Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Houd bloemen in huis mooi met deze bijzondere trucs - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Houd bloemen in huis mooi met deze bijzondere trucs

  Je herkent het vast wel: je hebt net nieuwe bloemen in huis en na een paar dagen zijn ze al verwelkt. Natuurlijk ligt dit gedeeltelijk aan de kwaliteit van de bloemen, maar je kan zelf ook een hoop doen. Voeg bijvoorbeeld wat wodka toe aan het water. Uhm, wodka? Ja, en ik heb nog veel meer handige tips…

  Trek die fles wodka open

  Het kan af en toe gebeuren dat er een blad in het water valt. Haal ‘m er dan gelijk uit. Een blad gaat namelijk snel rotten, waardoor er uiteindelijk snel bacteriën in het schone water komen. En dan verwelken je bloemen sneller. Zonde.

  Wil je het water van je bloemen helemaal goed schoonhouden? Voeg dan een paar druppels wodka aan het water toe. Alcohol werkt anti-bacterieel en het suiker is weer goede voeding voor de bloemen.

  bloemen-in-huis-1

  bloemen-in-huis-4

  Niet in de wensput maar in de vaas

  Heb je nog wat stuivers in je portemonnee zitten? Of wellicht zit er nog eentje verstopt in de bank. Gooi ze dan in het water van je bloemen. Het koper zorgt dat de zuurgraad van het water omhoog gaat, waardoor bacteriën helemaal geen schijn van kans meer maken.

  bloemen-in-huis-3

  bloemen-in-huis-5

  Spray met wat haarspray

  Wil je bloemen langer fris houden? Spray er dan wat haarspray op. Houd de bloemen wel even ondersteboven en spray het op de onderkant van de bloemen. Kijk ze eens stralen nu. 

  bloemen-in-huis-6

  Giet er wat frisdrank bij

  Je bloemen leven helemaal langer als je wat frisdrank aan het water toevoegt. Zorg er wel voor dat het een frisdrank is die wat suiker bevat. Heb je een doorzichtige vaas en wil je dat het water er fris blijft uitzien? Voeg dan wat Sprite of 7-up toe.

  bloemen-in-huis-7

  Weg met die fruitschaal

  Fruit is voor ons natuurlijk gezond, maar voor je bloemen niet. In bananen en appels zit bijvoorbeeld een stof die er voor zorgt dat je bloemen sneller verwelken. Houd ze dus weg bij de fruitschaal.

  bloemen-in-huis-8

  En we weten natuurlijk allemaal dat…

  Je bloemen lang goed blijven als je ze schuin afsnijdt, je een schone vaas gebruikt en het water regelmatig ververst. Heb jij nog andere tips of tricks die zorgen dat bloemen langer mooi blijven?

  Beeld gevonden via:

  1.Beaumonde. 2+3. AUDENZA. 4. Penelope Hope. 5. AUDENZA. 6. Garden Trading. 7. At Home In The Country. 8. AUDENZA.

  lisaemmaLisa studeert Media & Communicatie in hartje Utrecht. Ze heeft een grote passie voor mode, interieur en reizen. Ook is ze van jongs af aan al verslaafd aan schrijven. Ze werd bekend bij het publiek in 2013, toen ze haar eerste modeblog genaamd ‘Lisa Emma’ lanceerde. Na een aantal jaar fanatiek bloggen, besloot ze haar fashion blog offline te halen. Ze is een tijdje off the record geweest, maar kon het uiteindelijk toch niet laten om weer achter haar laptop te kruipen en teksten te gaan schrijven. Ze is verder gegaan onder de naam ‘Lisa Emma’ waar mode, reizen, food én interieur nu centraal staan. Voor Interior Junkie schrijft ze nu artikels waarin ze haar passie en ideeën deelt omtrent interieur. Volg Lisa op Instagram en haar site.

  Eén reactie op “Houd bloemen in huis mooi met deze bijzondere trucs”

  1. Uwalls schreef:

   Ik hou van bloemen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu