Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hotspot: Rijksmuseum Escape Game
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  30 juli, 2018

  Hotspot: Rijksmuseum Escape Game

  Zeker weten dat jij wel eens in een Escape Room bent geweest. Toen ik onlangs het Rijksmuseum bezocht, ontdekte ik dat het Rijksmuseum zijn eigen Escape Game lanceerde. En ja, hij is Interior Junkie proof. Het spel vindt namelijk plaats in het museum zelf. Hoe cool is dat?

  Kriskras met je vrienden door het museum, dat is pas leuk. In deze Escape Game ga je op zoek naar ‘de geheime formule’ die is verdwenen. Race door het museum op zoek naar hints tussen de ruim 8747 kunststukken.

  Makers van de Escape Game

  Voor deze Escape Game van het Rijksmuseum werkte de bekende magiër van Israël, Magus Cagliostro, samen met scenarist Luuk van Bemmelen. Cagliostro ontwikkelde al eerder escape games voor het Israël Museum, Madatech Museum en het Museum voor Clandestiene Immigratie.

  Rijksmuseum Escape Game

  Beeld: Rijksmuseum

  Het verhaal van de Escape Game

  Bibliothecaris Bert merkt, ver na sluitingstijd, dat hij niet alleen is. In de bibliotheek van het museum ziet hij een schim. Na een vergeefse achtervolging blijkt dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het 18de-eeuwse boek van de Italiaanse magiër en alchemist Alessandro Cagliostro.

  Het klinkt als een plot uit een spannende film, waardoor je direct op zoek wilt gaan in het museum. Start je zoektocht en zorg dat de geheime formule veilig blijft. De Escape Game bestaat uit twee levels: de ‘ontdekkersversie’ voor beginners en de ‘expertversie’ voor de actieve speurders.

  Best leuk om dit eens te doen, toch? Tot 2 september kun je nog op zoek naar de geheime formule in het Rijksmuseum.

  Beeld header: Carina

   

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu