Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Binnenkijken in een minihuis van 20m2 - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  04-07-2022

  27 juli, 2016

  Binnenkijken in een minihuis van 20m2

  De nieuwste binnenkijker schoot Interior Junkie proof zomerstagiaire Wendy. Op een weiland waar enkele koeien grazen, zie je vanaf de weg een piepklein huisje staan. Dit huisje dat in Nieuwe Niedorp staat, telt 20 vierkante meter. Veel te klein voor een huis zou je denken, maar het kan toch echt. Kom maar binnen…

  De trotse eigenaren, John en Anita, hebben een druk leven op de boerderij. Daarom hebben zij dit kleine huisje laten bouwen om daar tot rust te komen van de dagelijkse drukte. Een goed geslaagd project vinden wij bij Interior Junkie!
  Hoe ben je aan dit huis gekomen?
  “John wist via via dat er een stukje land te koop zou komen met een klein schuurtje erbij. Hij is direct met de eigenaar gaan praten. Eerst konden ze het niet eens worden over de prijs en kwam John naar huis met slecht nieuws. Ik heb toen gezegd dat hij terug moest gaan en niet zo in moest zitten over de prijs. Daarna is het gelukkig geregeld.”
  Een klein huis: altijd al klein willen wonen?
  “Momenteel wonen we in een boerderij, dat is een stuk groter dan dit huisje. Beide vinden we prima, als er maar lekker veel natuur om ons heen is!”
  DSC_0543 DSC_0544
  Hoe ging het inrichten?
  “Toen we het huisje bouwden, hebben we eigenlijk gewoon maar wat gedaan. Veel spullen kregen of hergebruikten we. Zo is de keuken van kaasplanken gemaakt en het aanrecht kregen we bij toeval van iemand. Veel hebben dingen, kwamen dus op ons pad en bedachten ter plekke of we daar iets mee konden doen voor in dit huisje.”
  Wat is het meest dierbare stuk in huis?
  ”Mijn meest dierbare stuk in huis is de kast die in de woonkamer staat. Deze is van een broer van John geweest die inmiddels is overleden.”
  DSC_0497 DSC_0504
  Waar zit je het liefst in huis?
  “We zitten het allerliefst buiten. Dat is natuurlijk omdat we zo heerlijk in de tuin kunnen zitten. Dat is echt genieten, ook omdat het huisje zo afgelegen is en er eigenlijk geen buren en verkeer is. En als we dan toch binnen zitten, zitten we eigenlijk altijd gezellig aan de eettafel onder het genot van een glaasje wijn en een stukje kaas.”
  Wat zijn je favo woonadresjes?
  “Dat vind ik moeilijk hoor, want mijn spullen komen overal vandaan. Maar online is NatuurlijkAST heel leuk en offline ga ik graag naar Pimpernel in Nieuwe Niedorp, dat is een bloemenzaak die ook hele gave spullen heeft voor in huis.”
  DSC_0507 DSC_0510
   
  DSC_0504
  DSC_0523
  Tips voor iedereen die klein gaat wonen?!
  “Kijk goed naar wat je écht nodig hebt. Dat is eigenlijk altijd minder dan dat je denkt. Hier dachten wij ook heel goed over na toen we dit huisje gingen indelen. En daar is het juist zo knus van geworden.”
  Wat staat er nog op je woonwensenlijstje?
  “Momenteel zijn we bezig met de uitbreiding van het huisje; dat stond heel lang op mn lijstje. En nu zou ik graag nog een overkapping voor over de jacuzzi willen hebben zodat er minder onderhoud aan is. Genoeg om te wensen dus, maar we gaan in ieder geval nog lang niet weg.”
  DSC_0537 DSC_0533 DSC_0525
  Beeld:
  Wendy

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website én Instagram.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu