Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kunst aan de muur | Tips voor betaalbare adresjes | Interior Junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  3 maart, 2018

  Kunst aan de muur: tips voor betaalbare adresjes

  Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, begon het verzamelen. Overal waar ik kwam, van elke betekenisvolle gebeurtenis, nam ik posters mee. Thuis heb ik dan ook een volledige wand kunnen vullen met alle vondsten. Laatst kwam een vriend langs ( hij was mijn huisnummer vergeten) maar toen hij naar binnen keek en mijn muur inspiratie zag, wist hij dat ie goed zat. Zelf ook zo’n verzamelaar en in voor meer muur inspiratie? In deze post deel ik betaalbare adresjes voor kunst aan de muur.

  Je eigen muur als mini museum

  Als illustrator ben ik veel bezig met 2D beeld en omring ik me ook graag door inspirerende kunst om op ideeën te komen. Tegenwoordig zien we steeds vaker kunst aan de muur hangen in verschillende interieurs. Op Pinterest kan je helemaal los gaan met ‘gallery wall’ opstellingen en zo worden steeds meer muren in huis omgetoverd tot kleine museumpjes. Er zijn onwijs veel manieren waarop je kunstwerken in huis kunt verwerken. In mijn eigen huis ben ik dan ook nog steeds niet klaar met het vullen van elk verticaal oppervlak.

  kunst aan de muur

  Kunst aan de muur tip nummer één: Eu.art.com

  Het heeft mij even gekost om erachter te komen waar je het beste betaalbare prints kunt kopen voor je eigen wand. Vandaar dat ik hier een paar voorbeelden ga noemen van goede adresjes en andere plekken waar je voor weinig een prachtige prent kunt scoren. Een van de grote websites voor prints van bekende kunstenaars is Eu.art.com. Daar heb je prints van onder andere:

  • Vincent Van Gogh;
  • Pablo Picasso;
  • en ook menig fotograaf is hier beschikbaar als kunst aan de muur.

  Zelf bestelde ik hier al meerdere keren en was ik altijd erg tevreden over de kwaliteit van de prints. Ook voor vintage prints kan je goed terecht én zijn er ook vaak prints in de uitverkoop (we blijven immers Hollanders, toch?). Let wel op: de maten zijn meestal niet zo gangbaar en passen niet altijd in de gemiddelde IKEA lijst.

  Koop posters bij een tentoonstelling

  Stel, je bent net bij een leuke tentoonstelling geweest in een museum en je vraagt je af hoe je een van de werken aan je eigen muur kunt hangen. Kunst aan de muur kan vrij prijzig zijn, maar vaak bieden musea goed betaalbare posters aan van de huidige tentoonstellingen. Daarnaast kan je altijd wel terecht voor 10×15 cm prints. Zo ben ik een paar jaar geleden naar een expositie van Piet Parra geweest in de Kunsthal. Prints van hem zijn niet goedkoop, maar voor deze posters hoefde ik maar een tientje neer te leggen. Wees wel voorzichtig, want de posters zijn op dun papier gedrukt en gaan snel kapot.

  inspiratie kunst aan de muur

  Nog meer tips voor kunst aan de muur: bezoek de Swan Market

  Als derde is het ook een aanrader om is op Etsy het vakje Nederlandse webshops aan te tikken of bijvoorbeeld een lokale markt te bezoeken. Door kunst van lokale kunstenaars of illustratoren te kopen, steunen we kleine ondernemers en hebben we vaak een uniek stuk aan de muur hangen. Zo heb je in Utrecht de Swan Market, deze markt is bijvoorbeeld ook te bezoeken in Tilburg en Rotterdam.

  Last but not least, vergeet niet dat er op heel veel plekken in het land kunst te huren is. Ja echt, kunst aan de muur met een abonnement bij de kunstuitleen! Als je van jezelf weet dat je snel ergens op bent uitgekeken is dit de ideale oplossing. Zelf ook tips voor muur inspiratie?

  Beeld gevonden via:

  1. Norsu.  2. Eigen beeld via Fee. 3. Urban Road.

  feeFee is illustratrice, beeldmaakster en kunstdocent in opleiding. Ze maakt er een wedstrijdje van om de meest interessantste vondsten op te duikelen op rommelmarkten en marktplaats. Vintage en antiek zijn haar grote passie. Sinds ze haar eigen huisje heeft groeit haar liefde voor interieur met de dag. Volg haar op Instagram, Facebook, Pinterest of via haar website

  Eén reactie op “Kunst aan de muur: tips voor betaalbare adresjes”

  1. Saskia schreef:

   Alle links zijn niet meer actueel. Jammer

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu