschreven. 

  esmee

  Esmée studeert allround styling op Academie Artemis in het centrum van Amsterdam. Door haar grote passie en enthousiasme voor het interieur is haar grootste droom om te werken als stylist. Van jongs af aan is ze al bezig met het stylen van haar kamer, maar nu wordt het tijd om andere mensen te adviseren en inspireren. In de toekomst wilt zij wonen in een huis vol natuurlijke tinten en materialen. Dit alles met een stoer industrieel randje. Esmée haalt haar inspiratie uit verre bijzondere landen, leuke hotspots, Instagram en Pinterest.

  3 reacties op “Op kamers? Bij deze handige studentenkamer tips”

  1. Super leuke inpiratie! Dit zijn sowieso goede tips voor wonen op een klein oppervlakte. Ik heb ook altijd de hoogte in gewerkt met kasten en opbergruimte, heel handig!

  2. Dionne schreef:

   Super handige tips! Ik had op mijn studentenkamer ook veel gebruik gemaakt van lichte tinten, stringlights etc. Waardoor het al heel snel heel gezellig was, maar dat komt ook omdat het een kleine ruimte was.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu