Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Planten in huis: mijn favorieten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-03-2024

  Planten in huis: mijn favorieten

  Planten in huis: ik ben er gek op! De geur, de sfeer die ze met zich meebrengen én het feit dat je er bijna nooit op uitgekeken raakt. Naast de sfeervolle voordelen zorgt de plant ook voor een hogere productiviteit, minder stress en een verbeterde luchtkwaliteit. Bij deze mijn favoriete planten in huis.

  De hangplant

  Een juiste balans is the key zeggen ze toch altijd? Nou wat ons betreft geldt dat ook voor planten. Meestal zijn er in een woonkamer voldoende planten te vinden, maar mist er één exemplaar: de hangplant. De hangplant zorgt voor een afwisseling in de plantencollectie en dient als perfecte decoratie aan de wand. Nog een voordeel van de hangplant: aangezien ze tegenwoordig zo trendy zijn, kan het bijna niet missen dat er een variant tussen zit die bij je interieur past.

  Planten in huis: mijn favorieten

  De terracotta pot

  Het is misschien meer een accessoire puntje, maar wat mij betreft een echte musthave. We hebben het over de enige echte terracotta pot. De pot die je wellicht een aantal jaren geleden nog liever links liet staan, heb je nu maar al te graag in huis. De pot zorgt voor een vintage/retro look en past werkelijk overal. Ze zijn er in verschillende maten; dus geschikt voor elke plant. En ze zijn ook nog eens fijn voor je portemonnee. En zeg nou eens zelf: elke plant staat er toch mooi in?

  Planten in huis: mijn favorieten

  De cactus

  Groot, klein, voor het raam, op de schouw, in een mandje of in mijn favoriete terracotta pot. De cactus is de beste vriend van iedereen die géén groene vingers heeft. Hij kan en mag nog steeds na al die jaren en dan het liefst zo groot mogelijk (de kleintjes kennen we zo langzamer hand wel). De plant heeft nauwelijks water nodig, kan op elke plek staan maar geeft wel net iets extra’s aan je interieur. Wat wil je nog meer?

  Planten in huis: mijn favorieten

  Groen, groener, groenst

  Heb je nou wel groene vingers? Dan geldt: op naar de winkel en de juiste artikelen in je winkelkarretje zien te krijgen. Kies je favoriete plant(en), potgrond, een pot naar keuze en je kunt beginnen. Het klinkt misschien tijdrovend, maar voor je het weet ben je er mee klaar. En tadaa, daar zijn ze dan: je eigen gekweekte plantjes. Niets is toch leuker dan dat?!

  Planten in huis: mijn favorieten

  Welke planten heb jij allemaal in huis staan?

  Beeld gevonden via:

  1. Audenza. 2. Beaumonde. 3. Poggiugo. 4. Light4fun.

  suzanneSuzanne is interieur, lifestyle- en mode liefhebber. Ze gelooft heilig in de kracht van goede content. Vanuit deze gedachte en haar liefde voor content is ze sinds kort Creative Thngs gestart. Suzanne’s missie is: platformen en doelgroepen verbinden aan de hand van de juiste inspirerende content. Daarom vind je op Interior Junkie uiteenlopende blogs van trends tot aan DIY’s van haar. Veel leesplezier. Volg haar op InstagramLinkedIn en via haar blog.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu