Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kinderkamer comfortabel maken doe je zo! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Een kinderkamer comfortabel maken doe je zo!

  Als je kinderen hebt, weet je dat hun kamers vaak vol speelgoed en kleding liggen. Dit moet natuurlijk opgeruimd worden. Daarom is het belangrijk om een comfortabele ruimte te creëren waarin ze kunnen spelen, slapen en ontspannen.

  Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de kamer van je kinderen maximaal comfortabel is, is door een vloerkleed toe te voegen. Het voegt niet alleen comfort toe, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit. Welke manieren zijn er allemaal om een kinderkamer comfortabel te maken? In deze blogpost vertel ik je er meer over.

  Een kindertapijt van goede kwaliteit

  Vloerkleden kinderkamer van goede kwaliteit zijn belangrijk, omdat ze onderhevig zijn aan veel slijtage. Het meest ideale is een comfortabel en zacht vloerkleed dat makkelijk schoon te maken, maar ook wasbaar is. Het formaat moet groot genoeg zijn, zodat het geschikt is voor de kinderkamer. Je moet ervoor zorgen dat de randen van het vloerkleed zijn gebonden met latex om rafelen te voorkomen. Daarnaast moeten kinderen natuurlijk tijdens het spelen niet over losse of verdwaalde draden struikelen, dat spreekt voor zich. Sommige fabrikanten gebruiken een rubberen achterkant in plaats van latex stiksels. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid dan andere producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

  Gebruik zachte, katoenen lakens

  Katoen is een natuurlijke vezel en is daarnaast ademend. Ze zorgen ervoor dat je kinderen tijdens de slaap geen warm of bezweet gevoel krijgen. Dit kan ongemakkelijk zijn en tot rusteloosheid leiden. Katoenen lakens zijn comfortabeler dan synthetische omdat ze geen jeuk of allergieën veroorzaken bij de gevoelige huid van kinderen. Ze gaan ook langer mee dan synthetische stoffen omdat ze niet zo veel pillen. Je hoeft ze dus niet zo vaak te vervangen.

  Kies voor kussens, dekens, spreien en dekbedden

  Kussens, dekens en spreien zijn een geweldige manier om kinderkamers comfortabeler te maken. Ze kunnen worden gebruikt om knusse nestjes op de vloer of bedden te creëren. Als je je kind ‘s nachts warm wilt houden, overweeg dan om een dekbed voor het bed te kopen in plaats van alleen lakens te gebruiken. Met verschillende texturen en kleuren wordt de kinderkamer ook een stuk interessanter. 

  Een speelgoeddoos om alles op te ruimen

  Je kinderen hebben vast en zeker veel speelgoed. Je kunt een speelgoeddoos aanschaffen om alles op te ruimten. De kamer is niet alleen opgeruimd en georganiseerd, maar ze leren ook om zelf op te ruimen. Een speelgoeddoos is ook een uitstekende manier voor je kinderen om te leren delen met zijn broers en zussen. Het is belangrijk dat kinderen het speelgoed waarmee ze uitgespeeld zijn kunnen opbergen om hun kamer netjes en opgeruimd te houden.

  Installeer verduisterende jaloezieën of gordijnen

  Hebben je kinderen moeite met slapen? Dat kan frustrerend zijn voor hun, maar ook voor jou als ouder. Ze kunnen de hele nacht woelen en draaien of zelfs vroeg in de ochtend wakker worden. Het antwoord op dit probleem zijn verduisterende jaloezieën of gordijnen kiezen. Jaloezieën of gordijnen zullen de zonnestralen tegenhouden wanneer deze op een goddeloos uur van de ochtend opkomt. Op deze manier kunnen je ​​kinderen beter slapen. In de ochten voelen ze zich weer fris en energiek voor de dag!

  Hoe ziet jouw kinderkamer eruit?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu