Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo verbeter je de luchtkwaliteit in je huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Zo verbeter je de luchtkwaliteit in je huis

  Het is erg belangrijk om een goede luchtkwaliteit in je huis te hebben. Anders is het namelijk mogelijk dat je gezondheid achteruitgaat en dat verschillende planten niet kunnen groeien. Ook is het mogelijk dat er dan schimmel in huis ontstaat. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de luchtkwaliteit in je huis een stuk verbeterd? In dit artikel vind je hiervoor enkele tips. Lees verder!

  Een goede ventilatie

  Het is ontzettend belangrijk om een goede ventilatie te hebben in je huis als je de luchtkwaliteit wilt verbeteren. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je de ramen en deuren van je woning regelmatig even opent. Dit is vooral belangrijk als je in een vochtige ruimte bezig bent of als er veel mensen op bezoek zijn. Ook is het verstandig om regelmatig te ventileren in de winter, dit komt doordat de hitte van de verwarming kan zorgen voor een verslechterde luchtkwaliteit. Ventilatie is ook goed voor het verwijderen van vieze stoffen. 

  Koop luchtzuiverende planten

  Dit soort planten kunnen enorm bijdragen aan een goede luchtkwaliteit. Ze absorberen namelijk de vuile stoffen in je woning en geven hiervoor zuurstof terug. Er zijn zelfs planten die giftige stoffen uit de lucht kunnen verwijderen. Vraag aan een plantenspecialist welke planten geschikt zijn voor bij je thuis. 

  Het vermijden van vervuilende stoffen

  Tegenwoordig zijn er ontzettend veel vervuilende stoffen verwerkt in allerlei producten. Het is erg belangrijk dat je deze stoffen zoveel mogelijk vermijdt, het is namelijk erg slecht voor de gezondheid en voor de luchtkwaliteit. In verschillende schoonmaakproducten zit bijvoorbeeld chloor en ammoniak verwerkt. Ook wierook of parfum kan slechte stoffen bevatten. 

  Het gebruik van een luchtreiniger 

  Een luchtreiniger is een apparaat die ervoor zorgt dat de lucht gereinigd wordt in je woning. Hij zorgt er dus voor dat vieze stoffen en allergenen worden verwijderd. Een luchtreiniger is dus zeker aan te raden voor mensen die last hebben van allergieën of astma. Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers. Het is erg belangrijk dat je een selecteert die bij je huis past. Vraag hiervoor advies aan een expert. 

  Regelmatig stofzuigen

  Het regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat de stof wordt verwijderd, hierdoor kan de stof de luchtkwaliteit niet meer vervuilen. Het liefst gebruik je een stofzuiger met een HEPA-filter. Hierdoor blijven goede stoffen in de lucht en slechte stoffen worden makkelijk gefilterd.  Wil je dus je huis voorzien van een goede luchtkwaliteit? Dan is het verstandig om goed te ventileren en luchtzuiverende planten aan te schaffen. Ook moet je het gebruik van vervuilende stoffen vermijden. Koop ook een luchtreiniger en ga regelmatig stofzuigen. Zo zorg je ervoor dat je huis weer een geweldige luchtkwaliteit krijgt en je gezondheid verbeterd wordt!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu