Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Koffiecorner keuken: interieurproof je koffie zetten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  14 november, 2022

  Koffiecorner keuken: interieurproof je koffie zetten

  Het pronkstuk in menig keuken is (vaak) de koffiecorner. Naar mijn mening moet iedere keuken zo’n hoekje hebben. Bij deze mijn coffee corner styling tips op een rij. Heb je meteen weer een goed excuus om een extra hoek in je keuken te stylen… 

  Geen dag begint goed zonder lekkere koffie. Het is het allereerste waar ik naartoe loop als ik wakker ben. En nee, dus niet eerst naar mijn zoontje haha, want die ligt vaak nog te snurken. Dan kan ik in alle rust dat eerste heerlijke bakje koffie drinken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn koffiehoekjes regelmatig wisselen en ik het leuk vind om te wisselen in de manier van koffiezetten. Ik hou namelijk van afwisseling. 

  Koffiecorner keuken styling tip #1: maak je coffee corner compact 

  Een koffiecorner schreeuwt om zijn eigen territorium. Moffel je koffiezetapparaat dan ook zeker niet weg in een hoekje op het aanrecht, naast allerlei andere apparaten. Dan wordt het te rommelig en heb je alles behalve dat coffee bar gevoel in je eigen keuken. Nu heeft niet iedereen een plek om een barretje, zoals bij ons in de keuken, te creëren natuurlijk. Wat opties: in een hoek op het aanrecht, waar genoeg ruimte is voor extra styling zoals broodplanken, een verzameling koffiekopjes en een leuke plant. Of stal je koffiezetapparaat op een trolley of wandplank (dit hoeft niet perse in de keuken, maar kan ook in de woonkamer). 

  Koffiecorner styling tips #2: een mooie coffee corner, it’s all in the details 

  Een koffiehoekje maak of kraak je met de styling. Alleen maar een apparaat in beeld is zeker geen mooie coffee corner. Haal alle accessoires uit de kast wat met koffie te maken heeft: stylish kopjes, (eventueel) een suikerpotje en hippe lepels. Ruimte voor een plank? Zeker doen en style er meteen je mooiste kopjes op of ga voor zo’n leuke capsulehouder zoals ik heb of leg wat capsules in een kommetje. Het is ook heel leuk om met koffiebonen te stylen. Gooi ze bijvoorbeeld in een waterfles met een dop erop. Ook al heb je geen bonenmachine, dan nog staat het hartstikke leuk in je koffiehoekje. 

  Koffiecorner styling tips #3: iets kunstigs aan de muur 

  Een koffiecorner maak je af met iets inspirerends aan de muur. Een print van koffiebonen bijvoorbeeld of in mijn geval twee vriendinnen die koffie drinken. Want zeg nou zelf: in menig koffiebarretje hangt vaak ook iets moois aan de muur. Het neemt ook totaal geen extra ruimte in beslag, omdat het iets aan de muur is, dus ook ideaal voor de meest compacte koffiecorner

  Wil jij nooit meer zonder koffie zitten? 

  Dan komt Nespresso met iets nieuws: verschillende soorten koffie abonnementen. Bij de één schaf je een machine voor €1 per maand aan en betaal je per maand een bepaald bedrag dat direct wordt omgezet in Nespresso shoptegoed om onder andere capsules te kopen. Bij het Nespresso Vanzelf abonnement ontvang je elke maand automatisch je favoriete capsules. Net als de bekende luierboxen en boodschappenpakketten kun je het laatste abonnement maandelijks aanpassen. Want de ene maand heb je meer (of minder) koffie nodig dan de andere. Super handig. En zo zit je nooit meer zonder koffie. Mooi feitje: Nespresso doneert per bestelling een bedrag aan het pensioenfonds van de koffieboeren. Jij lekkere koffie, zij financiële zekerheid. 

  Nog even terugkomend op dat koffiehoekje: ik ben heel benieuwd hoe die van jou eruit ziet. Deel je dat even in een reactie hieronder? 

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Nespresso. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu