Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Energie besparen in huis en toch comfortabel en stijlvol blijven - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  21 november, 2022

  Energie besparen in huis en toch comfortabel en stijlvol blijven

  Er thuis warm bij zitten zonder een al te hoge rekening wordt voor veel mensen deze winter een uitdaging. We weten allemaal dat het deze winter een tandje lager moet op stookgebied. Maar zelfs als we opletten, is het nog maar de vraag hoe hoog onze energierekening precies wordt. Hoe fijn zou het zijn om wat tips te krijgen om zowel energie te besparen in huis én comfortabel warm te blijven?  

  Mijn tips voor energie besparen in huis op een stijlvolle, comfortabele en verantwoorde manier

  De verwarming kan gerust een paar graden lager zonder dat het pijn doet, als je een aantal stijlvolle, warme items voor het grijpen hebt. Hiervoor heb ik enkele tips (die ook nog eens mooi in je interieur staan).

  Een vest om in te wonen

  Een mooi lang warm vest om ‘s avonds om te slaan. Denk aan de mooie warme vesten van Humanoid. Je kunt ze gerust als een dekentje over de leuning van je bank laten slingeren, want ze staan prachtig in elk interieur. Bij Humanoid in Arnhem zijn ze altijd op zoek naar duurzame alternatieven zoals organic of gerecycled stoffen en zijn ze erop gericht om de impact die de fashion industrie op het milieu heeft te verminderen.

  Stijlvolle duurzame pantoffels

  Voor warme voeten zorg je met fluffy sloffen die helemaal passen bij de huidige tijd van energie besparen in huis. Zelf heb ik een paar van BOTTINES waar ik zowat in woon. Ze zijn handgemaakt van schapenhuiden die een restproduct zijn van de Portugese vleesindustrie. Huiden, die anders zouden worden vernietigd. Je bespaart dus niet alleen op energie, maar geeft opgegeven materialen ook nog een heel mooi tweede leven. Ze zijn gevoerd met 100% natuurlijke wol, die er voor zorgt dat je voeten altijd aangenaam warm blijven.

  Besparend vernuft

  Gebruik een geavanceerde thermostaat zoals Nest om energie te besparen in huis. Wanneer de Nest detecteert dat je niet thuis bent wordt de verwarming sowieso uitgezet. Je kunt ook van afstand de verwarming uit of aanzetten. Als je dus een weekend weg bent en vergeten om de thermostaat anders in te stellen. Kun je dat nog op afstand doen. Bovendien is het een heel mooi en stijlvol simpel design voor op je muur, handig ook om snel te zien wat de temperatuur buiten is. Zo weet je ook hoeveel lagen je aan moet trekken vandaag.

  Een warm oventje voor je rug of buik

  Een elektrisch verwarmd dekentje of kussen om je rug even extra mee te verwarmen. Denk aan een warmtekussen van Stoov. Stoov® produceert op een innovatieve en duurzame manier warmtekussens- en dekens. Daar kom je de winter wel mee door hoor.

  Warm water gebruik verminderen op een stijlvolle manier

  Weet je dat je bij het warm water gebruik ook veel gas verbruikt? Hoe energie besparen in huis door warm water te verminderen kun je op verschillende manieren doen.

  Waterbesparend bad in huis halen

  Als je bezig bent met het verbouwen van de badkamer. Denk eens aan een bad waarbij de voeten minder ruimte innemen. Oftewel een schuin aflopend assymetrish bad. Er hoeft minder water in en zo zit je bad sneller vol en verbruik je minder warm water.

  Een saunagevoel creeren én besparen

  Geef je douche het gevoel van een sauna door een sauna timer op te hangen. Zo’n mooie met licht hout voor wat aardse tonen tijdens je wellness momentje. En een waterbesparende douchekop is ook zeker handig om deze winter te overwegen, ook al is dit de minst elegante tip van allemaal. Want comfortabel heb ik deze douchekop nog nooit meegemaakt.

  Ik hoop dat deze ‘hoe energie besparen in huis’-tips voor je huis je al een idee geven van wat voor jou relatief makkelijke keuzes zijn om te maken

  Hoe je energie kunt besparen bij je verbouwing is iets waar je het beste een adviseur bij kunt betrekken. Zij kunnen exact zien waar je nog extra isolatie nodig hebt of waar je eigen energie zou kunnen opwekken en opslaan.

  Heb je zelf nog elegante ‘hoe energie besparen in huis’-tips?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu