Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  19 maart, 2015

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  Ze is het brein achter de razend populaire webshop ModeMusthaves.com en woont al meer dan tien jaar in Amsterdam. Samen met haar vriend woont ze samen in het hart van de hoofdstad met uitzicht op niets minder dan het Rijksmuseum..

  Dat ik in Elise’s stulpje graag een binnenkijker wilde maken, was wel duidelijk. Op haar Instagram post ze wel eens iets over haar huis. Daar moest ik dus fotograferen! Ook omdat ik razend benieuwd was hoe degene achter ModeMusthaves.com, een site vol met de leukste musthaves voor in je kleding én in je huis, er zelf bij zit. Met de heerlijke healthy lunch wachtte Elise me op om vervolgens een paar uur lang te fotograferen in haar dubbel bovenhuis. En petje af voor Elise. Ze kreeg iets voor mekaar wat mij tot nu toe, na al die jaren, nog steeds niet gelukt is; ze heeft de inloopkast helemaal voor zich zelf, haar vriend heeft een kast in de slaapkamer. Kijk, daar kan ik nou écht jaloers op worden..

  Hoe hebben jullie dit huis gevonden?
  “Via mijn vriend die makelaar is, dat is altijd erg handig. We woonden eerst in een erg fijn huis op de Warmoestraat, maar doordat het een tussenhuis was, hadden we niet echt een fijn uitzicht. Toen verhuisden we naar de levendige Leidsestraat maar daar werd ik op een gegeven moment gek van al het lawaai. We moesten dus wéér op zoek. Gelukkig kwam dit huis voorbij. Ik viel voor de rust, de ruimte en het licht. Daarnaast was het helemaal afgewerkt en konden we er eigenlijk zo in, ideaal. In anderhalf jaar tijd zijn we dus drie keer verhuisd, haha.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De bank kocht mijn vriend in een loods in Hoorn. Hij zit heerlijk. De kussentjes komen allemaal bij Loods 5 vandaan, het kleed is van IKEA.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Vanaf de keuken kijk je zo tegen ons dakterras aan. In de zomer schijnt de zon hier volop.”

  Wat vind je het mooist aan dit huis?
  “Vanaf de bank zie je het Rijksmuseum. Prachtig! En in de zomer is het park voor de deur volop in bloei. Dan kijken we tegen alleen maar bomen aan. Daarnaast is dit huis inclusief zonnig dakterras met een loungehoek van pallets die we zelf maakten en een picknicktafel waar we uitzicht hebben op de gracht hierachter. In de zomer is het daar heerlijk rustig toeven mét barbecue en een stel vrienden.”

  Had je nog meer eisen waar je nieuwe huis aan moest voldoen?
  “Een extra kamer voor een inloopkast. Onze makelaar snapte maar niet dat ik graag een kamer wilde voor mijn kleding. ‘Je hebt hier toch al een inbouwkast in de slaapkamer,’ vroeg hij steeds verbaasd. Ik vertelde hem dat één kast niet echt genoeg was voor mijn kledingverzameling.. Ik heb uiteindelijk een dealtje gesloten met mijn vriend: de hele inloopkast is nu van mij. Hij heeft de inbouwkast gekregen, haha. Ik vind het heerlijk om te rommelen in deze kamer.”

  Wat is het leukste aan wonen in deze buurt?
  “Deze plek ligt echt centraal. In de Warmoestraat woonden we ook midden in het centrum, maar was de Pijp bijvoorbeeld nog een stuk rijden. Vanaf deze plek zit je zo in de verschillende stadsdelen.”

  Hebben jij en je vriend dezelfde stijl?
  “Niet echt, maar dit huis is wel het eerste huis waar we zeer goed zijn geslaagd in het vinden van een gulden middenweg. Ik ben echt van de wittinten. In het vorige huis was alles dus ook wit. Van de bank en de vloer tot aan de televisie. Dat vond mijn vriend dus helemaal niets. Hij is juist meer van dat ruige zoals fabriekslampen en oude chesterfields. Het was dus even een uitdaging om onze stijlen samen te brengen, maar dat is uiteindelijk goed gelukt en ik moet toegeven dat ik iets meer kleur in huis nu ook meer kan waarderen. Zo’n geel kussentje zou ik bijvoorbeeld nooit eerder kopen, nu pronkt ie gewoon in mijn witte Egg Chair.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Vanaf de woonkamer kijk je zo tegen het Rijksmuseum aan.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De inloopkast moest er komen!”

  Ben je een echte huismus?
  “Ik vind het lekker om niks te doen thuis. Veel drukke ondernemers zeggen dat ze dat juist niet kunnen, maar als ik een kans zie, grijp ik ‘m en geniet er dan volop van. Dan lig ik heerlijk onderuit gezakt op de bank. In mijn oude huis vluchtte ik steeds weg door al het lawaai, nu hoeft dat niet meer en vind ik thuis zijn juist fijn.”

  Wat is je favoriete plek?
  “De Egg Chair. We zitten er ook écht in, het ding staat er dus niet alleen maar voor de sier. Je kunt er heerlijk inkruipen en een zelfs een beetje schommelen. Als mijn vriend nog even zijn werk doorneemt aan tafel, kruip ik er regelmatig in. Hij ontbijt er juist elke ochtend in.”

  Wat is je meest dierbare stuk in huis?
  “De grote polaroid van Polaboy, een foto en kunststuk in één die ik kreeg van mijn vriend. De foto is ook echt een polaroid en die maakte ik afgelopen New Year’s Eve bij ons thuis. Het herinnert me aan een super gezellige avond met vrienden. Het was ook echt een spontaan moment. Ik heb nooit foto’s van mezelf hangen, maar deze vind ik wel erg leuk.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “In de Egg Chair zit ik ook écht. Ernaast de lijst van Polaboy. De lichtbak erachter verlicht het geheel. Vooral ’s avonds geeft dat een cool effect.””

  Wat staat er nog op je to do lijst?
  “Mijn echte polaroidfoto’s ophangen aan de muur. Simpel naast elkaar in een vierkant bijvoorbeeld, maar ik kom er maar niet uit. Dus tips zijn meer dan welkom!”

  Wat is je ultieme woonwens?
  “Oeh, ik heb er veel. Maar het allerliefst koop ik een pandje op de gracht met meerdere verdiepingen waar mijn vriend en ik op de bovenste verdiepingen wonen en eronder plek is voor onze eigen Bed & Breakfast. Dat lijkt ons zo leuk. We zijn stiekem al op huizenjacht om te kijken wat er allemaal mogelijk is in het centrum. Wonen op een woonboot lijkt ons ook erg cool. Op een woonboot heb je volgens mij altijd zo’n vakantiegevoel door al het water om je heen. Dan zwemmen de eendjes en de zwanen elke dag voorbij je huis, dat lijkt me heerlijk. Nu moeten we het doen met een plastic flamingo op ons dakterras, haha. Maar wie weet waar we ooit belanden. Hier weggaan, is natuurlijk wel een beetje pijnlijk want dit is eigenlijk een heerlijk huis.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Het tafelblad bevestigden we zelf in de keuken, dat vonden we leuk als eethoek. We zijn wel van het koken en zitten regelmatig met vrienden hier aan tafel. Ook houden we regelmatig Date Night, een gezellig avondje met z’n tweeën juist ook omdat we beiden zo druk zijn. Ik werk nooit in de eethoek; ik plof vaak met laptop op de bank.”

  Shop je veel voor je huis?
  “Het is misschien een beetje vreemd om dit als eigenaar van ModeMusthaves.com te zeggen, maar zelf ben ik niet zo’n shopper. Ik ben wel een beetje verzadigd wat dat betreft. Maar als ik iets leuks zoek voor in huis hop ik regelmatig langs bij Sissy-Boy Homeland. Neef Louis in Amsterdam-Noord vind ik ook een leuke spot en Maison du Monde is weer een fijne webshop met verschillende stylen.”

  Hoe ziet het Mode Musthaves HQ er eigenlijk uit?
  Wit! Mijn fascinatie voor wit voerde ik nog wel door in mijn kantoor. Hier is alles mooi wit, fris en ruimtelijk en zie je veel tijdschriften en spullen die we verkopen. Toch gaan we binnenkort verhuizen naar een andere verdieping omdat we meer oppervlak nodig hebben. Ik zit nu al een beetje te denken hoe we het pand gaan inrichten. Een enorme stijgende eenhoorn in de ruimte bijvoorbeeld, dit was een idee van een interieurstyliste die ik voor deze klus in de arm heb genomen. Of kamers met kunstgras en picknicktafels. Zakelijk mét een knipoog, dat dan weer wel. Het moet wel een girl’s playground blijven waar het fijn werken is.”

  Kom binnen bij Elise..

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De print rechts aan de muur met ‘Bon appetit’ is echt een budgettip. Deze maakte mijn vormgever zelf en lijstte ik in, in een IKEA lijst.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Het boek van Helmut Newton kreeg ik voor kerst, die staat mooi uitgelicht in een standaard. Het kastje is van IKEA.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Zicht op de eethoek.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “In de woonkamer hou ik wel eens brainstormsessies met mijn team. Dan zitten we met z’n allen gezellig op de bank.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Op de lijstenhouder van IKEA staan allemaal verschillende lijsten.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De kussens kocht ik bij Loods 5, de weegschaal kocht ik online bij een keukenwinkel, het vergiet is van IKEA en de potten kocht ik bij Xenos.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De salontafel gemaakt van oude houten kratjes kocht mijn vriend op Marktplaats. Er zitten wieltjes onder maar door het kleed zie je ze niet. Je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf maken.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Het vachtje is van IKEA, bedrok is van H&M Home, de lampjes en de krukjes zijn ook van IKEA.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Deze leuke kussens komen bij Loods 5 vandaan.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De fabriekslampen boven de eethoek kocht mijn vriend in een loods vol tweedehands spullen in Hoorn. Ze hingen ooit eens in een fabriek in Polen. De lampen zijn een hit op Instagram. Elke keer als ik een foto post van mijn zithoek wil iedereen weten waar ze vandaan komen. Deze lampen gaan zeker mee naar volgend huis als we eenmaal een huis kopen.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De mini-cactusjes zijn van IKEA, de geurkaars is van Rituals, het kaartje met skull kreeg ik van een vriendinnetje.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De magnoliatakken zijn nep en kocht ik bij Loods 5, daar komt de vaas ook vandaan.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Het krukje is van Kwantum, de cactus van IKEA, de stolp van Leen Bakker.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Het vlinderstolpje + takje zijn van ModeMusthaves.com.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De Rocking Chair vind ik een superleuke stoel. Ik vond dat transparante wel cool. De bekende Ghost Chairs van Philippe Starck had ik op kantoor staan en deze vond ik dan ook meteen super voor thuis. Die moest ik hebben. Dat was het enige wat niet mee ging tijdens verhuizen omdat ik er zo zuinig op ben. Mijn vriend heeft hem al lopend verhuisd.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Dit is hét boek dat Carrie leest in ‘Sex and the City, the movie’ als ze bij Mr. Big in bed ligt. Ik kreeg deze van mijn vriend zes jaar geleden op onze eerste Valentijnsdag.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De illustratie maakte Emily Huberts, het is een portret van mij. Ik kreeg hem op een event cadeau.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Deze kookwekker staat zo gezellig, ik won deze met een Sinterklaas spelletje.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De snijplanken kreeg ik cadeau.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De lounger maakten we zelf van pallets!”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Mijn Chaneltas met op de achtergrond een houten trap van Maison du Monde.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De lijstjes op canvas kreeg ik van een vriendinnetje, het kaptafeltje is van IKEA.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “De geurkaars van Diptique kreeg ik van de ModeMusthaves meisjes, het vaasje met gipskruid kreeg ik van een vriendinnetje voor mijn verjaardag.”

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  “Tas met de o zo toepasselijke quote van ModeMusthaves.com.”

   

  Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam

  Thanks Elise voor het warme welkom!

   

  Wooninspiratie in de stijl van Elise:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  9 reacties op “Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam”

  1. Eva schreef:

   Mooi huis en wat een top locatie!

  2. […] Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam. […]

  3. […] je niet wachten? Hier kun je de meest recente binnenkijker bij Elise bekijken. […]

  4. […] Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam. […]

  5. […] Binnenkijken bij Elise in hartje Amsterdam. […]

  6. Kim schreef:

   Wat een mooi huis! Waar is het fotolijstje met de tekst: “Every love story is beautiful, but ours is my favorite” van?

  7. Peet schreef:

   Wat een gave egg chair!! I love it! Waar komt deze vandaan?

  8. Charien schreef:

   Geen wonder dat modemusthaves is gefaald, god wat is Elise fake. Ja, ik kan het weten ik heb voor d’r gewerkt. Wat een heks.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu