Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wooninspiratie: style je huis met edelstenen en kristallen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  20 februari, 2018

  Wooninspiratie: style je huis met edelstenen en kristallen

  In de huizentour bij Reineke in Amsterdam spotte ik ze al: kristallen en edelstenen. En ook in het huis van Florine Duif ontdekte ik ze in meerdere ruimtes. Daar wilde ik meer van weten, want naast dat ze heel erg mooi staan in huis zorgen ze er ook voor dat je je fijner voelt. Fijne wooninspiratie, dus!

  We nemen planten voor de extra zuurstof, zodat we ons beter voelen en we verven een muurtje knalgeel omdat de kleur je energieker maakt. Dus ja, waarom zouden we dan niet iets meer doen met kristallen en edelstenen in huis? Hoewel de geneeskrachtige werking ervan nooit bewezen is, bestaan er verdacht veel mensen die zich beter voelen bij bepaalde stenen. En nu ik zelf weer even diep in mijn geheugen graaf, kom ik erachter dat ik vroeger als klein meisje edelstenen en kristallen verzamelde en de Ametist mijn favoriete steen was. Daarom vond ik ook zo leuk dat Florine in haar huis veel edelstenen en kristallen heeft liggen. Weer eens wat andere wooninspiratie, toch?

  Wooninspiratie: style je huis met edelstenen en kristallen Wooninspiratie: style je huis met edelstenen en kristallen

  Interieur proof: de rozenkwarts

  “Alles om ons heen bestaat uit energie, ook in edelstenen en kristallen. Daar zitten energieën in van miljoenen jaren terug. Leg je deze stenen in huis, dan kunnen ze een reinigende werking hebben bijvoorbeeld,” aldus Florine. “Of ze zorgen ervoor dat je je beter kunt aarden. Rozenkwarts brengt liefde, harmonie en rust en zorgt ervoor dat je je beter aard.” Nog een tip van Florine: vul bakjes met grof zeezout en zet het kruislings in de hoek, zodat de energie wordt gezuiverd. “Mijn kinderen hebben bijvoorbeeld een tijdje heel slecht geslapen en hierna sliepen ze stukken beter.” Omdat Florine, net als ik, in een oud pand woont, waar vroeger nog heel veel andere mensen hebben gewoond, kunnen er wel eens heel veel energieen zijn in een huis. Edelstenen en kristallen kunnen er dan weer voor zorgen dat er weer balans in huis is. De één kan het zweverig vinden, de ander heeft er weer baat bij. Feit is dat ik me zelf ook iets meer wil verdiepen in het gebruik ervan in mijn stulpje. En nog even terugkomend op de rozenkwarts. Had Florine even geluk dat rozenkwarts zachtroze van kleur is en meteen goed matcht met de roze schouw!

  Wooninspiratie: style je huis met edelstenen en kristallen

  Nog meer wooninspiratie zien uit het huis van Florine Duif?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want morgen en overmorgen vind je nog meer wooninspiratie uit het huis van Florine met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Florine zien, volg haar dan op Instagram.

  Bekijk hier nog meer wooninspiratie uit het huis van Florine:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu