Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Mijn eigen interieur onderneming: de details

  Zoals jullie weten, ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen interieur onderneming. Nadat de grote lijnen van het concept zijn vormgegeven, komt het aan op de details. En dat zijn er een hoop! Hiermee doel ik onder andere op: de bedrijfsnaam, de selectie van de ontwerpers en patronen én het creëren van unieke content.

  Hoe zit het nou met die naam?!

  First things first: de naam, want zonder kan je geen interieur onderneming (en in mijn geval dus een webshop) beginnen. Ik heb de naam inmiddels al een paar keer laten vallen, maar ik vond het kiezen van een geschikte naam een van de moeilijkste dingen binnen dit proces. Een naam kies je niet zomaar; het vormt de basis van je interieur onderneming. Omdat ik niet uit de naam kwam, schakelde ik buiten mijn eigen kringen de hulptroepen in. The struggle was real….

  Na een aantal intensieve brainstormsessies was de naam er dan eindelijk: We Maqe! De gedachte achter de deze naam is dat wij, de patroonontwerper, mijn platform & partners en de klant, gezamenlijk het ideale product maken. Ik hoor je nu denken: ‘schrijf je We Maqe niet met een K in plaats van een Q’? Dat klopt, maar omdat ik behoorlijk eigenwijs ben, vond ik deze schrijfwijze veel leuker. Dat de domeinnaam wemake.com al vast lag, speelt daar uiteraard ook een kleine rol in…

  Mijn eigen interieur onderneming: de details

  Ontwerpers en patronen

  In het selecteren van de ontwerpers en patronen is veel, héél veel, tijd gaan zitten. Er waren namelijk zoveel leuke patronen om uit te kiezen, maar je kan natuurlijk niet gelijk voor alles gaan. Het selecteren van de juiste patronen is een continu proces waarbij ik jullie graag willen verrassen met de leukste patronen. Om deze reden werkt We Maqe niet met standaard seizoenen, maar worden er continu nieuwe patronen aan het assortiment toegevoegd.

  Mijn eigen interieur onderneming: de details

  Inspiratieblog vol binnenkijkers

  Naast het verkopen van producten wil ik consumenten ook voldoende interieur inspiratie bieden. Daarom komt er op We Maqe een speciale style pagina waarbij ik o.a. ga binnenkijken bij diverse interieurliefhebbers en je handige styling tips biedt voor het toepassen van patronen in je interieur. Dus ben jij een interieurliefhebber en mag We Maqe een keer bij jou binnenkijken, laat het mij dan zeker even weten. Wie weet kom ik wel binnenkort bij je langs.

  Mijn eigen interieur onderneming: de details

  Heb jij ook plannen om voor bijvoorbeeld je eigen interieur onderneming?

  In mijn volgende blog deel ik tips die mij hebben geholpen tijdens het opzetten van We Maqe. Volg We Maqe alvast op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Oh, en lees hier mijn blog van vorige week.

  Liefs,
  Soof

  Beeld © Mylene Timessen

  sophie

  Om dromen uit te laten komen zit er maar één ding op: DOEN! Na jaren interieurproducten te hebben ingekocht en ontwikkeld voor diverse (online) retailers heeft Sophie de stoute schoenen aangetrokken en besloten om haar eigen onderneming te starten. De komende periode geeft Sophie de lezers van Interior Junkie een kijkje achter de schermen bij het opzetten van haar eigen online interieur onderneming. Volg haar via haar webshop We MaqeInstagram en Facebook.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu