Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij Ivania - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  18 april, 2014

  Binnenkijken bij Ivania

  Binnenkijken bij Ivania
  Voor deze binnenkijker reisde ik af naar Nieuwegein om het spierwitte stulpje van modeblogger Ivania te fotograferen.

  Ivania Carpio is bekend van haar blog Love Aesthetics die ze zes jaar geleden startte. Met een Nederlands diplomaat als moeder, reisde Ivania vroeger de hele wereld over (denk maar aan Costa Rice, Guatemala en Nicaragua). Sinds zeven jaar woont ze samen met haar jonge gezin en katten Gato en Lucifer in een rijtjeshuis. Haar voorkeur voor basics, minimalisme en het kleurenpalet wit-grijs-zwart komen niet alleen in haar kledingkast sterk naar voren. Ook het interieur is erop aangepast. Ondanks de vlekkeloze look & feel toverde Ivania een doodnormaal rijtjeshuis om tot een industrieel walhalla vol DIY-projecten, grofvuil vondsten en tweedehands pareltjes. Een van haar favoriete winkels? Ivania: “De bouwmarkten! Veel in huis is zelfgemaakt, vintage of gevonden bij het grofvuil.”
  Haar prachtige woning kenmerkt zich aan wit, heel veel wit. Ivania: “Het wordt vaak afgeraden om je hele huis wit te doen. Het zou afstandelijk zijn en een typisch ziekenhuisgevoel even. Maar het kan juist ook gezellig zijn, als je het maar goed combineert met bijvoorbeeld breisels, vintage meubelstukken en natuurlijke materialen als hout.”
  Voor het complete interview en de fotoshoot moet je de nieuwste Cosmopolitan (meinummer) kopen. Enjoy!
  Binnenkijken bij Ivania

  Binnenkijken bij Ivania

  Het stoeltje vond ik op mijn veertiende bij het grofvuil. Ik kon hem niet laten staan. Nu fungeert hij als plek voor de katten.


  Binnenkijken bij Ivania

  “Mijn vriend en ik zijn beiden erg creatief. De houten lamp in de woonkamer maakte hij van voormalig etalagemateriaal van G-Star. Er hing hier eerst een broek aan. Hij customizede hem met een gloeilamp met strijkboutsnoer en pronkt nu naast de bank in de woonkamer.”


  Binnenkijken bij Ivania

  Op tafel ligt ook een stukje van de Berlijnse Muur. Ooit hopen we hier te wonen, maar Stockholm staat ook hoog bovenaan onze bucket list. Eerst maar eens op wereldreis (de drie plannen dit jaar een reis naar Azië en Australië, red.)”


  Binnenkijken bij Ivania

  “Op de eerste verdieping sloopten we de vloer uit de werkkamer. Dat geeft de ruimte pas echt een industriële touch. Hier staan de bureaus van Romeo en mij inclusief een kledingrek gemaakt van plastic buizen. Mijn bureau, bestaande uit waterbuizen en een plastic werkblad, is ook weer een van de vele DIY-projecten in huis.”


  Binnenkijken bij Ivania

  “De gouden schaar is van Hay”


  Binnenkijken bij Ivania

  “De tak vond ik langs de kant van de weg in Brussel. Ik wist niet precies wat ik ermee wilde. Zeker was dat ik ‘m wilde hebben. Eenmaal thuis verfde ik hem wit. Hij fungeerde eerst als woonaccessoire maar niet veel later maakte ik er een kledingrek van. De tak ging viral op internet en kreeg zo’n 50.000 retweets!”


  Binnenkijken bij Ivania

  “In de hal hangt een hanger van de Zweedse ontwerper Annaleena. Ze stuurde me deze op nadat ze op mijn blog had gelezen dat ik een groot fan van haar ontwerpen ben. De lamp maakte ik zelf met een gloeilamp en strijkboutsnoer. Het snoer zelf zette ik vast met een simpele klem.”


  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram
  Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

  Beeld © Elisah Jacobs
   

  Eén reactie op “Binnenkijken bij Ivania”

  1. […] Binnenkijken in het minimalistische stulpje blogger Ivania van Love Aesthetics. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu