Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Heb jij, net als ik, ook zwaar last van lentekriebels? Helemaal nu ik zwanger ben, wil ik van alles in en rondom het huis doen. Na een aantal verbouwingen in huis was het dan ook meer dan logisch dat ik ook mijn tuin ging aanpakken. Onder het mom van nesteldrang ging ik samen met Jotun aan de slag met mijn tuinhuisje make-over.

  Na de hal make-over, het creëren van een tweede badkamer (FYI: hier zijn we nog mee bezig) en een nieuwe visgraat vloer op zolder was het volgende project de tuin. Sinds deze maand gaat het zonnetje hier steeds meer schijnen en dat betekent dat ik er vaker ga toeven. Ondanks dat de tuin enorm is, is het enige hoekje wat echt mooi is het hoekje bij het tuinhuisje. Tijd om deze weer even op te frissen.

  Voor mijn tuinhuisje make-over ging ik aan de slag met de producten van Jotun Demidekk. Het fijne aan deze beits is dat het hoog dekkend is, het tot twaalf jaar onderhoudsarm is, het niet afbladdert en de houtnerf op tuinhuisje, schutting en/of tuinset zichtbaar blijft.

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Het tuinhuisje en de tuinset voor de make-over

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Stappenplan: eerst reinigen

  Omdat we een jongetje verwachten, had ik zin in een blauwe touch voor mijn tuinhuisje make-over, dus besloot ik alle witte accenten blauw te verven. Het felrode liet ik gewoon zitten, omdat ik het nog altijd een hele coole kleur vind voor een tuinhuisje. Daarnaast matcht dat blauwe goed met dat rode. Lekker kleurrijk, toch? Een tip: voorafgaand maakte de hubby het tuinhuisje schoon met reinigingsmiddel Jotun Husvask. Dit moest echter de hubby doen, omdat ik zwanger ben. Kon ik ondertussen van dat heerlijke zonnetje genieten (geen straf!). De witte contouren beitste ik met Jotun Demidekk Ultimate Vindu in de kleur 5159 Retroblå. Na twee lagen beits was ik klaar.

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Tuinset weer als nieuw

  Nu hebben we niet een hele strenge winter achter de rug, maar toch zag mijn tuinset (loungebank + salontafel) eruit alsof hij de winter niet echt heeft overleefd. Het hout was flink uitgedroogd en het geheel zag eruit alsof er al jaren niets aan gedaan was. Het stond er maar een beetje zielig bij. Tijd om ook mijn houten tuinset een oppepper te geven door hem te bewerken met een laagje Demidekk Terrassfix (uiteraard weer gedaan door manlief). Dit reinigt reeds behandelde of vergrijsde houten onderdelen, ideaal ter voorbereiding op het beitsen. Heel fijn: na één laag Demidekk Terrasslasyr in de kleur Burmateak 0623 zag mijn tuinset er weer als nieuw uit.

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Afstylen met een kekke bloembak & vogelhuisje

  Tot slot koos ik ervoor om een houten bloembak en een vogelhuisje (ik hou van vogels in mijn tuin) in een ander kek blauw kleurtje (5455 Industrial Blue) te beitsen. Plantjes erin en in het tuinhuisje net onder het raam schroeven en klaar was ik. Of ik ook nog voor mijn verlof zin heb om de rest van de tuin aan te pakken, is nog maar de vraag, maar met deze tuinhuisje make-over ben ik wel weer op de goede weg.

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accentenMijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Het resultaat!

  Na een paar dagen was mijn tuinhuisje make-over klaar. Ik ben er super blij mee en het fijne was dat het niet heel veel werk was met de nodige hulp van manlief. Heerlijk om weer even in de tuin bezig te zijn, terwijl het zonnetje steeds vaker doorbreekt. Kan niet wachten om vaker te toeven in dit vrolijke hoekje.

  Nog even alle producten op een rij die ik voor deze tuinhuisje make-over gebruikte:

  • Reinigen tuinhuisje: Jotun Husvask.
  • Beits tuinhuisje: Jotun Demidekk Ultimate Vindu in de kleur 5159 Retroblå.
  • Reiniger tuinset: Jotun Terrassfix.
  • Beits tuinset: Jotun Demidekk Terrasslasyr in de kleur 0623 Burmateak.
  • Beits vogelhuisje + plantenbak:  Jotun Demidekk Ultimate Vindu in de kleur 5455 Industrial Blue.
  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Voor

  Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten

  Na!

  Ook enthousiast geworden en zelf aan de slag met je tuinhuisje make-over?

  Via de website van Jotun Demidekk vind je de verkooppunten. Of bestel direct Jotun verf online. Beits ze! Heel benieuwd wat jullie van mijn tuinhuisje make-over vinden. Laat je het hieronder weer even weten?

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Norway Coatings. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  2 reacties op “Mijn tuinhuisje make-over vol blauwe accenten”

  1. Wim schreef:

   Hallo , het is allemaal zo ontzettend simpel , reinigen en schilderen. Wat is het toch kinderspel lijkt eigenhuis en tuin wel ook zo,n stelletje stumpers . Demidekk moet niet verkeerd worden toegepast en worden aangebracht want dan houdt het nog geen 2 jaar . Plus de tuinbank even schuren en oude zooi weghalen en of vergrijsd hout terugschuren tot de oorspronkelijke houttint dat hoeft niet . Doeg

  2. Axl schreef:

   Die loungeset is echt heel luxe geworden. Leuk om te zien 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu