Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Handige tips voor een vlekkeloze verhuizing - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-06-2023

  10 november, 2017

  Handige tips voor een vlekkeloze verhuizing

  Hoera, je gaat verhuizen. Op naar een nieuw huis! Maar bij een verhuizing komt natuurlijk zoveel kijken dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet (en ik weet hier alles van…). Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid je verhuizing in gaat, bij deze mijn ultieme tips voor je op een rij.

  Mijn verhuizing is alweer meer dan een jaar geleden. Mijn derde alweer in tien jaar tijd. En na elke verhuizing dacht ik weer bij mezelf: dit kon volgens mij veel efficiënter én minder stressvol. Hoewel deze laatste verhuizing al een stuk vlotter verliep dan al die vorige som ik in dit artikel even de tips op die ik zelf beter had kunnen aanpakken.

  Vermijd die kip zonder kop


  If you fail to prepare, you prepare to fail. 
  Bij een verhuizing komt zoveel kijken dat je geen overzicht meer hebt en vaak al overspannen bent voordat je de eerste verhuisdoos inpakt (guilty!). Met beginnen zonder plan kom je helaas niet veel verder. Maak een lijstje met belangrijkste to do’s van ‘hoge prioriteit’ tot ‘minder belangrijke taken’ en maak deze lijst zichtbaar voor iedereen in huis. Handig: deze Verhuischecklist van de Consumentenbond kun je gratis aanvragen en aan je deur ophangen.

  roza22

  Voorkom te veel gesjouw. Hou een garage sale

  Een verhuizing is het ideale excuus om de Marie Kondo in je naar boven te halen. Ga even goed door al je spullen en bedenk welke je wel en niet mee wilt nemen naar het volgende huis. Houd bijvoorbeeld een garage sale onder je vrienden of bied spullen aan op online marktplaatsen. De minder mooie spullen kun je gratis aanbieden, dan zijn ze zo weg. Scheelt weer extra sjouwen tijdens de verhuizing én werk je weer aan die spaarpot voor nieuwe spullen in huis (win-win).

  Handige tips voor een vlekkeloze verhuizing

  Wacht nog even met die verhuisdozen. De administratie heeft prio

  Nu kon ik bij mijn verhuizing niet wachten om al die dozen in te pakken. Daar begon ik dus al per direct mee, zonder eerst te kijken naar mijn administratie. Gevolg: nog voordat wij overgingen naar ons nieuwe huis, zat alles verstopt in dozen, kon ik een week lang niets meer vinden en waren mijn administratiemappen dus allemaal ‘zoek’. Er komt zoveel kijken bij een verhuizing: van je maandelijkse belastingteruggave of huurtoeslag, gemeentelijke belastingen en je verzekeringen regelen tot aan je energie, water, licht, tv en internet overzetten. Deze zaken worden vaak over het hoofd gezien of pas bewaard tot aan de dag dat je in je nieuwe huis zit (ook wel eens gebeurd…), maar zijn natuurlijk o zo belangrijk.

  Handige tips voor een vlekkeloze verhuizing

  Voorkom een boete: geef je nieuwe adres tijdig door

  De meest belangrijke zaken zijn o.a. het doorgeven van je adreswijziging (wees op tijd, anders krijg je een boete), je gas, water en licht overzetten en verzekeringen als de overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekering regelen. Ook een tip voor als je naar een andere woonplaats verhuist: check over je nieuwe zorgverleners (tandarts, huisarts, apotheek) samenwerken met je zorgverzekeraar. Ga hier dus even een vol weekend voor zitten, zodat je je daarna pas echt kunt richten op je huis leeghalen.

  Administratie op orde? Inpakken maar!

  Wil je kosten besparen, speur dan online naar tweedehands verhuisdozen. Vaak worden ze gratis aangeboden. Scheelt weer. Wat ik zelf ook deed, was één doos bewaren waar alle belangrijke spullen inzaten (zoals laders, laptops, identifiers, sleutels etc.) en deze op een vaste plek in huis leggen. Vergeet niet alle dozen te markeren voor in welke ruimte ze moeten. Zo weten de verhuizers (of je vrienden die meehelpen) precies in welke ruimte ze de dozen moeten neerzetten. Wellicht overbodig om te melden, maar bij mij ging het wel eens mis: zet het niet op de bovenkant van de doos, maar op alle zijkanten…

  Extra hulp nodig: neem een coach

  Als je helemaal goed voorbereid je verhuizing in wilt gaan, meld je dan ook zeker aan voor de Verhuiscoach, een handige emailservice van de Consumentenbond die je regelmatig tips & tricks geeft over de mail. Zo kan het niet meer mis gaan.

  Huizentour in de studentenkamer van Roza

  * Dit is een inspirerende samenwerking met de Consumentenbond. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu