Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  15 oktober, 2018

  Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek

  Wil je wat doen aan al dat hoekige in huis? Of wil je gewoon meer ruimte? Kies dan voor een ronde tafel. Helemaal als je ‘m matcht met transparante stoelen van Phillip Starck voor Kartell. En Bettina van Citymom pakt het helemaal kleurrijk aan: op de stoelen pronkt een Aziatisch gezichtje. Woonkamer inspiratie ten top!

  Ik smul van ronde items in huis. Denk maar aan een rond vloerkleed, ronde salontafeltjes, ronde poefjes, ronde kussentjes en natuurlijk ook de welbekende ronde tafel. De één kiest voor een ronde tafel waar vier stoelen aan kunnen, anderen pakken het helemaal groots aan en kiezen voor een enorme ronde tafel (restaurant style!) waar acht of zelfs meer stoelen aan kunnen.

  Toch blijf ik van mening: een ronde tafel maakt alleen ruimtelijk als je er niet meer dan vijf stoelen aan zet. Anders wordt het té massaal in huis. Kijk, als je een hele grote ruimte hebt, dan staat het juist mooi, maar in de meeste huizen volsta je met een mooie ronde tafel met maximaal vijf stoelen.

  Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek

  Liefde voor een ronde tafel in huis

  In het huis van Bettina (FYI: vrijdag staat de hele hometour online) spotte ik weer een ronde tafel. Bij de hometour bij Sabine uit Broek en Waterland en Rachel uit Amsterdam spotte ik al eerder een ronde tafel. Maar deze van Bettina is net even wat anders: hij is namelijk van haar ouders geweest. Sterker nog: ze ontbeet vroeger altijd aan deze tafel. Dat maakt zo’n tweedehands exemplaar extra mooi voor in huis, toch? Ze deed er verder niets aan, omdat ze deze ronde tafel zo op z’n allermooist vindt.

  Mijn top 3 van ronde tafels

  Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek

  Deze ronde tafel komt in een gitzwart jasje en speelse pootjes. Ik spotte ‘m bij wehkamp.nl voor €320. Niet zo van zwart? Hij is er ook in het hout.

  Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek

  Wat een knapperd! Een ronde tafel met een marmeren blad. Do I need to say more?! Ook deze vond ik bij wehkamp.nl. Wel een stukje duurder helaas…

  Kies voor een ronde tafel voor meer ruimte in de eethoek

  Wat krijg je als je messing, gerookt glas en een ronde vorm samenvoegt? Toch wel mijn DROOM eettafel. Op slag verliefd op deze beauty die ik vond bij MADE.com. Jij ook?

  Meer zien van deze ronde tafel en meer uit het huis van Bettina?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen komen er nog veel meer woontips uit dit huis online met als kers op de taart de volledige hometour, zowel de fotoshoot als de video, die vrijdag live gaat. Wil je nog meer van Bettina zien, volg haar dan op Instagram

  Bekijk hier de woontips van de vorige hometour bij Jeroen en zijn gezin in Overveen.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu