Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De voordeur stylen: de eerste indruk van je huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  16 mei, 2024

  De voordeur stylen: de eerste indruk van je huis

  Tips om je voordeur te stylen? Als iemand aankomt bij je woning is het eerste wat ze zien je voortuin en je voordeur. Als het vol staat met onkruid staat of overgroeid is en je voordeur er vies uitziet of het verf eraf bladert, is dat niet echt een goede eerste indruk. Tijd om het vooraanzicht van je woning aan te pakken dus! 

  Begin met de voordeur

  Iets wat meteen in het oog springt aan de voorzijde van je woning is de voordeur. Voor een verzorgd vooraanzicht kun je al beginnen met de deur eens goed schoonmaken. Dit verschil zal direct al te zien zijn. Kijk eventueel ook of er wat aangestipt moet worden met verf en de hele voorkant is weer fris. Wanneer de deur er wat slechter aan toe is, kun je hem misschien beter vervangen. Een nieuwe voordeur zal ook direct een groot verschil maken. Kies een stijl die je zelf mooi vindt of juist mooi bij de stijl van het huis past. Vergeet bij het kiezen van de deur ook zeker de veiligheid niet. Kies een stevig deur met een goed cilinderslot en je weet zeker dat hij er zowel mooi uit zal zien als veilig is. 

  Voordeur stylen tip: pak de voortuin aan

  Nu de voordeur helemaal opgefrist is, is het tijd om de voortuin aan te pakken. Dit is natuurlijk hoe ze bij je voordeur komen en het moet niet als een survivaltocht door de jungle voelen om aan te kunnen bellen. Zorg dat er niet te veel in het wild groeit langs het looppad richting de deur. Natuurlijk haal je ook al het onkruid weg en de tuin zal er al een stuk beter uitzien. Ook kun je natuurlijk wat mooie planten neerzetten. Zet twee mooie potten naast de voordeur of creëer een mooie border langs het pad of aan de kant van de stoep. Vul deze met mooie vaste planten en vul ze per seizoen aan met vrolijk gekleurde seizoensplanten zoals tulpen of viooltjes. Zo is de voorkant van je huis meteen opgevrolijkt!

  Privacy creëren

  Over het algemeen wordt er wat minder aandacht besteed aan de meeste voortuinen in vergelijking met bijvoorbeeld de achtertuin. Toch is het wel fijn om ook in je voortuin wat planten neer te zetten. Met deze planten kun je namelijk heel fijn wat meer privacy voor je huis creëren. Zo kun je wat hogere planten kiezen om de inkijk wat te verminderen of plaats juist wat mooie planten voor het raam zodat je nog wel naar buiten kunt kijken, maar ze jou een stuk minder goed zien zitten. 

  Hoe style jij je voordeur?

  * Credits beeld met toestemming gebruikt: Desenio | Annie Sloan | Urban Front (laatste twee)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu