Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Eclectische studio in Williamsburg - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 18-04-2024

  20 januari, 2015

  Eclectische studio in Williamsburg

  Voor de laatste binnenkijker uit New York koos ik voor het prachtige stulpje van de Zweedse journalist Sofia die al tien jaar pendelt tussen New York en Stockholm. Kom binnen in haar loftachtige studio vol met wereldse vondsten..

  Hoe ik Sofia leerde kennen? Tijdens een persevent van Chanel in New York (je leest het goed, deze interior junkie maakte menig modevriendin jaloers door uitgenodigd te worden voor een poepchique Chanel-event voor een freelanceklus..) raakte ik aan de praat met Sofia die enthousiast vertelde over haar studio in Brooklyn mét uitzicht op de skyline van Manhattan én bakstenen muur.  Daar moest ik fotograferen. Wat kon mij Chanel schelen.. Welnee, ik had een coole binnenkijker gescoord die avond.

  In mijn laatste week van mijn New Yorkse avontuur (heimwee!) hopte ik nog even langs bij Sofia in Williamsburg. En ja, save the best for last, zeg ik maar. Wat een heerlijk huis. Sofia is journalist, tv-presentatrice, hardloopjunkie (ze loopt menig marathon in een sportief jurkje. Sofia: “Ik hou niet van broeken, zelfs niet tijdens het sporten!”), globetrotter (ze is zelfs op Antarctica geweest) en auteur (The Fashion Manifesto is van haar hand, een boek over haar ervaring van een jaar shoppingdetoxen). Het stulpje van deze creatieve duizendpoot is dan ook een verzameling van al haar passies die ik dan ook graag met je wil delen. Kom binnen…

  Eclectische studio in Williamsburg
  Je hebt eerst in Manhattan gewoond. Waarom verhuisde je naar Brooklyn?
  “Voordat ik hier ging wonen, heb ik nog in twee andere appartementen in New York gewoond. Mijn eerste appartement was in East Village in Manhattan en de andere was ook in Williamsburg. Het was puur toeval dat ik van East Village naar Brooklyn verhuisde maar het was de beste keuze ooit. Williamsburg is zo’n buurt waar ik nooit meer weg wil. De buurtbewoners zijn altijd vriendelijk en de mensen kennen je hier ook écht. Deze buurt voelt als een dorp; bij de wasserette en in de supermarkt kennen ze me gewoon bij naam. Dat is wel anders in de city. Ik kom zelf uit een Zweeds dorp en dit buurtje doet me denken aan vroeger.”

  Heb je veel gedaan aan dit huis?
  “Niet veel qua verbouwen, maar wel qua inrichting. Veel meubelstukken en woonaccessoires in huis verzamelde ik tijdens mijn vele reizen. Mijn meest recente aankoop is een industriële lamp uit Boedapest. Als het gevoel bij een mooi item goed zit, dan neem ik het gewoon mee het vliegtuig in. Hoe lastig het sjouwen soms ook is, haha. Het kleurrijke vloerkleed in de zithoek komt bijvoorbeeld uit Buenos Aires. Samen met een fotograaf reisde ik af naar Antarctica. We moesten overstappen in Buenos Aires en hadden 24 uur voor onszelf. Dit kleed vond ik er: die moest meteen mee de koffer in. Helemaal naar Antarctica! Wanneer ik iets vind, is het wel voor het leven. Ik gooi niet snel dingen weg.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Het uitzicht vanuit mijn studio met in de verte Manhattan.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Rondom de eethoek staan knalgele Eames.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Ik loop regelmatig een marathon en hang uiteraard de medailles op aan de muur. Leuk feitje: ik ren vaak in de meest kleurrijke outfits én altijd in een jurkje!”

  Je reist veel. Wordt je huis ook steeds voller?
  “Best wel. Toch heb ik een jaar lang een shoppingdetox gehouden en er een boek over geschreven (de Fashion Manifesto, red.). Dat was een hele uitdaging. Het heeft me veel geleerd over mezelf en de keuzes die ik maak. Als je eenmaal beseft wat je stijl is, zowel met mode als je interieur, hoef je helemaal niet zoveel te kopen. Het is niet alleen goed voor jezelf en je portemonnee, maar ook voor het milieu. Ik ben er veel selectiever door geworden. Ik koop liever één mooi item dan tien minder mooie. Na een jaar wilde ik ook echt niet meer zoveel kopen en dat voelt nog steeds goed.”

  Maar je reist dus regelmatig nog met een lege koffer voor bijvoorbeeld nog zo’n cool kleed?
  “Tja, you never know…!”

  Hoe kun je je interieurstijl het beste omschrijven?
  “Alsof je de wereld van een reiziger binnen stapt. Ik vind het leuk om dingen te verzamelen als ik op pad ben. Ik vind het heerlijk om thuis te komen met een mooi stuk en deze te stallen in mijn huis. Alsof het een klein museum is. Ook houd ik van dieren, die liefde zie je zeker terugkomen in mijn huis.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Het lammetje is een echte collector’s item en was een rib uit mijn lijf. Ik ben er erg trots op.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Deze zwanen kocht ik in Midtown. Ze zijn zo zwaar dat ik een taxi moest nemen naar huis..”


  Wat is je favoriete plek?
  “Het antieke gietijzeren bed dat ik in Beverly Hills kocht. Ik vind hem geweldig qua uiterlijk maar hij ligt ook heerlijk. Dit gedeelte van de studio is ook écht af. De konijnen erboven zijn van een interieurdesigner.”

  Wat is het meest dierbare stuk in huis?
  “De antieke klok. Deze hing vanaf de jaren 50 in het huis van mijn grootouders. Ze woonden in een klein stadje in Zweden en nu hangt hij hier in New York. Deze klok doet me dagelijks aan vroeger denken.”

  Je pendelt al jaren tussen Stockholm en New York..
  “Ik woon al tien jaar in New York, maar heb ook een woonplek in Stockholm. Toen ik naar New York verhuisde, wilde ik graag nog ‘een beetje Zweden’ in mijn leven houden dus reis ik er nog regelmatig naartoe. Ik werk ook voor verschillende Zweedse bladen en een krant. Zo ben ik de Fashion Director van de Zweedse Women’s Health. Dan is het fijn om af en toe in Stockholm met mijn collega’s te brainen. Doordat ik ook een woonplek heb in Stockholm, maakt dat mijn huis in New York ook écht mijn huis. Ik ben nu ook bezig met dit pand te renoveren, omdat ik hier eigenlijk nooit meer weg wil.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Deze klok hing sinds de jaren 50 bij mijn grootouders in een klein Zweeds dorpje. Nu hangt hij in New York.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Het bed is een van mijn favorieten in huis.”

  Wat is je woonwens?
  “Ik heb een woonfilosofie: mijn droom is om verschillende basissen in de wereld te hebben. Dat vind ik echt de ultieme luxe. But no matter what, dit appartement zou er altijd zijn.  Na New York en Stockholm wil ik ook ergens zitten waar zon, zee én strand is. Lekker tropisch! Maar waar is nog maar de vraag..”

  Wat is het verschil tussen wonen in Stockholm en New York?
  “Het grootste verschil is dat New York vol beweging en energie zit. New Yorkse woningen zijn vaak eclectisch en meer ‘spontaan’ ingericht. In Zweden is de levensstandaard veel hoger en zien huizen er eerder gelikt uit. Ze bevatten minder karakter dan hier in New York. Het fijne van wonen in New York? It makes me feel humble. En in New York heb ik twee fietsen, in Stockholm één!”

  Hotspots in Williamsburg?
  “De Whyte Hotel is een aanrader voor lunch, brunch en om drankjes te doen op het dakterras. De kamers zijn ook prachtig en niet duur. Value for money, dus! Bar Nights and Weekends op Bedford Avenue is ook leuk voor een drankje. Of loop naar de waterkant en slenter over de promenade om de skyline te zien van Manhattan. Prachtig. Altijd goed: de East River ferry die vaart tussen Brooklyn, Manhattan en Queens. Niet duur én je krijgt er het uitzicht gratis bij en zo zie je nog eens wat. Sieradenwinkel Catbird is echt een aanrader om te shoppen als je van mooie sieraden houdt. Hier vind je veel ontwerpen van New Yorkse designers. Ik vind het leuk om dingen te kopen die lokaal zijn gemaakt. Mijn huis is daar het levende bewijs van!”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Zicht vanaf de keuken op de slaap- en eethoek.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “De wand zit vol verschillende foto’s, prints en quotes. De foto links boven is op Antarctica gemaakt.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Ik verzamel schalen van de New Yorkse John Derian die in Manhattan een aantal winkels heeft.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Een van mijn favoriete geurkaarsmerken!”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Op de salontafel liggen verschillende boeken.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Nog meer moois van John Derian stal ik uit op mijn marmeren salontafel die ik kocht bij DWR (Design Within Reach).”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Ik moet altijd iets Zweeds in huis hebben zoals deze Svenskt Tenn en Skultuna kaarsenhouders.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Het tapijt komt uit Istanbul, een goede vriendin van me woont er. Ze dropte me op een dag in een tapijtwinkel waar de eigenaar me mierzoete Turkse thee gaf en me erna van alles liet zien uit de winkel. Ik ging uiteindelijk weg met dit kleed wat meer dan 80 jaar oud is. In het kleed zelf zitten verborgen boodschappen geweven, zo mooi.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Het kleurrijke kleed komt uit Buenos Aires, de deken op de bank is van kasjmier en kocht ik tijdens een trip naar Mongolië. De wereldkaart boven de bank is vintage en komt uit Nashville. “

  Eclectische studio in Williamsburg

  “De eettafel is een ouderwetse spelletjestafel uit de jaren 60.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Een van mijn twee fietsen. Hij is supersnel!”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Deze kast is gewoon van IKEA.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Kledinghangers van een Zweedse designer. Ik heb een Jim Morrison, Pattie Smith en een Bob Dylan hangen.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Mijn boekenverzameling, opgestapeld op de kast in plaats van erin.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “De schelp in de vensterbank komt uit Jamaica. De lamp is antiek en de zilveren plaat komt uit Istanbul.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Weer een dier in mijn huis.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Scott Schuman van The Sartorialist portretteerde me, deze foto kreeg een mooi plekje aan de muur. De print met Barbie komt uit Los Angeles.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Een gedeelte van de eethoek. Rechts staat de lamp die ik onlangs in Boedapest kocht.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “In mijn studio pronkt een typische New Yorkse bakstenen muur.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  “Ik houd van kaarsen.”

  Eclectische studio in Williamsburg

  Thanks Sofia for your hospitality!!

  Meer weten over Sofia? Check dan haar website of blog.

  Inspiratie in de stijl van Sofia:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  5 reacties op “Eclectische studio in Williamsburg”

  1. Zo mooi!! Doe mij ook zo”n woning in NYC!

  2. […] binnen Nederland als in het buitenland. Suit Supply is een heel leuk voorbeeld; een filiaal in New York heeft ze ingekocht. Zou leuk zijn als er nog een paar filialen enthousiast worden! Maar ze hangen […]

  3. […] Eclectische studio in Williamsburg. […]

  4. […] ik als internationaal fotomodel ongeveer vijf jaar lang extreem veel reisde met de subways van New York, Milaan, Parijs en Londen, ben ik stiekem best gehecht geraakt aan de typische, glanzende, kleine […]

  5. […] Eclectische studio in Williamsburg. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu