Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Opberg troubles? Sla je spullen extern op! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  4 juli, 2016

  Opberg troubles? Sla je spullen extern op!

  Heb jij teveel spullen in huis die je niet het hele jaar door in huis wilt hebben? Of heb jij, net zoals ik, net je huis verkocht, maar nog geen nieuw huis gevonden én wil je je spullen extern opslaan? Ik testte een opslagruimte bij Shurgard Self-storage én was meteen verlost van ‘al mijn zooi’.

  Deze samenwerking met Shurgard Self-storage kon op geen beter moment beginnen. Toen ons huis binnen twee weken was verkocht (ik had nog niet eens tijd om er emotioneel afstand van te kunnen doen, zo snel was ‘ie verkocht) en mijn vriend en ik als een malle op zoek gingen naar een tijdelijk huis, was het al snel duidelijk; we kunnen onmogelijk al onze spullen opslaan in een huurhuis dat twee keer zo klein is als ons vorige huis. Waar laat ik dan al mijn spullen? Want ja, in Amsterdam is bergruimte schaars. En had ik wel zin om al mijn spullen weer drie hoog naar boven te tillen?
  Ik besloot onze spullen extern op te slaan voor een paar maandjes. Dan kunnen mijn vriend en ik in alle rust op zoek naar een nieuw huis. Alleen het broodnodige (lees: zomerkleding, keuken- en badkamerspullen, de kattenbak én krabpaal voor de kat) ging mee naar het huurhuis. De rest sloeg ik op bij Shurgard Self-storage. En dat ging super easy. Ik had ook extra mazzel: deze plek bleek om de hoek van mijn huis.
  Opberg troubles? Sla je spullen extern op!
  Opberg troubles? Sla je spullen extern op!

  Hoe het werkt?!

  Online kies je jouw gewenste locaties, het aantal vierkante meters opslag (mocht je twijfelen, dan kun je het heel gemakkelijk laten berekenen met de ruimtecalculator) en de extra opties (zoals toegang met de lift, extra ventilatie of begane grond).  Je drukt op ‘reserveren’ en wordt later teruggebeld voor een afspraak om het contract te tekenen. That’s it. Goed om te weten: je kunt van 1 tot 50m2 huren, de opslag is beveiligd en 7 dagen per week toegankelijk met je eigen persoonlijke code.

  Hoe ‘richt’ je die opslag nu het beste in?!

  Als een ware interior junkie betaamt, moet zo’n opslagruimte natuurlijk ook worden ingericht. Niet Interior Junkie proof dit keer, wél functioneel. Want hoe efficiënter je omgaat met de ruimte, hoe minder vierkante meters je hoeft te huren (en dus goedkoper uit bent). Stapel dozen bijvoorbeeld op tot aan het plafond (let wel dat de zware dozen onderop staan), stop in je koelkast ook spullen (want ja, je gebruikt ‘m toch niet) en schroef de poten van je bank of tafel (en sla de spullen op in bijvoorbeeld je prullenbak). Om het allemaal overzichtelijk te maken: sla de spullen die je wel eens wilt gebruiken vooraan en zorg dat je een pad creëert in de ruimte. Niets zo erg dan dat je niet verder komt dan 30 cm…
   

  Ski’s? Kerstbomen? Ook die sla je gewoon op

  Een externe opslag bij Shurgard Self-storage is niet alleen handig tijdens een verhuizing. Ook spullen die je slechts één keer per jaar gebruikt en/of seizoensgebonden zijn (zoals een kunstkerstboom, bijbehorende versieringen, je skispullen of je tuinset die je winterproof wilt opslaan) kun je heel gemakkelijk extern opslaan. Ideaal als je in de stad woont en weinig bergruimte heb (zoals ik). Dan ben je én verlost van de troep én houd je weer ruimte over om een extra Interior Junkie proof hoekje te stylen in huis.
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Shurgard Self-storage.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu