Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hoofdbord voor achter je bed? Maak 'm zelf! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  25 juli, 2016

  Hoofdbord voor achter je bed? Maak ‘m zelf!

  Sinds ik weet dat we op korte termijn gaan verhuizen, schieten de DIY projecten als paddestoelen uit de grond (in mijn hoofd, dan). Zo wil ik graag een zwevende kapstok maken (hierover later meer), maar ook een hoofdbord voor ons bed.

  We hebben nu een recht toe, recht aan bed van IKEA en voorlopig houden we die ook nog wel even. Verhuizen is al duur genoeg. Om de slaapkamer en het bed een nieuwe look te geven, wil ik zelf een hoofdbord gaan maken. Nooit geweten dat dat heel gemakkelijk is om te doen (tenminste, het ziet er gemakkelijk uit).

  De basis van een hoofdbord

  De basis van een hoofdbord kan een gaatjesplank zijn (via de bouwmarkt) of een stuk multiplex. Je kunt ervoor kiezen om de plank onbewerkt achter je bed te plaatsen of deze een kleurtje te geven van bijvoorbeeld je favoriete beddengoed.

  Een stapje verder gaan

  Als je een stapje verder wilt gaan, kun je het hoofdbord ook bewerken met stof en fiberfills. Op deze manier kun je ook nog lekker leunen tegen je hoofdbord als je graag leest in bed. Deze optie vind ik zelf het leukste, omdat het een dromerige uitstraling heeft.

  Alternatieven voor een DIY hoofdbord

  Vind je het idee van een hoofdbord leuk maar heb je geen zin in de moeite van het zelf maken? Met optisch bedrog kom je ook een heel eind. Verf de muur waartegen je bed staat tot een halve meter boven je hoofdkussens et voila, een hoofdbord is het resultaat! Andere alternatieven zijn:

  • Plaats oude deuren achter je bed.
  • Gebruik kurk als hoofdbord; op deze manier kun je ook nog je favoriete foto’s en andere beelden ophangen en gemakkelijk weer wisselen.
  • Heb je een nis in je slaapkamer? Plaats je bed dan hier in en verf alleen de nis in een ander kleur, zo creëer je een hoofdbord en knus hoekje in één.

  Ik vind een hoofdbord een leuke oplossing als je een beetje op je geld wilt letten maar toch je slaapkamer een andere uitstraling wilt geven. Daarnaast is het leuk en (redelijk) gemakkelijk om zelf te maken. Het geeft mij altijd veel voldoening als ik zelf iets maak voor in huis, dan geniet ik er zoveel meer van dan als ik iets kant – en klaar koop.

  Heb jij ook een eigengemaakt hoofdbord? Dan wil ik die heel graag zien natuurlijk, laat je een foto achter in een reactie op Facebook?

  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

  Beeld gevonden via:

  profielfoto-interior-junkie (1)

  Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en markten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten & dromen maar ook op Interior Junkie deelt ze regelmatig haar wooninspiratie met jullie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu