Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  22 juli, 2015

  DIY: maak je eigen hangplantje voor thuis

  Ondanks dat hangende planten redelijk ouderwets zijn, zijn er een aantal moderne manieren om je planten op te hangen.  Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je planten in een flexibele zak te doen. Je kunt deze dan neerzetten op een kastje, maar voor een ruimtelijk effect kun je hem dus ook ophangen.

  Hierbij nog een paar andere voorbeelden, maar het is ook een optie om zelf aan de slag te gaan met als resultaat: de laatste twee foto’s.
  Wat heb je nodig?

  • Een stuk lint of touw.
  • Een stuk koper.
  • Een klein beetje potgrond.
  • Plantjes

  Stap 1
  Haal een stuk lint of touw door het gebogen stukje koper heen. Zorg dat het koperen stuk precies in het midden van je touw of lint zit anders hangt je plantje straks scheef. Gebruik een touw of lint met voldoende lengte. Je wilt namelijk niet dat hij meteen te kort is. Je kunt hem namelijk altijd nog afknippen..
  Stap 2
  Vul de buis met een klein beetje potgrond. Niet te veel, want je moet het plantje namelijk wel in kunnen graven zonder dat er potgrond over de rand valt.
  Stap 3
  Geef het plantje af en toe een klein beetje water. Natuurlijk kun je het ook op een andere manier opvullen. Op deze manier maak je er ook minder snel een rommeltje van. Je kunt namelijk de buis ook vullen met alleen een klein beetje water. Hier kun je dan een paar bloemen in doen.
  Eerder kon je al lezen hoe je zo’n coole macramé plantenhanger maakt.
  Beeld gevonden via:
  1. Heanhean. 2. Theminimalist.

   Lees hier meer posts van Demi.

  Demi Demi studeert interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Na de zomer begint haar examenjaar en zal ze beginnen met een stageperiode ín Amsterdam, waar zij dus ook tijdelijk zal gaan wonen. Demi is een interior junkie, fashion junkie én photography junkie. Houdt ervan om mode en interieur op een leuke manier te combineren, het vast te leggen en daarna te posten op haar Instagram. Het liefst álles in zwart, wit én grijs.. Ze zit vol inspiratie en energie en zou graag binnenkort haar eigen bedrijf beginnen. Work hard, play hard!

  Eén reactie op “DIY: maak je eigen hangplantje voor thuis”

  1. Ron schreef:

   echt cool, stuk voor stuk leuke ideeen! bedankt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu