Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2 - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  3 juli, 2016

  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen – deel 2

  Kaapstad was al formidabel en wordt steeds maar mooier. Niet gek dus wanneer je door de hotspotbomen het bos niet meer ziet. Maar ze zijn er wel. In overvloed zelfs. Hier moet je wezen als je een vakantie naar Kaapstad hebt gepland en naar Interior Junkie proof plekken wilt…

  Eten bij Chef’s Warehouse 
  Oké oké, naar Chef’s warehouse moet je eerder voor het eten dan het interieur. Maar toch mag dat laatste niet onderschat worden, want de kracht zit ‘m hier juist in de simpelheid. Eigenlijk heb je bijna het gevoel dat je wordt uitgenodigd voor een kijkje in iemands keuken, en díe sfeer creëren, dat is knap. Misschien komt het door de lage houten tafels, de specerijen die keurig in stellages staan of de keuken die je vanuit de juiste hoek zo inkijkt. Je loopt het restaurant in door de bijbehorende winkel, waar je hups een kookboek of goed flesje olie in je winkelmand kan gooien. Het eten doet in ieder geval bijna niet onder voor een sterrenrestaurant, en dat terwijl de ambiance zo heerlijk zonder poespas is.
  Waar vind je het?!
  Chef’s Warehouse vind je op 92 Bree St. in Kaapstad.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2 Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2 Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2
  Eten en chillen in The bungalow 
  Een beetje Ibiza-esque maar dan wel met het Kaapstad gevoel, en da’s stiekem net iets relaxter. Je zit hier nog net niet pal óp Clifton, maar let wel, binnen een paar seconden sta je met je espadrilles in het zand. Alhoewel je waarschijnlijk gewoon wil blijven zitten onder je spierwitte parasol, want the Bungalow is er om uren te blijven plakken. De versnaperingen zijn er verser dan vers en ongeveer alles met avocado is een behoorlijke aanrader dus já, ook de sushikaart mag niet overgeslagen worden. Na het eten blijf je misschien hangen voor de fantastische roze zonsondergang of gewoon voor de cocktails, die weer ’s wat anders dan een piña colada zijn.
  Waar vind je het?!
  The Bungalow vind je in Glen Country Club, 3 Victoria Rd in Clifton.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2 Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2
  Eten bij Tokara 
  Niet helemaal eerlijk, want nét buiten Kaapstad, maar o-zo schoon. Tokara ligt in wijnhemel Stellenbosch en is een ‘wine and olive farm’, maar dan wel een met een inrichting om eindeloos over naar huis te schrijven. Het eetgedeelte is een tikje industrieel meets modern met haar hoge plafond, betonnen openhaard en glazen ‘muren’ maar vergis je niet, kil zal het er nooit worden. Hoe dat komt? Door de kunst die aan de muur hangt, de stiekeme houtelementen en het uitzicht, het uitzícht. Om sprakeloos van te worden zo mooi. De hele zaak is namelijk niet voor noppes van glas: je zit ’s avonds te dineren met een prachtig verlicht Stellenbosch voor je neus. En oh ja, het eten? Da’s minstens zo fijn. Vergeet wanneer je uitgegeten bent niet langs de kunstgalerij en de ‘wijnfabriek’ te lopen, want dat is immers waar the magic happens.
  Waar vind je het?!
  Tokara vind je op Helshoogte Rd. in Stellenbosch.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2 Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen - deel 2
  Tekst: Sanne van Rij
  Beeld gevonden via:
  1 t/m 4. Chef’s Warehouse & Canteen. 5-6. The Bungalow. 7-8. Tokara.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu