Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Vorig jaar stond hij al in november omdat Binnenste Buiten kwam filmen (heb je ook de kerstboom versiertips gezien die ik toen gaf?). Dit jaar heb ik ‘m net even wat later opgetuigd. Mijn kitscherige XXL kerstboom staat weer te pronken als nooit tevoren én uiteraard zijn er weer nieuwe bewoners van dé boom bijgekomen…

Zoals elk jaar heb ik een nepperd staan als kerstboom. Dat is voor een kerstjunkie natuurlijk NOT DONE, maar ik heb zo mijn redenen. Ten eerste hangen mijn soms peperdure ornamenten hartstikke mooi aan neptakken én blijven deze ook mooi hangen omdat de boom altijd mooi staat. Een echte boom gaat vaak hangen na een paar weken, dus je hangertjes ook. Dan kan er wel eens wat uitvallen. Paniek.

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Vloeken in de kerk, I know

Ten tweede hebben we plafonds van bijna vier meter hoog. Dus de kerstboom moet ook minstens drie en een halve meter hoog zijn. Hoe krijg ik in godsnaam zo’n enorme kerstboom in huis? Dat past toch niet op onze auto? Daarnaast blijf ik het, milieubewust als ik ben, zonde vinden dat je een boom in huis haalt die na amper een maand weer wordt weggegooid. Sund. Dus ja, ik denk die kerstboom odeur er zelf wel even bij, hoewel je genoeg kerstkaarsen hebt die zo’n kerstig dennenluchtje nabootsen. Nee, elk jaar haal ik mijn kerstboom gewoon weer van zolder. Eventjes in elkaar zetten (best een klusje hoor, dat doet manlief dus altijd) en een beetje modelleren en klaar ben ik.

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Mijn motto: een kerstboom kan niet vol genoeg hangen

Dat werd maar eens duidelijk toen ik afgelopen week dacht klaar te zijn, maar ergens achter mijn lelieboom nog een doos vond. Dat was nog wel dé doos vol met toppertjes. Compleet vergeten! Maar geen nood, want ook deze pasten er gewoon nog in.

Welke figuurtjes zijn nieuwe dit jaar?

Wat dacht je van een broccoli, sushirol, garnaal én een zak frietjes (die kocht ik bij Jasmijn Bloembinders in Haarlem en een luchtballon, tijger, badeend, rog én een banaan bij Flying Tiger. Daarnaast heb ik net de kroket, Zaans huisje, eenhoorn, flamingo, kalkoen, klompjes, een hamster én een tomaat bij de AH gekocht. Ook staat er 15 december nog een tripje naar een kerstmarkt in Duitsland op de planning én scoorde ik twee weken geleden tijdens een persontbijt van Sissy-Boy een croissantje én een paraplu voor in mijn boom. Zoals elk jaar ga ik ook na de feestdagen sale shoppen.

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer
Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Mijn top 5 van kerstfiguurtjes

Zoals ik al eerder zei: mijn boom kan niet vol genoeg hangen. Stiekem droom ik van een kerstboom op een draaiplateau zodat hij rondom versierd is. Wie weet voor volgend jaar. Bij deze nog een aantal favorietjes die ik héél graag wil aanschaffen. Of sla ik nu wel helemaal door?!

Lama

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Een lama had ik nog niet. Maar ik droom stiekem meer van een alpaca, wat een hip dier is dat. Deze lama doet het ook goed in mijn kerstboom hoor. Het prijsje is van de lama kersthanger ook leuk, want €2,50. FYI: bij HEMA geldt nu 2+1 gratis. Mijn god…

Sombrero

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Ik krijg me toch vakantiekriebels van deze sombrero hoed als kersthanger. Hoe leuk is deze? Ook €2,50!

Rode peper

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Met mijn Aziatische roots ontbrak een rode peper nog in mijn kerstboom. Moet ik hebben…  FYI: bij Sissy-Boy geldt nu 4 halen 3 betalen. Donders.

Cafetière

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Een echte koffieleut als ik ben, moet ik natuurlijk ook deze cafetière hebben.

Oude klok

Mijn XXL kitscherige kerstboom staat weer

Zoals het klokje thuis tikt… Deze doet me denken aan de oude klok die vroeger altijd bij mijn opa en oma stonden én die ik heb geërfd. Hij staat alleen al jaren op zolder bij mijn ouders omdat ik er maar geen plekje voor kan vinden thuis.

Ook leuk om te checken: in 2016 maakte ik een video over mijn kerstboom. Heel benieuwd wat jullie dit jaar weer van mijn XXL kitscherige kerstboom vinden.

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

4 reacties

Robert -

Ik heb nog een alpaca over. Laat maar weten als je hem wil hebben.

interiorjunkie -

Thanks! Ik ben gelukkig al voorzien, found it 😉

Gemma -

Wow, wat ontzettend gaaf. En waar hebben jullie die ontzettend leuke lampen in de vorm van cadeau’s onder de kerstboom vandaan?

interiorjunkie -

Hey Gemma

Leuk zijn die he? Héé lang geleden gekocht bij V&D, die had destijds altijd een geweldige kerstafdeling. Mis het nog elk jaar :(

Liefs,
Elisah

Reageer ook