Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn sfeer make-over bij interieurstylist Jaimy - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Mijn sfeer make-over bij interieurstylist Jaimy

  Jaimy was een van de gelukkigen die de Rituals sfeer make-over won! Dus ging ik naar Krimpen aan de IJssel voor een binnenkijker in haar prachtige stulpje, gaf ik haar slaapkamer een mini make-over én verschillende ruimtes in huis een ware sfeer make-over met Rituals producten. Of het lekker rook? Uhm… JA!

  De afgelopen maanden vertelde ik jullie over mijn favoriete geuren in huis én konden jullie meedoen met de sfeer make-over winactie. Met succes; mijn mailbox stroomde vol. Nu zijn de drie gelukkige winnaars al gekozen en ga ik de komende tijd hun prachtige stulpjes fotograferen en omtoveren tot een heerlijk geurend walhalla. Interieurstylist Jaimy trapt de reeks af. Met haar gezellige huis én Rituals verslaving dan ook zeker een terechte winnaar.
  Dat ik vol enthousiasme werd ontvangen, is wel duidelijk. Voor de mini make-over nam ik Jaimy’s bed onder handen door er een zachtgroene sprei en een stel groene en roze kussens op te stylen (want ik miste een beetje kleur in de slaapkamer), afgestyled met geurstokjes uit The Ritual of Ayurveda collectie. Omdat de kussens zachtroze zijn, koos ik deze geurstokjes met Indiase roos, puur om hun roze uiterlijk. Maar wat bleek: Jaimy bleek op slag verliefd op de geur die je helemaal zen maakt. Ideaal voor als je gaat slapen. Daarnaast matcht de warme rozetint van de geurstokjes weer mooi bij het vintage kastje.

  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy

  De slaapkamer voor de mini make-over

  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy

  De slaapkamer na de mini make-over

  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy

  Met de geurstokjes uit de Ritual of Ayurveda collectie

  Sfeer make-over in woonkamer, keuken en inloopkast

  Voor de sfeer make-over had ik veel in petto: in de doos vol heerlijk geurende Rituals producten koos ik voor Jaimy’s woonkamer geurstokjes en een geurkaars uit de limited edition The Ritual of Anahata collectie. Anahata staat namelijk voor de hart chakra en ‘vriendelijkheid’. In het hart van Jaimy’s huis, de zithoek, past dit ideaal. Door meerdere kaarsen met elkaar te combineren, krijg je extra veel sfeer in huis. Daarom stylede ik het af met een kaars die Jaimy al had. Door accessoires te clusteren op de salontafel oogt het meteen ook minder rommelig. Op het vintage kastje rechts van de bank zette ik geurstokjes, precies in zo’n zelfde groentint als haar wand. Dat blend mooi in het geheel. Daarnaast vond ik de gouden touch perfect passen bij de groene wand in haar zithoek. Zo wordt de zithoek meer feestelijk. En met de kerstdagen in het verschiet is dat gouden randje natuurlijk onmisbaar.
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy

  Afwassen in stijl

  Voor een ander hoekje in Jaimy’s woonkamer koos ik voor de winterse Tangarine Tea geurkaars uit de Private Collection, voor haar keuken verraste ik haar met The Ritual of Dao handzeep, handlotion én afwasmiddel gestyled op een marmeren plankje. Door een plankje te kiezen in een andere tint dan het werkblad valt het geheel meteen op. Het leuke vind ik het afwasmiddel. Zo’n heerlijke geur maakt afwassen extra leuk? Die mocht voor deze shoot (maar ook zeker erna) gewoon op het aanrecht blijven. Ik vind het extra leuk dat functionele items in huis (zoals afwasmiddel) een mooie look hebben. Tot slot koos ik huisparfum Black Oudh voor haar walk-in closet, ideaal om aan het begin van de dag even rond te sprayen zodat je vol goede moed de dag begint.
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Natuurlijk kent het huis van Jaimy genoeg andere mooie hoekjes. Hieronder vind je de complete binnenkijker. Enjoy!
  Hoe lang wonen jullie hier al?
  ‘’Inmiddels wonen we hier al drie jaar. Dit was het huis van m’n ouders en wij kochten het van hun. Ik wilde dat in eerste instantie niet, want we woonden in Rotterdam en ik dacht: ik ga echt niet weg uit de stad. Op een gegeven moment kregen we een dochter, zijn we in Rotterdam nog wel een keer verhuisd, maar we wilden toch wat meer rust en ruimte om ons heen. Meer groen ook en waar zij lekker buiten kan spelen. Mijn ouders hadden dit huis inmiddels te koop staan en het was Marcel, m’n man, die uiteindelijk zei: ‘Ik wil eigenlijk wel Rotterdam uit.’ Dat was voor mij echt een shock op dat moment. Dus ik zei: ‘Maar in dat geval wil ik gewoon naar Krimpen. Daar wonen m’n ouders en jouw ouders wonen daar ook vlakbij.’ Toen ik hier opgroeide, had ik niet gedacht dat ik hier ooit weer terug zou komen. Dat was in het begin heel raar, want elk geluidje in huis kende ik natuurlijk al.’’
  Wat is het grootste verschil als je kijkt naar toen en nu?
  ‘’Alles. Echt de hele uitstraling is anders. Alleen de vloer al maakte het huis meteen anders en veel lichter. M’n ouders hadden een donkerbruine vloer en dat zorgde ervoor dat het huis een stuk donkerder oogde.’’
  Binnenkijken bij interieurstylist JaimyBinnenkijken bij interieurstylist JaimyBinnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Is er iets wat je hebt laten staan?
  ‘’Wel een paar dingen, ja. Het sigarenkistje van m’n vader bracht ik terug op de plek waar deze altijd lag. Daar bewaarde m’n vader z’n sigaretten en sigaren in en ik pikte weleens sigaretten daaruit. M’n vader wilde ‘m toen wegdoen, maar ik ben gewoon heel nostalgisch aangelegd, dus ik vind het dan weer leuk om dat terug te zetten. Verder nog dat witte drankkastje naast de trap, die komt ook van m’n ouders vandaan. Dat is een kastje wat mijn opa en oma, die woonden op een binnenvaartschip, toentertijd hebben ontworpen en die stond ook altijd bij m’n ouders, maar komt nu veel beter tot z’n recht in dit huis.’’
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Hoe zou je je woonstijl omschrijven?
  ‘’Die vraag krijg ik vaker, maar vind ik best lastig om te beantwoorden. Ik denk toch dat het neigt naar Scandinavisch, terwijl dat niet bewust is. Het is niet dat ik per se die kant op wil. Ik hou heel erg van verhalen achter producten in je huis en van vintage. Ik vind het echt fantastisch als ik iets bij de kringloop vind voor bijvoorbeeld €5, zoals die witte stoel. Daar zit dan ook meteen een verhaal achter. Ik ben ook heel impulsief, wat interieur betreft. Misschien is dat het meer ook: ik koop gewoon wat ik mooi vind.’’
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Hou je van geuren in huis?
  ‘’Ik ben echt gek op geuren in huis. Ik heb ook altijd geurkaarsen- of stokjes staan en dan het liefst ook overal. Ik hou er echt van als ik m’n huis binnenkom, dat het dan meteen lekker ruikt. We hebben ook huisdieren, een puppy en een kat, en dan vind ik het ook belangrijk dat het fris ruikt, dus niet dat er een hondengeur hangt. Dat vind ik echt verschrikkelijk.’’
  Welke geur vind je het lekkerst in huis?
  ‘’Ik vind bijvoorbeeld sandelhout echt heel lekker, net als de geur van dennen en groene thee. Wat dat betreft ben ik fan van ongeveer alle geuren van Rituals. Je kon geen betere winnaar uitkiezen! Inmiddels ben ik er een beetje van afgekickt, maar ik had echt een Rituals verslaving. Als ik nu in de winkel loop en de verkoopster vraagt bijvoorbeeld of ik niet nog een bodycreme wil of een spray, dan antwoord ik met: ‘Nee, die heb ik al.’
  Binnenkijken bij interieurstylist JaimyBinnenkijken bij interieurstylist JaimyBinnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Heb je bepaalde geuren voor bepaalde ruimtes?
  ‘’Ja, ik vind dat de geur voor in de slaapkamer bijvoorbeeld wel iets zachter mag zijn. Dan zou ik het niet te kruidig willen. Ik heb weleens gehad dat ik kruidige geurstokjes in de slaapkamer had en dan werd je niet heel lekker wakker. De slaapkamer is wat dat betreft de enige ruimte waarin ik echt rekening hou met een bepaalde geur, maar in de rest van het huis maakt het me niet uit. Daar mag ook alles door elkaar. Loop maar eens voorbij een Rituals winkel, hoe lekker ruikt het? Ik vind het heerlijk.’’
  Heb je een favoriet plekje in huis?
  ‘’Het hoekje van de bank, omdat ik daar lekker kan zitten slapen. Dat is echt mijn plek en die heb ik mezelf dan ook toegeëigend. Marcel zit er altijd naast, in het midden, dus hij kijkt dan ook altijd in een vervelende houding naar de televisie, terwijl ik lekker languit met m’n benen lig, dus dat is wel echt m’n favoriete plek.’’
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Waar ben je het meest trots op in huis?
  ‘’Ik denk toch wel de slaapkamer en de inloopkast, omdat we dat echt helemaal zelf hebben gemaakt. Toen het helemaal af was en m’n moeder langskwam dacht ze echt: verdorie, waarom heb ik dit nooit gedaan? Zij baalde er wel van dat zij het gewoon als een open ruimte hadden gelaten al die tijd. En de woonkamer ben ik ook trots op natuurlijk, door het sfeertje dat er is.’’
  Wat vind je belangrijk aan een huis?
  ‘’Dat het goed voelt. Ik geef zelf natuurlijk ook interieuradvies en dan geef ik ook mee dat het als een thuis moet voelen en persoonlijk moet zijn. Je moet gewoon spulletjes hebben van jezelf, die herinneringen met zich meedragen. Ik zie dat veel mensen dat niet hebben en dat vind ik dan zonde.’’
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Wat staat er bovenaan je woonwensenlijstje?
  ‘’Een nieuwe badkamer en een nieuwe tuin. Maar ja, als ik die allebei volgend jaar wil aanpakken, moet ik de loterij winnen. Dus als ik nu moest kiezen, ga ik toch liever voor eerst een nieuwe badkamer. Daar dan ook het beton in laten terugkomen, wat we hier ook als vloer hebben, een mooie grote inloopdouche. Dat zou ik nog graag willen.’’
  Meer weten over deze heerlijk geurende producten, check dan de webshop van Rituals. Meer weten over Jaimy en haar huis, volg haar dan via haar blog en Instagram. In januari ga ik binnenkijken bij Sandra en Marit. Wordt vervolgd…
  Ik maakte meteen ook een video van Jaimy’s huis. Die bekijk je hieronder.

  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy
  Binnenkijken bij interieurstylist Jaimy

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Interview: Renata Soldan

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Rituals. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu