Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Stijladvies: een landelijke woonkamer

  Landelijk, Scandinavisch en industrieel. Allemaal interieur termen die je vast wel een keer voorbij hebt horen komen. Maar wat is nu landelijk of industrieel? De komende tijd geef ik je tips en inspiratie voor een van deze stijlen in de woonkamer. Vandaag: hoe stijl ik een landelijke woonkamer?

  Een landelijk interieur is zeer populair. De landelijke woonstijl herken je aan de natuurlijke kleuren en materialen die worden gebruikt. Denk aan grove stoffen en natuurlijke producten, zoals robuust hout en metaal of koper accenten. De vormen van de meubels zijn vaak sierlijk en afgerond.

  Rust in huis

  De landelijke stijl richt zich vooral op de rust in ons leven. We hebben altijd haast en hebben veel aan ons hoofd. Het is dan heerlijk om in een oase van rust thuis te komen. Geen schreeuwende elementen die de aandacht trekken, maar zachte kleuren die elkaar complimenteren. De landelijke woonstijl gaat daarom uit van wit als basiskleur.

  Voorbeelden landelijke woonkamer

  Heb je inspiratie en ideeën nodig over hoe je jouw landelijke woonkamer kunt inrichten? Bekijk hieronder een selectie van de mooiste landelijke interieurs.

  Even ontspannen na een lange dag doe je in jouw eigen fauteuil. De fauteuils in het landelijke interieur hebben ronde vormen en worden vaak gestyled met een kleedje of bij de open haard.   

  De zithoek is voorzien van een zachte bank in natuurlijke tinten. Grijs, beige en wit zijn de meest voorkomende kleuren. Op de bank liggen veel kussens, geweven dekens en is pas echt compleet met een houten bijzettafel.   

  Wand- of bijzettafeltjes zijn in een landelijk interieur vaak van robuust hout gemaakt. Het hout in combinatie met het metalen frame geven een natuurlijk effect.


   

  Dineren aan een grote tafel met vrienden en familie. Bij een landelijk interieur horen grote interieurelementen die het effect van het platteland benadrukken. Denk hierbij aan een stenen vloer met een houten tafel of houten vloer in combinatie met stoffen stoelen.   

  Zoals je kunt zien is de landelijke woonkamer helemaal trendy en vooral als je het op de juiste manier stylet.

  Beeld header: Zanui

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu