Winkelen in Deventer bij De Blauwe Hand

Binnenkort winkelen in Deventer? Ga dan even langs bij conceptstore De Blauwe Hand. Hier vind je mooie interieur spullen zoals Portugees servies, plaids uit India en sieraden uit Bali. Deze winkel zit in een prachtig monumentaal pand waarvan de naam een bijzonder verhaal heeft…

Toen ik deze conceptstore binnenliep, begon ik gelijk na te denken over de naam van de winkel. De Blauwe Hand, waar komt deze naam vandaan? Ik kwam erachter dat er in 1952 een blauwverver in het pand van deze winkel woonde. Dit was iemand die, hoe kan het  ook anders, kleding een blauwe kleur gaf. Zo, gelijk een lesje geschiedenis gehad.

Om weer even terug te komen op deze conceptstore: je spot hier een boel mooie merken zoals Studio Jux, Madu-Madu,  Femmes du Sud en Aai made with love.

winkelen-in-deventer-0011

winkelen-in-deventer-004

Huiskamergevoel

Je voelt je in deze winkel waarschijnlijk gelijk thuis. Er staan namelijk verschillende sfeerlichten, er branden kaarsjes en in het midden van de winkel staat een lange tafel waar thee en lekkere chocolade op ligt. In deze winkel vind je ook verschillende trappen waardoor je elke keer weer in een andere ruimte komt met leuke spulletjes.

winkelen-in-deventer-002

winkelen-in-deventer-003

Hebbedingetjes

Naast sieraden, plaids en serviezen shop je hier ook veel ander moois. Denk bijvoorbeeld aan dagboeken met leuke teksten erop, schattige beeldjes en opvallende posters. Deze spullen vind je in grote schalen en op mooie kastjes door de hele winkel heen.

IMG_8414

Helemaal zen

In de kelder van deze winkel wordt je helemaal rustig. Hier vind je mooie rotan stoelen, vrolijke bloemen en fijne muurdecoratie. De kleedkamers zijn ook in deze kelder te vinden. Hier hangen mooie spiegels in en er staan schattige rotan krukjes bij.

winkelen-in-deventer-007

winkelen-in-deventer-008

winkelen-in-deventer-006

winkelen-in-deventer-005

winkelen-in-deventer-009

Binnenkort winkelen in Deventer?

Neem dan zeker even een kijkje bij De Blauwe Hand. Naast winkelen in Deventer zijn deze steden ook leuk om een kijkje te nemen:

Tekst: Lisa Post
Fotografie: Lisa Post

 

Reageer ook