Zo ziet het ideale droomhuis eruit

Hoe mijn droomhuis eruit ziet?  Eentje aan de Amsterdamse grachten inclusief klassieke ornamenten, een tuin én het liefst ook nog een dakterras. Maar ook een loft staat ook hoog bovenaan mijn lijstje, naast uiteraard een coole studio in New York. SNS Hypotheken deed onderzoek naar het ideale droomhuis..

Ikzelf had twee jaar de tijd om na te denken over Het Droomhuis. Mijn vriend en ik hadden geen haast omdat we onbeperkt in ons huurhuis konden wonen, maar wilden wél gericht op zoek naar ons droomhuis. Die moest sowieso rondom het centrum zitten, het liefst met twee verdiepingen (ik droomde al tijden van een trap in huis), twee slaapkamers én een dakterras. Ik werd voor gek verklaard want ‘dat zouden we nooit kunnen vinden voor een redelijke prijs’. Toch wel!

Zo ziet het ideale droomhuis eruit

Nog voordat je je eerste huis gaat kopen, ben je natuurlijk flink aan het fantaseren over hoe het eruit moet zien. Wellicht zoek je een ruim huis op het platteland of juist een appartement midden in de stad. Of misschien ben je wel in voor een nieuwbouwproject waar je het huis nog volledig naar eigen smaak kunt inrichten.

Onderzoek
Wist je dat SNS een onderzoek hield onder ruim 500 starters op de woningmarkt en hen vroeg naar hoe hun ideale woonhuis eruit ziet? Zo woont 42% van de Nederlanders het liefst in een woonwijk aan de rand van de stad. Een vijfde woont liever middenin de stad (daar behoor ik dus bij). Zo’n 75% vindt een tuin heel belangrijk, 52% wil het liefst een huis scoren mét puntdak (kijk, daar heb ik nu zelf nooit zo over nagedacht) en zo’n 25 % droomt van een huis mét rode bakstenen.

Zo ziet het ideale droomhuis er uit

Ook is onderzocht hoe de gemiddelde Nederlander het liefst woont. Een derde van alle ondervraagden kiest voor een moderne inrichting. Ze wonen ook graag in een vrijstaand huis met een landelijke bouwstijl (vandaar dat ze ook aan de rand van de stad willen wonen). Mannen en vrouwen verschillen erg in hun smaak qua inrichting; zo wonen vrouwen het liefst modern, gevolgd door romantisch, industrieel, scandinavisch en klassiek. Mannen zetten romantisch en scandinavisch juist op de laatste plaats.

Het leukste aan de huizenjacht is natuurlijk het zoeken naar je ideale droomhuis én het inrichten ervan. Het financiële plaatje is niet het meest leuke van de hele huizenjacht, maar ja: het is wel heel belangrijk. Eerst rekenen, dan dromen. Je wilt immers niet alleen je geld uitgeven aan de hypotheek. Het zou fijn zijn als je nog voldoende overhoudt om je huis mooi in te richten, toch? Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen, reken dan hier via de SNS tool je maximale hypotheek uit. Of ga eens langs bij SNS omdat deze bank je van alles kan uitleggen over de juiste hypotheek. En wie weet komt dat droomhuis van je steeds dichterbij..

* Dit is een inspirerende samenwerking met SNS Hypotheken.

10 reacties

Sander -

De linkjes in het artikel werken niet (meer)!

babs -

de reclame..daar kan ik ook niet zo goed tegen.
maar ik vind jouw blog en je facebook -pagina zo ontzettend leuk,dat ik de reclame voor lief neem!
je hebt passie..daar hou ik van
xx babs

angela -

Ik vind juist dat je van de advertorial nog iets leuks maakt en als je de reclame zou wegdenken zou iedereen het een leuk persoonlijk verhaal gevonden hebben, denk ik. Ik vond het in ieder geval wel een leuke post en interessant om te zien wat mensen belangrijk vinden. Wij hadden ook een “onmogelijke” wishlist: Amsterdam oud-zuid, grote zonnige tuin, 2 slaapkamers en een kookeiland. Het duurde een jaar, maar uiteindelijk wel gevonden!

interiorjunkie -

Hi Angela

Thanks voor je lieve woorden!
En wat fijn dat jij ook je droomhuis hebt gevonden, soms moet je er alleen even goed naar zoeken, maar dan heb je wel wat 😉

Liefs,
Elisah

Erna verploegen -

Wat vervelend met al die advertenties, maakt het blog er niet leuk op.

interiorjunkie -

Hi Erna

Bedankt voor je reactie.

Als je fulltime wilt bloggen (zoals ik), krijg je nu eenmaal te maken met adverteerders. Van de 26 posts die wekelijks live gaan, zit er altijd wel 1 of 2 commerciele tussen die vaak ook na een week er weer af gaan. Daar is niks mis mee, ik doe het niet anders dan andere succesvolle blogs en woonbladen. Maar uiteraard doe ik dit altijd wel met een Interior Junkie-sausje zodat het zowel voor de lezers, als het merk interessant en inspirerend wordt. Vervelend dat jij daar anders over denkt maar ik deel je menig niet.

Interior Junkie is mijn fulltime baan. Zonder adverteerders zou ik ernaast een fulltime baan moeten zoeken. Wat weer als gevolg heeft dat ik geen tijd over houd voor mijn blog. Of ik post maar 2x per week en ga elke dag voor een werkgever werken of ik post (zoals nu) 26x per week en run mijn eigen bedrijf. Ik weet al wat voor keuze ik zou maken 😉

Hoe dan ook: ik hoop dat je mijn site blijft checken. Ik doe het immers allemaal voor jullie.

Grtjs,
Elisah

Thomas -

Klopt, en het is de laatste tijd meer én meer én meer ontoepasselijke reclame ook ..

Charina -

Ik deel die mening!

valery -

Ik vind jou en je website heel leuk. Maar vind het nog fijner als je direct kunt zien dat het om een advertorial gaat en niet pas onderaan de post als ik me na een halve blog lezen opeens genept voel.

interiorjunkie -

Hi Valery

Bedankt voor je eerlijke menig. Ik zet er altijd bij dat het om een advertentie gaat. Dat plaats ik altijd onderaan de post. Ik ben het gedeeltelijk met je eens, daarom heb ik nu in de intro de adverteerder vermeld. Dat is er dus ingeschoten, goed dat je reageerde. Heel vervelend dat jij je genept voelt, maar ik vind het juist een leuke, inspirerende blog geworden (de foto’s zijn van mijn eigen huis, mijn ideale huis dus, anders zou ik het nooit plaatsen.

Grtjs,
Elisah

Reageer ook