Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis

  Ook al woon ik in een anderhalve eeuw oud huis, dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles in dit huis oud is. Moderne elementen in huis mix ik gemakkelijk met authentieke details. Anno 2019 wil ik mijn huis ook steeds meer ‘smart’ maken. Na de raambekleding en de thermostaat is nu ook slimme verlichting eindelijk aan de beurt.

  Het valt me eigenlijk best van mezelf tegen dat ik nog geen slimme verlichting heb. En dat terwijl ik er al tijden naar snak. Hoe vaak ik de afgelopen maanden in bed mét baby op mijn borst heb gewenst dat ik met mijn mobiel de lampen aan kon doen. Of dat ik midden in de nacht al strompelend het lichtknopje in de slaapkamer tevergeefs probeerde te vinden, omdat mijn mom brains ervoor zorgden dat mijn mobiel (FYI: de zaklamp ‘s nachts) elders in huis lag. Of die vele keren dat ik met baby op de borst op de bank in slaap viel en het uren later, toen ik weer eenmaal wakker werd, de hele woonkamer pikkedonker was. Slimme verlichting zou het allemaal een stuk gemakkelijker hebben gemaakt.

  O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis

  Slimme verlichting zonder teveel gedoe

  Wat een feest want ik mocht de Schneider Electric LED-dimmerkit testen. Hiermee bedien, dim en programmeer ik mijn verlichting via de Wiser Room app op mijn smartphone. O zo 2019! Wat ik in eerste instantie zo fijn vind aan deze dimmerkit is, in vergelijking met andere smart home oplossingen voor je verlichting, is dat je geen enkele lamp in huis hoeft aan te passen. En dat is fijn, want ik hecht er veel waarde aan, want veel lampen in huis hebben zo’n mooie vintage-like gloeilamp. Die wil ik echt niet vervangen voor een lelijke lamp die ‘smart’ is. Nee, deze dimmerkit is geschikt voor onder andere dimbare LED lampen,  halogeenlampen en gelukkig ook voor die mooie gloeilampen. Ook in dit huis geldt: zelfs de meest functionele apparaten moeten er mooi uit zien dus ook slimme verlichting. Ook al kan het nog zo goed werken, als het niet mooi is, komt het ook zeker mijn huis niet in.

  O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis

  Minimalistisch jasje

  Wat betreft het design was ik dus al om, omdat ik mijn huidige lampen gewoon kan blijven gebruiken. De schakelaar zelf matcht ook moeiteloos in mijn huis door het minimalistische uiterlijk. De lichtschakelaar paste ook precies op de plek waar de oude hing, dus deze was ook zo geïnstalleerd én ik hoefde de muur niet af te werken.

  O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis

  Druk met testen

  Ik ben de dimmerkit nog aan het testen, dus in een volgend artikel vertel ik jullie meer over mijn ervaringen ermee. Voor nu ben ik heel benieuwd of jullie je huis ook al smart hebben gemaakt en zo ja voor welke oplossingen in huis? Kun je niet wachten op mijn review? Goed nieuws, want de Schneider Electric dimmerkit is momenteel exclusief te koop via Bol.com.

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Schneider Electric. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  10 reacties op “O zo 2019: ik heb slimme verlichting in huis”

  1. Marije schreef:

   Wauw wat woon je in een prachtig huis! Mag ik vragen welke kleur er op de muur zit? Ben precies op zoek naar zo’n kleur!

  2. Car schreef:

   Van welk merk is die mooie plafondlamp?

  3. Caro schreef:

   Wat een mooie slaapkamer. Mag ik weten waar het dekbedovertrek van is? Dank!

  4. Froukje schreef:

   Ook heel handig ‘s nachts: licht vanzelf dat aangaat als er beweging is. Goedkoop te krijgen bij klasmarkten, je kunt instellen hoe lang het blijft branden.

  5. Wendy schreef:

   Mijn dochter wil ook hague blue van farrow ball op de muur. Wat voor kleur gordijnen staat daar mooi bij? Het worden gewoon gordijnen op rails want rolgordijnen voor een dakkappel met 8 ramen werd heel duur. Jouw kamer is echt heel mooi!

   Alvast bedankt!!!!

  6. melvin schreef:

   Hallo, ik ben kleurenblind en ik ben heel benieuwd welke tint blauw het behang is.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu