Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  11 april, 2016

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis

  Regelmatig krijg ik de vraag wat nou de kracht van een succesvolle woonblog is. Waar begin je bijvoorbeeld? Nu leek het mij leuk om naast mezelf natuurlijk ook andere woonbloggers aan de tand te voelen over het starten van een blog, het zoeken naar inspiratie en ook belangrijk; hoe je er geld mee verdient.

  Nu is één artikel natuurlijk niet voldoende om de kracht achter het woonbloggen te achterhalen. Want ja, elke interieurblogger is natuurlijk anders en iedereen haalt zijn inspiratie ergens anders vandaan. Daarom leek het mij leuk om er maar meteen een rubriek van te maken waar ik regelmatig bekende en iets minder bekende woonbloggers aan de tand voel. De een blogt voor de hobby, de ander heeft er zijn of haar baan van gemaakt. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen; ze geven ons dagelijks een flinke inspiratieboost op woongebied. Desiree van de blog Vosgesparis, toch wel de eerste échte Nederlandse woonblogger, bijt het spits af.

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis

  Met hoekjes stylen in huis is het allemaal begonnen. Nog altijd deelt Desiree foto’s van haar huis online.

  Je bent als een van de eersten gaan woonbloggen. Waarom begon je ermee?
  “In 2007 ben ik begonnen met bloggen. Hoewel ik dat wel eerst deed op een forum voor vrouwen. Ik zocht online naar mensen met dezelfde passie voor wonen als ik en kwam op het forum van woonblad Ariadne at Home terecht. Het forum werd helaas uit de lucht gehaald zodat ik en de andere forumleden een eigen forum startten waar we onze passie voor interieur kwijt konden. Ik fotografeerde bijvoorbeeld stillvens, plaatste dat in het online fotoalbum Picasa en deelde dat met alle leden. Via een Franse blog kwam ik erachter dat het ook leuk zou zijn als er tekst bij zo’n foto zou staan. Dus zette ik maar mijn eigen blog op. Puur en alleen voor mezelf en de mensen uit het forum.”

  In die tijd heb je ook de bijzondere naam ‘Vosgesparis’, waar nog altijd enige verwarring over bestaat, bedacht?
  “Ik zocht naar een geschikte naam, maar kon het niet vinden. De vrouwen uit het forum tipten me dat ik dan net zo goed mijn forumnaam ‘Vosgesparis’ kon kiezen. En zo geschiedde. Vandaar dus deze ‘rare’ naam. Niemand spreekt het goed uit, haha. De naam komt van Place de Vosges uit Parijs, een plek die ik erg mooi vind. De een denkt dat ik Frans ben, de ander denkt weer dat ‘Vosges’ m’n achternaam is.”

  Vond je het niet spannend om live te gaan met je eigen blog?
  “Dat viel mee, omdat ik al veel volgers had uit het forum. Dat gaf mij wel vertrouwen.”

  Hoe kun je Vosgesparis het beste omschrijven?
  “Mijn blog is een verzameling van dingen die ik persoonlijk mooi vind; licht van kleur met altijd een stoer (zwart)accent, een industriële touch met en een ‘tikje’ mode, maar dan moet het wel zwart zijn. Ik hou van stoere modemerken als Hope, Rick Owens en G-star en interieurmerken als WDSTCK, Mad et Len en MENU.  Daarnaast moet het beeld op mijn blog mooi zijn en moet de tekst wel een zinnig verhaal bevatten. Ik geef altijd een persoonlijke draai aan mijn blogposts. Dan haal ik bijvoorbeeld een herinnering op of leg ik uit waarom ik iets nou zo mooi vind. Ik hou van diepgang in een post, dat maakt het ook persoonlijker. Dé kracht van een blog.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat!

  Samenwerking met het merk Via Martine waarvoor Desiree een poster weggaf op haar blog.

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat!

  Op bezoek bij de perspresentatie van Vitamine Plants in conceptstore Hutspot.

  Wat was je eerste betaalde opdracht en hoe kwam je daaraan?
  “Dat ging eigenlijk vanzelf. Toen ik in 2011 mijn huis aan het verbouwen was, lag ik best een beetje wakker van alle kosten die daarbij komen. Midden in de nacht bedacht ik me ineens dat ik wel iets met Kerst kon doen. De volgende dag stuurde ik een tweet uit met een omroep om mee te doen aan de zogenaamde ‘end of the year special’ op Vosgesparis en zo je bedrijf te promoten d.m.v. een banner, blogpost of winactie. Binnen een dag had ik 23 aanvragen, was ik uit de kosten én een heleboel blogposts rijker. Ik ben dit nog lang blijven doen. Momenteel loopt de banner advertentie terug en zijn merken meer op zoek naar een gesponsorde blogpost, een betaald stuk tekst die je redactioneel insteekt en waar je nog altijd je eigen sausje over kunt gooien. Brand awareness is nog steeds een van de belangrijkste dingen die merken via een blog kunnen krijgen, denk ik. Ook druppelen de eerste Instagram samenwerkingen binnen.”

  Hoe selecteer jij de merken waarmee je samenwerkt?
  “Ik vraag mezelf altijd de volgende dingen af; past het merk bij mijn persoonlijke smaak, kan het mooie lifestyle foto’s leveren of kan ik zelf het product fotograferen of op een andere manier samenwerken met een merk aan een betaalde blogpost. Zo niet, dan gaat de deal niet door.”
  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis

  Samenwerking met Fritz Hansen waarbij Desiree een van de twee special edition 3107 chairs stylede in haar eigen huis.

  Hoe ben je bij je huidige mediabureau Blog Today gekomen?
  “Toentertijd werd ik eigenlijk tegelijkertijd benaderd door zowel Adfactor als Blogtoday, dat is opgericht door Kirsten Jassies. Uit solidariteit koos ik voor de laatste, ik ben wel loyaal ingesteld denk ik.”

  Heb je tips voor (woon)bloggers die geld willen verdienen met hun site?
  “Echte tips heb ik niet, behalve dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven. Een blog starten, puur en alleen om er geld mee te verdienen vind ik persoonlijk niet de juiste insteek. Werk samen met pr bureaus en probeer eigen foto’s en originele content te maken dan vinden de merken je vanzelf wel voor leuke samenwerkingen.”

  Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je blogcarriere?
  “Het winnen van de Advanced Blogger Award van VT Wonen vond ik een hele eer. Een van mijn andere hoogtepunten was dat ik mijn vijfjarige bestaan vierde in New York tijdens een blogtour. Ik besefte me ineens dat ik die dag op Times Square stond dankzij mijn blog. Zo gaaf. Sowieso zijn alle reizen die ik maak namens Vosgesparis bijzonder. Het geeft je toch dat stukje waardering. Ik blijf altijd bescheiden maar mag toch best trots op mezelf zijn. Ik vind het nog steeds geweldig en een eer dat ik word uitgenodigd om als media journalist allerlei evenementen te bezoeken in het buitenland. Toch vind ik het steeds nog een beetje ‘vreemd’ dat mijn blog zo populair is.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat!

  Desiree won de Advanced Blogger Award in 2013.

  Hoe blijf je in the picture?
  “Ik doe dat niet bewust; ik heb ook nooit een plan gehad. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en dat werkt blijkbaar. Ik vind bloggen een soort van reis die niet ophoudt. Heb altijd wel inspiratie.”

  Wat is voortgekomen uit jouw blog?
  “Heel veel reizen. Met ons Blogtour team (bestaande uit Allan van Bungalow5, Em van Ems designblogg, Susanna van Varpunen, Igor van Happy Interior Blog, Gerard van Walnut Grey, Anna van La Maison d’Anna G, Linda van Hviit en Elena van Facing North with Gracia) ontwikkelden we samen met SKANDINAVISK KOTO, een hele lekkere geurkaars. Daarnaast zou ik ook wel meer willen samenwerken met andere bloggers om originele content te maken.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat!

  Desiree in de Woonspecial van Libelle.

  Wat adviseer je aan iedereen die na het lezen van dit interview ook wilt gaan woonbloggen?
  “Ga niet in het Engels bloggen als je je daar niet fijn bij voelt. Ik spreek zelf vijf talen. Ik begon te bloggen in het Frans, Italiaans, Engels en Nederlands, dat was best pittig. Nog een tip: schrijf over datgene wat je zelf leuk vindt, zoals een verbouwing bij je thuis. Neem de lezer mee op je avontuur. Zo geef je het ook meteen een persoonlijke touch. Dat vinden mensen altijd leuk.”

  Wie zijn je inspiratiebronnen?
  Paula Navone met stip. Haar manier van inrichten en hoe zij materialen toepast in een interieur vind ik geweldig. In 2015 ben ik uitgenodigd bij haar thuis voor een pizza party. Zat ik ineens bij haar thuis op de bank en neusde ik samen met de hoofdredactrice van Eigen Huis & Interieur in haar slaap- en badkamer. Geweldig was dat. Dat was net zo’n moment als in New York dat ik mezelf even moest knijpen.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis

  Wat zijn jouw favoriete woonblogs?
  “Ik hou van blogs die laten zien wat voor werk ze doen als Varpunen, Lotte Agaton en Weekday Carnival. Deze zijn altijd leuk om te lezen en te bekijken. Ik volg bijna altijd buitenlandse blogs.”

  Krijg je wel eens aanvragen voor interieuradvies?
  “Ja, wel eens maar ik ga er eigenlijk nooit op in. Dat is dat stukje bescheidenheid van mij. Ik doe het niet, maar zou het wel kunnen. Ik zou wel meer kennis willen hebben over dat vak. Ik kan doen wat ik mooi vind en voel dingen goed aan en kan goed stylen. Maar om nou meteen een complete ruimte in te richten. Dat zou je me niet snel zien doen. Ik hou juist van hoekjes stylen, daar waar mijn blog eigenlijk mee begonnen is.”

  Wat zijn je toekomstplannen?
  “Dat zijn er genoeg; ik wil natuurlijk groeien met Vosgesparis, eindelijk eens overgaan van Blogger naar WordPress en me meer te verdiepen in Lightroom om foto’s mee te bewerken, meer stylingopdrachten doen en meer eigen dingen ontwerpen, waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd rondloopt. Dus ja, genoeg plannen voor dit jaar.”

  Houd Interior Junkie in de gaten voor Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat #2.

  Alle beelden via Vosgesparis

  6 reacties op “Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Vosgesparis”

  1. Agnes schreef:

   Erg interessant! Ben benieuwd naar dat nieuwe Scandinavische merk… 😉

  2. Interessant om te lezen, nuttige tips!

  3. Ellen schreef:

   Heel leuk en boeiend artikel, bedankt!

  4. Ivan schreef:

   Leuk om te zien! goed geschreven

  5. Thera schreef:

   Wat een leuke & inspirerende blog!

  6. Marieke schreef:

   wat leuk om te lezen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu