Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wat zijn op dit moment populaire tuinstijlen? - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  11 januari, 2023

  Wat zijn op dit moment populaire tuinstijlen?

  De tuin is niet alleen een plek om te genieten, maar tegelijkertijd heeft een tuin een esthetische functie. De tuin zegt namelijk iets over jou als persoon en ook over je woning. Daarom moet je voor een tuinstijl gaan die helemaal bij je past. In de Tuinmeubelshop kun je natuurlijk verschillende producten voor de tuin kopen, maar dan moet je eerst bepalen welke stijl bij je tuin past. In dit artikel geven we je wat inspiratie door de populairste tuinstijlen van dit moment te bespreken.

  Breng het mediterrane klimaat naar je tuin!

  De meeste mensen gaan een paar keer per jaar op vakantie. Het is dan ook heerlijk om zo nu en dan te relaxen. Maar de vakantie eindigt weer op een bepaald moment. Gelukkig kun je het vakantiegevoel een klein beetje naar de tuin halen met een mediterrane tuin. Een dergelijke tuin is voorzien van grind, planten en steen. Ook moet je natuurlijk voldoende zitplekken in een mediterrane tuin hebben. Bij deze tuinstijl passen vooral houten tuin meubelen. Die brengen namelijk een bijzonder fijne uitstraling met zich mee. Ook een prachtige loungehoek kan niet ontbreken in een mediterrane tuin.

  De tuin voor de bohemien

  Ben je het type dat wel van een feestje houdt? Ben je niet de meest burgerlijke persoon op aarde? Ga dan voor een bohemienne tuin. Die tuin past namelijk perfect bij mensen met een turbulente levensstijl. De stijl is namelijk uitgesproken en je moet dan ook echt durven op te vallen. De tuin is voorzien van veel decoratie en gevormde tuinmeubels van de materialen rotan en bamboe. Ook bloempotten en uitgesproken planten passen helemaal bij deze tuinstijl.

  De kracht van een gezellige tuin

  Vrijwel iedereen vindt gezelligheid fijn. Het geeft je namelijk een aangenaam gevoel om tijd met leuke mensen door te brengen. Een gezellige tuin die legt daar helemaal de focus op. De focus wordt niet zozeer gelegd op de esthetiek, maar vooral op het genieten. Daarom past een loungeset helemaal bij deze tuin. Ook een overkapping past bij deze tuin, zodat je ook bij onaangename weersomstandigheden van de tuin kunt genieten. De tuin is praktisch ingericht, maar tegelijkertijd is er ook een beetje chaos. Juist dat contrast maakt de tuin extra gezellig.

  De tuin voor de minimalist

  Ben je een echte minimalist en heb je weinig zin om veel tijd aan de tuin te spenderen? Dan past de minimalistische tuin helemaal bij jou. De minimalistische tuin kenmerkt zich door eenvoud. De tuin is voorzien van een heldere indeling en doorgaans zijn er ook alleen maar rechthoekige vormen te zien. In een minimalistische tuin wordt vooral gebruikgemaakt van materialen die zijn voorzien van veel textuur. Denk aan hout, steen en grind. In de tuin vind je doorgaans weinig planten.

  Hoe ziet jouw tuin eruit?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu