Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 18-04-2024

  31 augustus, 2016

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Regelmatig krijg ik de vraag wat nou de kracht van een succesvolle woonblog is. Waar begin je bijvoorbeeld en hoe houd je het vol?Nu leek het mij nou zo leuk om naast mezelf ook andere populaire woonbloggers aan de tand te voelen over het starten van een blog, het zoeken naar inspiratie en belangrijk; hoe je er geld mee verdient.

  Dit keer vroeg ik Patrick van Interiorator (de meest geniale naam voor een interieurblog!) aan de tand over zijn populaire blog, de VT Wonen Award die hij in de wacht sleepte, zijn extravagante woonsmaak én zijn eigen kussenlijn. Maar ook geeft hij handige tips voor als je zelf wilt woonbloggen.

  Waarom ben jij gaan woonbloggen?
  “Een paar jaar geleden maakte ik een carriere switch. Na mijn studie aan het Artemis ben ik gaan werken als Visual Merchandiser in Rotterdam waar ik o.a voor Cruyff en Mc Gregor werkte. Ik wilde een soort van portfolio pagina beginnen met al mijn werk erop en ineens kwam ik op het idee om een blog te starten om direct aan mijn portfolio te werken. Dat vond ik uiteindelijk zo leuk dat ik hier mee ben door gegaan.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Interiorator HQ staat in het kleurrijke huis van Patrick.

  Wat waren je verwachtingen destijds?
  “De bedoeling was en is nog steeds om hier geen geld mee te verdienen. Bloggen is voor mij puur om mijn werk te laten zien aan anderen en om hier klussen uit te halen als interieurstylist en designschrijver. Het bloggen leerde ik mezelf aan maar het kwam wel in een stroomversnelling toen Blog Today van Sanoma mij benaderde. Na een gesprek met hun kwam ik erachter dat ik ook veel coole betaalde samenwerkingen kon doen met mijn blog.”

  Waar komt je naam van?
  “Die bedacht ik toen ik aan het Artemis studeerde, waar ik bij een vak een eigen merk moest ontwikkelen. Ik wilde een stoere, mannelijke naam, had destijds naar The Terminator gekeken en vond het wel een leuk haakje. Hij ‘bekt’ wat moeilijk alleen. Mensen zeggen het vaak verkeerd… Toen ik mij inschreef bij de Kamer van Koophandel moest ik het wel een paar keer herhalen, haha.”

  Wat was je allereerste blogpost?
  “Dat was een ‘Best Of’ van dingen die ik bij Artemis heb gedaan. Tja, een reis van 1000 km begint immers met 1 stap…”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Voor een samenwerking met Quooker fotografeerde Patrick de Quooker in zijn eigen keuken.

  Was de live gang van je blog niet spannend?
  “Ik deelde het met vrienden op Facebook en had meteen al een paar honderd volgers te pakken. Daarna moet je het zelf verder opbouwen en dat was natuurlijk best spannend.”

  Hoe kun je je blog het beste omschrijven?
  “Kleurrijk, op het randje van goede smaak, waarbij tekst net zo belangrijk is als de foto’s. Van Desiree van Vosgesparis leerde ik om jezelf te blijven en te schrijven vanuit mezelf als een soort van online dagboek. Ik was voorheen iets afstandelijker dan nu, maar na Desiree’s advies niet meer. Dat bleek een goede zet. Ik leerde ook veel toen ik als lifestyleblogger werd gevraagd voor Bijenkorf waar ik jou heb leren kennen (FYI: destijds hield ik een modeblog bij voor Bijenkorf, red.)

  Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt met je blog?
  Jan des Bouvrie interviewen. Dat vond ik een mooie stap als blogger. Als je net blogt, begin je eerst met de minder bekende ontwerpers, maar na een tijdje mag je ook echt de grote namen interviewen. Dat ik namens Interiorator Jan des Bouvrie mocht ontmoeten, vind ik iets waar ik best trots op mag zijn. Oh ja, en ik won tijdens Meet the Blogger een award voor Beste Nieuwe Blog. Daar ben ik natuurlijk ook erg trots op.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Patrick wint de award voor Beste Nieuwe Blog die hij vol trots in ontvangst nam.

  Wat staat er allemaal nog meer op de planning?
  “Er komen steeds meer mooie dingen op mijn pad. Ook door mijn functie als docent voor Artemis. Ik wil het bloggen wel in mijn eentje blijven doen, want ik heb wel een niche te pakken. Ook ben ik al een tijdje bezig met een eigen kussenlijn en dat is best spannend. Dat gaat er dit jaar dan ook zeker komen. Ik wilde nog iets unieks doen dat is voortgekomen uit mijn blog. Voor deze kussenlijn werk ik samen met een sociale werkplaats in Rotterdam. Wordt vervolgd, dus.”

  Tips om zelf te woonbloggen?
  “Zorg dat je je eigen stijl ontwikkelt, schrijf intelligent en durf fouten te maken want dat is niet erg. Ik begon met een Engelse blog want ik heb Amerikaanse geschiedenis gestudeerd en vind schrijven in het Engels leuk. Je moet echt bewust kiezen om Engels of Nederlands te schrijven, want als je als Nederlandse blogger in het Engels blogt, kun je vaak niet interessant zijn voor Nederlandse adverteerders want die willen zich vaak gewoon richten op Nederlandse bezoekers. Nog een tip: meld je aan voor een cursus fotografie voor beginners. Toen ik net begon, was ik niet echt een hele slechte fotograaf maar het kon altijd beter. Ik leerde veel van mijn cursus en heb nu al voor veel magazines foto’s aangeleverd. Rechte lijnen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk in interieurfotografie.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Voor een samenwerking met Mooi Wat Bloemen Doen stylede Patrick de Vitamine Plants voor mannen in zijn eigen woonkamer.

  Wie zijn je inspiratiebronnen?
  “Ooit interviewde ik Gert Voorjans voor de blog van Bijenkorf, een Belgische interieurontwerper. Bij interieurdesigner Abigail Ahern was ik ooit voor een masterclass bij haar thuis waar ik veel leerde wat ik ook direct in eigen huis toepaste, zoals plafond donkerblauw verven. Dat komt mede door haar visie. Wie ik ook echt fantastisch vind, is de Amerikaanse ontwerper Jonathan Adler.”

  Favoriete woonblogs of websites?
  “Kunstblog But Does It Float is zo’n eigenzinnige blog waar ik altijd veel inspiratie vandaan haal. Ze zitten bovenop alle trends en is zeker een blog om te checken.”

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Patrick bezocht voor een masterclass het huis van Abigail Ahern in Londen, waar hij direct geinspireerd werd door het kleurrijke interieur.

  Vragen veel mensen je om interieradvies?
  “Er komt veel vraag vanuit mijn vriendenkring. Helaas zijn er weinig mensen in Nederland die hun plafond donkerblauw willen verven, haha. Mijn stijl is namelijk niet zo standaard, daar moet je van houden. Soms krijg ik wel eens reacties als ‘hij heeft zeker geen kinderen’ of ‘wat vreselijk’. Maar ja, dit is mijn stijl en ik hou ervan. Wat ik wel doe, is een paar keer per jaar bij Gamma en Karwei kleuradviezen geven namens Histor. Dat is erg leuk om te doen; in een rap tempo veel vragen van mensen beantwoorden. Leuk om ermee bezig te zijn.”

  Toekomstplannen?
  “Met een stip een lijn vol interieurproducten. En natuurlijk presenteren in Milaan.”

  Ik maakte begin dit jaar een video binnenkijker bij Patrick in Rotterdam. Volg Patrick ook op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.

  Succesvol woonbloggen? Zo doe je dat! Met tips van Interiorator

  Het huis van Patrick is alles behalve saai; overal waar je kijkt, is wel iets bijzonders te zien.

  Beeld gevonden via:

  Patrick Kooiman/ Interiorator
  Portret Jurgen Wielaard / Wielaard Photography

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu