Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huizentour in een bijzonder grachtenpand in Alkmaar - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  25 oktober, 2016

  Huizentour in een bijzonder grachtenpand in Alkmaar

  Marjo en Odette zijn de trotse bewoners van dit karakteristieke grachtenpand in Alkmaar. Wanneer je naar binnen kijkt, lijkt het net op een museum. De bijzondere meubelstukken en schilderijen maken je zo nieuwsgierig dat je het liefst even naar binnen loopt om een kijkje te nemen.

  Mario en Odette wonen inmiddels vier en een halfjaar in dit prachtige pand. Het ziet er prachtig uit, maar wanneer je naar hun woonwensen lijstje vraagt, kunnen ze bijna niet stoppen met het opnoemen van nieuwe ideeën. Want wonen is leuk, en daar blijf je mee bezig.
  Hoe zijn jullie aan dit huis gekomen?
  Marjo: “We woonden al in een grachtenpand in deze straat en hoorde dat dit huis te koop zou komen. We zijn eigenlijk op de bonnefooi gaan kijken omdat we dachten dat het best een klein huis was. Toen we eenmaal het huis door waren gelopen, waren Odette en ik tot over ons oren verliefd. Dit lieten we tijdens de bezichtiging niet merken, maar eenmaal buiten konden we ons geluk niet op en riepen we beiden in koor: YESS!”
  Hoe ging het inrichten?
  Marjo: ”Ik laat het een beetje aan Odette over hoor; die heeft daar de meeste ideeën over. Maar de grote dingen doen we natuurlijk samen. En Odette is helemaal een internet freak, dus die speurt regelmatig het internet af naar gave spulletjes zoals de kachel die we boven hebben staan. Goede verlichting vinden voor in ons huis en dat ook bij ons past vonden wij nog het moeilijkst.”
  dsc_1400
  dsc_1468 dsc_1408
   
  dsc_1421 dsc_1416
  dsc_1424
  Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
  Odette: “Een combinatie tussen modern en oud. We hebben vintage spullen maar ook design komt voor in ons interieur. We zijn beiden ook gek op contrasten zo zie je dit ook terug in ons interieur. Het is logisch maar ook onlogisch”.
  Marjo: “Zo hebben we op ons haardhout de zin ‘eigen haard is goud waard’ geschreven. Maar dan wel net anders om neergelegd”.
  Wat is je meest dierbare stuk in huis?
  Marjo: “De boomstam die beneden in de voorkamer staat. Hij komt uit Indonesië en is gevormd door de natuurlijke invloeden zoals de wind en de zon”.
  dsc_1427 dsc_1430 dsc_1441
  Waar zitten jullie het liefst in huis?
  Marjo: “Boven op de bank, lekker bij de open haard. Daar zitten we uit het zicht van de mensen die over de grachten langs lopen”.
  Wat zijn je favo woonadresjes?
  Marjo: “Zoals je aan ons interieur kunt zien, kijken wij overal. Maar als ik dan echt een favoriet moet opnoemen is dat Sluistuinen in Alkmaar. Daar komt de de boomstam ook vandaan”.
  dsc_1443 dsc_1448 dsc_1461
  Hebben jullie nog interieurtips voor mensen die hun huis opnieuw willen inrichten?
  Odette: “Kijk naar de stijl waarin het huis is gebouwd en pas daar je interieur op aan. Je huis en je interieur moet een weerspiegeling zijn van wie je bent”.
  Wat staat er nog op jullie woonwensenlijstje?
  Marjo: “Wij hebben nog heel veel woonwensen. We willen sowieso de bank die boven staat vervangen voor een andere bank, nu is het zo’n blok in huis. In de voorkamer alles weghalen dus ook de stoelen. Dan willen we daar één grote tafel met een bos bloemen erop neerzetten en, that’s it”.
  Odette: “Nou ik denk aan hele andere dingen, ik denk aan de slaapkamer. Die wil ik graag groter maken en helemaal opnieuw inrichten”.

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website Style Day én Instagram.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu