Binnenkijken in New Yorkse appartementen

New York, New York! Ga jij deze zomer naar de Big Apple? Interior Junkie Elisah is er al drie keer geweest en woonde er zelfs een paar maandjes. Binnen een dag voelde zij zich al een echte New Yorkse. Hoe leuk is het dan om binnen te kijken bij de mensen die er al langer wonen? Kom binnen bij drie van mijn favoriete New Yorkse appartementen.

De New Yorkse woningen lijken niet op de woningen die we in Nederland kennen. Vele wonen in een appartement of een studio

Binnenkijken bij Elise

De Nederlandse Elise, bekend van de blog Blonde Tigers, woonde en werkte in The Big City. Zij opende voor mij, een tijdje geleden, de deuren van haar prachtige stulpje in Soho (FYI: Elise woont nu weer in Nederland). Voor New Yorkse begrippen heeft Elise een bijzonder huis, omdat zij ondanks dat ze op de derde verdieping zit een privétuin heeft. Hier zat zij dan ook regelmatig. En heel grappig ook: het voelde heel Amsterdams aan.

Binnenkijken bij blogger Elise

“Onze buitenruimte is ideaal om op zonnige dagen te luieren.”

De interieurstijl is het beste te omschrijven als een mix van verschillende collectables, die door de jaren heen gekocht en verzameld zijn tijdens reizen.

Binnenkijken bij blogger Elise

“Verzameling tijdschriften op de eettafel.”

Binnenkijken bij blogger Elise

Bekijk de volledige hometour van Elise.

 

Binnenkijken bij Alissia en Jan

Stop twee designbreinen onder één dak en je krijgt gegarandeerd een fantastisch design huis te zien. Alissia en Jan wonen samen in Brooklyn. Jan houdt van een strak interieur en wil alle frummels het liefst wegstoppen in kasten, maar Alissia zet het graag in een vitrinekast.

Binnenkijken bij Alissia

“De eethoek is juist zo vrolijk door het rood-witte kleed Carpet 13 van Moooi door Marcel Wanders.”

Binnenkijken bij Alissia

“De bank is ideaal om op te relaxen.”

De favoriete plek in huis is de bank. Hier zitten zij graag in het weekend languit een filmpje te kijken. “We zijn graag thuis, maar we zijn er weinig, dus thuis is extra fijn”, vertelt Alissia.

Binnenkijken bij Alissia

Bekijk de volledige hometour van Alissia en Jan.

 

Binnenkijken bij Sofia

De Zweedse journalist Sofia pendelt al lange tijd tussen New York en Stockholm. In haar prachtige studio komt de hele wereld samen. Een vloerkleed uit Buenos Aires en een industriële lamp uit Boedapest. “Ik verzamel veel meubelstukken en woonaccessoires tijdens mijn reizen”, vertelt Sofia.

Eclectische studio in Williamsburg

“Vanuit het raam heb je mooi uitzicht op Manhattan in de verte.”

Het grootste verschil tussen New York en Stockholm is dat New York vol beweging en energie zit. Sofia houdt van het karakter dat New Yorkse woningen hebben.

Eclectische studio in Williamsburg

“Op de salontafel liggen verschillende boeken.”

Eclectische studio in Williamsburg

Bekijk de volledige hometour van Sofia.

Wil je meer hometours zien? Check de pagina Huizentours.

Reageer ook