Mijn hal pimpen met Portugese tegels

Verrek, ik had nog helemaal niet over de entree in mijn Haarlemse droomhuis geschreven. En dat terwijl hier hele mooie Portugese tegels in pronken. Zoals jullie weten, fleurde ik vorig jaar mijn keuken op met Portugese tegels van Designtegels.nl, maar ook de hal kreeg een kleine make-over.

Ik vind het vooral erg chic klinken: een entree. Uiteraard heb ik ook een hal, maar de entree van ons droomhuis is de ruimte waar je binnenkomt, je jas ophangt en je schoenen uittrekt. Ga je de deur door, dan kom je in onze hal. Het is vaak een ruimte waar niet zoveel mee gedaan wordt, het ondergeschoven kindje, en dat is natuurlijk zonde. Na De Grote Verbouwing was het dan ook tijd om hier iets aan te veranderen. Omdat we nog Portugese tegels over hadden van de keuken besloten we ook de hal te leggen met de VN Negra 12 Portugese tegels.

Mijn hal pimpen met Portugese tegels
Mijn hal pimpen met Portugese tegels

Een mix van verschillende patronen en kleuren

Het leuke van deze tegel is het tulpenpatroon; de trapspijlen in ons huis hebben namelijk een dubbele tulp. Een leuke knipoog dus naar de historie van dit eeuwenoude pand. Daarnaast vond ik dit patroon een mooie toevoeging bij de visgraatvloer in de hal, het bloemenbehang en de roze trapbekleding. Nu springt het er echt uit. Anders dan in de keuken kozen wij ervoor om geen vloerverwarming te doen in de entree, maar als je wilt, kan dat dus wel gewoon met deze Portugese tegels.

Mijn hal pimpen met Portugese tegels

Mijn hal pimpen met Portugese tegels

Mijn hal pimpen met Portugese tegels

Wil je nu ook Portugese tegels in huis?

Ik kocht deze Portugese tegels dus bij Designtegels.nl (heb je de shoot van hun showroom in Utrecht al gezien?), waar alle tegels met de hand worden gemaakt. Door het gebruik van echt marmer, kiezelpoeder en organische pigmenten worden de tegels onder een hoge temperatuur machinaal samengeperst. En even terugkomend of het feit dat alle tegels handgemaakt zijn. Ik krijg binnenkort een workshop Portugese tegels maken. Daar snel meer over…

* Dit is een inspirerende samenwerking met Designtegels.nl. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

6 reacties

Loussanna -

Oh.. Nog een vraagje.
Ik kijk graag jou video’s hebben me al een hele boel ideeën gegeven. Klopt het dat jou deuren in de gang een andere kleur hebben dan in de woonkamer? Zoja, hoe heb je gezorgd dat die overgang mooi is van het hout?

Groetjes Loussanna

Loussanna -

Hey! Super mooie entre.

Ik was even benieuwd naar welke kleur jullie op het houtwerk hebben zitten?

Wij zijn opzoek na een mooie kleur en vanaf een plaatje is dat heel anders dan vanaf een foto.

Groetjes
Loussanna

Saima -

Hoi, Waar kan ik de plantenpotjes met het gezichtje kopen?
Mvg, Saima

Marjolein -

Plantenpotje met gezicht heb ik zelf ook en bij Tuincentrum Overvecht (er zijn er meerdere in NL) gekocht.
helaas bleek het model van ong 20 cm rond niet waterdicht op de bodem.

interiorjunkie

interiorjunkie -

Ja, klopt, onder die van mij doe ik altijd een onderzetter. Toch raar dat ‘ie ‘lekt’ :(

Cynthia -

Hi,

Mooi gedaan jullie entree, ik ben nog op zoek naar zo’n stoer houten bankje. Heb je nog tips waar ik deze uit zou kunnen halen?

Gr,
Cynthia

Reageer ook