Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De afzuigkap als eyecatcher in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  24 oktober, 2016

  De afzuigkap als eyecatcher in huis

  De afgelopen weken schreef ik over verschillende design afzuigkappen voor in de keuken. Want ja, dé afzuigkap is voor mij nog altijd een doorn in het oog. Het ding is altijd zo lelijk. Nu ik over deze drie exemplaren heb geschreven, weet ik nu eindelijk welke ik moet kiezen…

  Nieuw droomhuis = een nieuwe droomkeuken

  Dat ik een nieuw stulpje heb in Haarlem weten jullie natuurlijk allemaal. En dat er het nodige verbouwd moet worden, zeker ook. Nu droom ik van een open woonkeuken waar ik de keuken geheel naar eigen smaak samenstel (beton! marmer! visgraatpatronen!) en dus ook alle functionele items zoals de afzuigkap. De afgelopen weken verdiepte ik me dan ook in drie verschillende soorten design afzuigkappen om er uiteindelijk eentje te kiezen.
  De afzuigkap als eyecatcher in huis

  Verlichting versus afzuigkap

  Terwijl de Mood afzuigkap en de Cloud afzuigkap vooral iets weg hebben van een lamp (en je dus ook even goed moet kijken wat het nu is) moet je bij De One even goed zoeken waar hij nu is. Zowel de Mood en de Cloud afzuigkap geven ook écht licht, zodat ik meteen twee vliegen in één klap heb, terwijl de One verborgen zit in de kookplaat. De kookplaat! Wat ik weer fijn vind aan dit exemplaar is dat het ook meteen een kookplaat is en de afzuigkap mooi geïntegreerd is; als je ‘m niet gebruikt verdwijnt hij weer in de kookplaat.
  De afzuigkap als eyecatcher in huis
  De afzuigkap als eyecatcher in huis
  Alle afzuigkappen hebben een zogenaamde ‘silent body’ zodat ze extra stil zijn dus daar scoren ze alledrie hoog bij mij. Fijn voor als ik nog eens een goed gesprek wil hebben tijdens het koken (en ik klets graag als ik aan het kokkerellen ben). Daarnaast absorberen ze geurtjes en brengen gezuiverde lucht terug de keuken in. Niet alleen fijn voor de lucht, maar ook voor je energierekening omdat lucht niet meer naar buiten gebracht moet worden. En dat is weer eco-vriendelijk, ook erg belangrijk, vind ik.
  Ik ga dus voor de One afzuigkap. Voor mij dus echt de ware! Nu nog even flink sparen, maar dan heb ik wel meteen een eyecatcher in de keuken te pakken. Ik ben benieuwd hoe hij na De Grote Verbouwing in mijn keuken pronkt…
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Novy.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu