Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij afterDRK - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  8 september, 2013

  Binnenkijken bij afterDRK

  Zij is een succesvolle internationale modeblogger, hij is marketing manager bij interieurwebshop Micatuca. Wat je dan krijgt? Woonaccessoires verzameld tijdens Fashion Weeks afgewisseld met prachtige designmeubels.

  Sabrina (eigenaresse afterDRK journalist en fotograaf) en Lesley (Micatuca) zitten nog in hun wittebroodsjaren als het om hun woning gaat. Sinds 2012 wonen ze in de Apollobuurt in Amsterdam op de vierde verdieping waar je vanaf de slaapkamer uitkijkt op het Olympisch Stadion.Een hele weg naar boven als je het niet gewend bent. Maar als je via het donkere trappenhuis naar boven loopt en eenmaal binnen in het appartement staat, komt er een zee van licht op je af. De gehele achterkant bestaat uit glaswerk waardoor je via de hal en de woonkamer een panoramisch uitzicht hebt op de binnentuin en de andere dakterrassen. Deze woning is heel wat anders dan Lesley gewend was in zijn studentenkamer op de Wallen: “In de winter was het er ijskoud. Zelfs zo erg dat het water in het toilet bevroren was!” Sabrina woonde hiervoor op een studentenkamer, maar was naar eigen zeggen ‘klaar met het studentenleven’. De twee komen beiden niet uit Amsterdam. Lesley groeide op aan de andere kant van het land op de grens van Nederland-Duitsland. Sabrina komt uit Eindhoven.

  Het kleedje links komt uit Mexico

  De hal met panoramisch uitzicht

  De hal met panoramisch uitzicht

  Hoe zijn jullie aan dit huis gekomen?
  Sabrina: “We hadden geen haast, maar hadden enigszins wel uitgesproken dat we graag wilden samenwonen. Ik was ook echt klaar met wonen met studenten. Op internet zocht ik naar alle huurhuizen binnen de ring, maakte een favorietenlijstje en liet de vijf mooiste aan Lesley zien.”
  Lesley: “We belden met de makelaar en bezichtigden uiteindelijk twee huizen. Deze woning en de woning aan de overkant.”
  Sabrina: “De andere woning was erg mooi, maar we konden hem helaas niet krijgen omdat ik destijds nog niet zo lang mijn eigen bedrijf had. Dat durfde de verhuurder niet aan. De makelaar belde ons diezelfde avond nog dat we het huis er tegenover, dit huis dus, ook konden bezichtigen.”

  Was het liefde op het eerste gezicht?
  Sabrina: “Lesley zelf vond onze huidige woning het mooist. Ik niet, maar ik ben achteraf toch erg blij dat we hier wonen. Het andere huis had zo’n niet charmante houten trap in de woonkamer en de slaapkamer zat in het dak zodat het allemaal erg krap was.”
  Lesley: “Ik vind dit huis wel een beetje op een loft lijken; het is erg licht en je stapt zo het dakterras op.”
  Sabrina: “Op het dakterras drinken we ’s ochtends vaak koffietjes en het is ook erg gewild tijdens huisfeestjes!”

  Wat was jullie eerste aankoop voor in huis?

  Sabrina: “De steigerhouten tafel. We kochten hem bij Loods5.”
  Lesley: “M’n vader heeft hem erna zelf gemaakt voor maar €80!”

  De tafel was de eerste aankoop, rechts het dakterras

   

  Vanuit de woonkamer loop je zo het dakterras op

  Zitten jullie qua inrichting op dezelfde lijn?
  Sabrina: “Toen we gingen samenwonen, hadden we allebei veel ‘meuk’ van IKEA. Daarnaast zaten we met twee bedden opgescheept. Uiteindelijk ‘won’ het bed van Lesley omdat het niet van IKEA was. Toch vind ik hem niet mooi: ik wil hem graag wit kalken. Voor de rest is alleen mijn boekenkast meegegaan naar dit huis, maar ooit droom ik van een mooiere kast.”
  Lesley: “Qua inrichting konden we dus alle kanten op.  We spraken af om elke keer te sparen voor een mooi meubelstuk in huis. Een huis moet natuurlijk ook groeien en kan nooit in één keer af zijn. In de Pastoe Fabriek (daar zit het kantoor van Micatuca waar Lesley werkt, red.) bezochten we de Pastoe Outlet en zagen daar drie boekenkasten en een vintage kast die nog echt ‘naar opa’ rook. We konden ze voor veel minder dan de oorspronkelijke prijs kopen, maar het bleef een hele investering. We besloten het  uiteindelijk niet te doen, ook omdat we twijfelden. Dan kun je het beter niet doen.”
  Sabrina: “Zo’n kast koop je wel voor het leven, maar wie weet komen we binnenkort weer een andere droomkast tegen. Dan wacht ik liever. De kast was ook echt een gevaarte. Hij zou in onze woonkamer toch niet zo mooi uitkomen.”
  Lesley: “Toen we gingen samenwonen, had ik wel zoiets van: de keuken en het dakterras zijn van mij, de rest zoekt Sabrina maar uit.”
  Sabrina: “Toch zou ik niet zomaar een kast kopen waar Lesley niets vanaf weet, maar qua prulletjes en woonaccessoires is dat wel echt mijn ding ja.”
  Lesley: “Als Sabrina op reis gaat voor haar blog, dan neemt ze altijd wel iets mee. Dan denk ik: ‘fijn, ze komt vast met een leuk shirt thuis’. Maar helaas. Dan heeft ze weer een vaas gekocht…”
  Sabrina: “De snoeppot met konijnenoortjes bijvoorbeeld zag ik bij Colette in Parijs toen ik er was voor Fashion Week. Die moest mee naar huis ondanks dat we niet echt snoepen. Nu pronkt de pot op de eettafel.”

  De kast van IKEA vol met snuisterijen en koffietafelboeken

  Het vaasje is van IKEA, de ‘piemel’ maakt deel uit van een zout en peperstel en kreeg Sabrina van een goede vriendin die de zoutvariant heeft

  Van dezelfde vriendin kreeg Sabrina ook de witte Eiffeltoren. Ze zocht stad en land af voor een witte versie en vond hem uiteindelijk

  Het sieradenbakje met krokodil komt bij ANNA + NINA vandaan

  Wat mag absoluut het huis niet in?
  Lesley: “Het liefst hang ik mijn surfplank aan de muur in de woonkamer. Maar dat wil Sabrina niet..”
  Sabrina: “Die komt echt het huis niet in. Net zoals zijn draaitafel…”
  Lesley: “Ik kocht de draaitafel ooit toen ik veel tijd over had. Zelf draai ik nu niet meer. Ik deed het meer als hobby. Nu komt de tafel tijdens huisfeestjes goed van pas. Dan staan vrienden erachter. Het liefst had ik hem ingebouwd in de eettafel…”

  Zijn jullie echte huismussen?
  Sabrina: “Ik meer dan Lesley; hij zit het liefst elke vrije minuut op het strand. Hij is een surfer.”
  Lesley: “Ik kijk elke ochtend of er golven zijn. Vaak ga ik na het werk nog naar het strand om te surfen. Ik vind surfen heerlijk om mijn hoofd leeg te maken. Golven zijn best schaars in Nederland dus als ze er zijn, dan ga ik het liefst met plank het water in.”
  Sabrina: “Ik zit regelmatig op het dakterras wijntjes te drinken met vriendinnen maar soms vind ik het ook fijn om op de bank met een kop thee en een knot op mijn hoofd te relaxen. Ik vind het erg belangrijk om zo’n plek te hebben waar je echt tot rust komt, ook omdat ik veel reis.”

  Als het kan, is Sabrina op de bank te vinden waar ze even tot rust komt van haar drukke bestaan

  De surfplank van Lesley mag absoluut het huis niet in dus pronkt nu op het dakterras

  Deze surfplank maakt, samen met Sabrina en Lesley, binnenkort een hele verre reis…

  Wat is het meest dierbare stuk in huis?
  Lesley: “Het briefje bij het schilderij in de hal. Tijdens onze vakantie naar Indonesië een paar jaar terug hadden we leuk contact met onze chauffeur, een bescheiden Indonesische jongen. Hij wist niet veel en had geen geld, maar werd altijd wel geboekt als chauffeur door toeristenorganisaties. We vonden hem best zielig, want hij mocht nooit mee eten met de toeristengroep. Daar merkten we wel de hiërarchie, ook tussen hem en de gids. Wij namen hem juist overal mee naartoe en hij mocht ook gezellig mee eten. Dat waardeerde hij zo dat hij een Engels woordenboek kocht en vervolgens de hele nacht een brief in het Engels schreef om me te feliciteren met mijn verjaardag (Lesley vierde zijn verjaardag in Indonesie, red.). Hij kocht ook een taart voor me die als verrassing in de koelkast van ons hotelkamer lag. Het schilderij kocht ik van een lokale ‘kunstenaar’, het briefje heb ik erbij gedaan ter herinnering aan deze mooie reis. Ik doe hem nooit meer weg.”
  Sabrina: “De koperkleurige lamp van Tom Dixon in de slaapkamer kreeg ik van Lesley afgelopen jaar voor mijn verjaardag. Die mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.”

  Het schilderij dat Lesley kocht in Indonesië met linksonder het briefje

  De lamp van Tom Dixon

  En hoe zit dat met de deurstop?
  Lesley: “Ik heb vier jaar gewerkt in Café Sarphaat in Amsterdam en daar hing altijd deze fles aan de muur. Natuurlijk mochten alle werknemers hier niet van snoepen, maar ondertussen deed iedereen het. De fles werd steeds leger, maar de boekhouder zag op papier natuurlijk dat er geen whisky werd verkocht. Veel goede vrienden zijn ontslagen door deze fles. Toen ik weg ging (Lesley laat weten dat dit zijn eigen keuze was en zelf nooit van de fles heeft gesnoept, red.) , wilde ik hem per se meenemen.”
  Sabrina: “Nu fungeert hij dus als deurstop.”

  Wat was jullie laatste aankoop?
  Sabrina: “De Kartell stoelen van Philippe Starck. We begonnen met twee, toen vier en nu zijn het er zes. Nu is de eethoek eindelijk af.”

  De deurstop heeft een rijkere geschiedenis dan je zult verwachten..

  De stoelen van Phillippe Starck voor Kartell

  De eethoek is inmiddels af

  De vintage vaas kreeg Sabrina van een vriendin en komt uit Duitsland, het bankje is van Woondock, lampen van Muuto via Micatuca, de vaas met katjes is van Intratuin

  De fotolijstenwand wordt een van de eerstvolgende projecten

  De print van Hermès krijgt binnenkort ook een mooie lijst

  Wat wordt jullie volgende project?
  Sabrina “We willen heel graag de Rocking Chair van Eames kopen. Die zijn echt schaars en duur, maar het zijn wel stoelen die hun waarde niet verliezen. Dat wordt denk ik onze eerstvolgende aankoop. Ook wil ik bezig met de fotolijstenwand in de hal, die is nog best leeg. Zo ligt hier nog een mooie print van Hermès die ik begin dit jaar kocht op een marktje in Parijs. Ik zoek nog een mooie lijst om hem in te doen.”

  Nog goede tips op het gebied van woonwinkelen?
  Sabrina: “Ik ben erg fan van de woonsectie op Yoox.com. Zelf heb ik er nog nooit wat gekocht, maar qua inspiratie raad ik deze echt aan. En ANNA + NINA in de Pijp is ook een van mijn favorieten. Daar kun je leuke woonaccessoires kopen.”
  Lesley: “We rijden ook vaak even naar de Machinekamer in Zaandam, om de hoek bij Loods 5. Daar vind je hele mooie vintage designstoelen. Ook Coelhouse in Warmerhuizen is een aanrader. De eigenaar is erg relax en er staat altijd een wijntje voor je klaar. Hier vind je veel industriële meubelstukken zoals oude legerkisten. Hier zag ik een geweldige stadionlamp, maar helaas was nummer twee net verkocht. Ik ben een echte sportman, hou van voetbal en we wonen hier vlakbij het Olympisch Stadion dus die lampen waren perfect. Helaas niet meant to be.”
  Sabrina: “In het oosten van het land vind je ook de leukste interieurzaken. Normaliter rij je er zo langs omdat je niet weet dat ze er zitten. Onze lampen boven de eettafel komen bijvoorbeeld letterlijk uit een schuur. Ze komen uit Tsjechië Slowakije toen het nog één land was. We waren al een tijdje op zoek naar fabriekslampen, maar hier in het westen is alles zo duur. We gaan echt geen €1000 uitgeven aan verlichting. Deze waren perfect en kochten we voor een leuk prijsje.”

  Sabrina zit graag te relaxen op de bank met “kop thee en een knot op mijn hoofd”. De salontafel is van Muuto, de geurstokjes van Millefiori (mango & papaya zijn volgens Sabrina het lekkerst). Kussens komen bij Bijenkorf, ANNA +NINA en Woondock vandaan. De kussens links zijn voor buiten en kreeg Lesley van zijn werk

  Trouwens, ik had de inloopkast wel iets groter verwacht als ik je blog zo volg..
  Sabrina: “Dat klopt. Ik ben zelf erg van het weggooien. Onze inloopkast bestaat rechts uit een wand met steigerbuizen waar onze kleding aan hangt. Links staat een grote witte kledingkast die uiteindelijk weggaat.”
  Lesley: “Ik moet er wel bij melden dat de normale steigerbuizen die je bij de bouwmarkt koopt, de kleding van Sabrina niet hield..”
  Sabrina: “Ik heb een gouden regel: bij elk nieuw kledingstuk moet er een andere weg. Die breng ik vaak weg bij een winkeltje dat het weer voor me verkoopt.”
  Lesley: “Als ik twee shirts koop, dan moet ik er vier weggooien!”
  Sabrina: “De inloopkast wordt dus ook een van onze woonprojecten.”

  Een gedeelte van Sabrina’s kledingrek gemaakt van verwarmingsbuizen

  Na het interview maken de twee bekend dat ze gaan overwinteren in Los Angeles (een wijze keuze!). Mocht ik toevallig de komende maanden in L.A zijn, dan komt er uiteindelijk een binnenkijker 2.0. Voor nu kun je naar beneden scrollen voor het gezellige appartement van Sabrina en Lesley. Eén ding weet ik (bijna) zeker: die surfplank gaat toch echt in de woonkamer staan in hun appartement in Los Angeles. Scroll naar beneden voor de rest van hun woning..

  Voor Lesley en Sabrina: heel veel plezier in L.A!!

  Uitzicht op de eethoek vanaf de hal

  De gitaar is van Lesley en is al erg oud. Hij fungeert nu ter decoratie. De tas ernaast is van Kurt Geiger

  De boekenkast

  Special edition Evian flessen van Diane von Furstenberg. Sabrina kreeg door haar samenwerking met Maison de Bonnetiere ook een eigen afterDRK fles

  De stolp kreeg Sabrina cadeau van haar moeder, de camera erin is van Lomography, het masker erop kocht Lesley voor een verkleedfeest in een carnavalswinkel. Het autootje ernaast is een spaarpot waar de twee de laatste tijd geld in spaarden voor Los Angeles

  De stoel is van Founded, het bijzettafeltje is een Chinees tuinkrukje en kochten de twee bij Loods5

  De bank komt bij Leenbakker vandaan, het koeienkleed is van Loods 5

  Sabrina komt na een reisje regelmatig terug met nieuwe (vaak) witte woonaccessoires

  Het parfum is van Scotch & Soda dat Sabrina vaak als interieurparfum gebruikt. Het vaasje is van IKEA. In het witte doosje zat de armband die Sabrina ontwierp voor Maison de Bonneterie

  De fabriekslampen komen uit Tsjechie-Slowakije

  De bunny vaas komt bij Colette in Parijs vandaan, de geurkaarsen zijn van Meyer (cadeau van Suzette van The Collector voor Sinterklaas), Zara Home, Calypso en Oliver Peoples.

  Het tijdschriftenrek komt bij Urban Outfitters vandaan. Volgens Sabrina vind je hier de leukste woonaccessoires

  Verschillende koffietafelboeken liggen op het tv-meubel

  De zeer lichte eethoek

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

  Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

  © Elisah Jacobs

  3 reacties op “Binnenkijken bij afterDRK”

  1. Homemarit schreef:

   Wow, hele fijne binnenkijker!

  2. meike schreef:

   Van welk merk is de ‘bunny vaas’?
   dank.

  3. […] Binnenkijken bij die andere modeblogger: Sabrina van afterDRK. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu