Je eigen mini museum in huis creeren

Verzamelaars wonen het mooist. Ik kan urenlang wegdromen bij interieurs vol met de mooiste snuisterijen. Kae is zo’n type dat veel reist en regelmatig wat mee terug de koffer in neemt. In haar woonkamer heeft ze veel van deze ‘frummels’ in een kast tentoongesteld als een soort mini museum.

Net als met haar pronkrek boven de bank koos Kae er ook voor om veel van haar snuisterijen te clusteren. Voor deze hoek in de woonkamer gebruikte ze een witte apothekerskast die ze bij Neef Louis in Amsterdam kocht. Doordat het glas van boven tot aan beneden reikt, laat het ook veel licht door en worden al haar schatten nog eens extra uitgelicht.

Schatten zitten er zeker in: van een opgezet kuikentje, eekhoorn en een vos tot aan ingelijste vlinders, een hertengeweitje en zelfs een egeltje. Zo vertelde Kae mij dat ze de meeste opgezette dieren kocht op de bekende vlooienmarkt in Lille (had je mijn vlog over deze rommelmarkt in Lille al bekeken?). Omdat het in een glazen kast zit, krijg ik ook direct zo’n mini museum gevoel. Ik vind stieken dit hoekje in haar huis het allermooist.

Je eigen mini museum in huis creeren

Je eigen mini museum in huis creeren

Meer zien van dit mini museum ?

Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen komen er nog drie woontips online, met als kers op de taart de volledige hometour die vrijdag live gaat. Wil je nog meer van Kae zien, volg haar dan op Instagram

Bekijk hier de woontip van gisteren:

Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour uit het huis van Danique uit Leiden:

Beeld © Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com

Reageer ook