Geef jij je planten in de tuin genoeg water?

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: de droogte in Nederland. Boeren hebben het moeilijk met hun gewassen en ook jouw planten in de tuin hebben het zwaar. Om lang van je planten en bloemen te kunnen genieten, moet je ze genoeg water geven. Maar ja, hoeveel dan?!

Hoeveel water je planten moeten hebben, kan niemand precies voorspellen, maar bij een tijdje droog weer zul je ze van een extra slok water moeten voorzien. Wanneer kun je dit het beste doen? Ik vertel het je graag.

3x tips voor het bewateren

Morgenstond
Water geven in de middaghitte is niet handig, want het water verdampt dan sneller waardoor je plant te weinig vocht krijgt. De meest ideale tijd voor het bewateren van je planten is ’s morgens vroeg of ’s avonds laat.

Jonge planten
Geef jonge planten extra water, zodat ze goed kunnen groeien.

Een beetje extra
Geef je water planten af en toe royaal water in plaats van elke dag een beetje meer. Zo gaat het water dieper in de grond zitten en zijn de planten beter bestand tegen de droogte.

De perfecte gieter

Water geven aan je planten doe je natuurlijk in stijl. Voor wat extra inspiratie vond ik vijf leuke gieters.

Gieter geef planten water - madedotcom

Functionele items hoeven niet saai te zijn, dat bewijst deze koperen Wren gieter wel. Het strakke design en de metallic finishing maak hem één uit duizenden.

Gieter geef planten water - Flinders

Deze grijze Beau gieter met zijn sierlijke handvat en matte kleur is een echte plantenvriend. Hij deed mij zelfs een beetje denken aan een oude theepot. De metalen gieter kun je mooi in de tuin stallen, maar stiekem misstaat hij binnen ook niet, toch?

 

Gieter geef planten water - HEMA

Laat de wilde natuur in je tuin met deze olifant gieter van HEMA.

 

Gieter geef planten water - Lil

Deze klassieke Esschert Design gieter is een prachtig exemplaar. Dit ouderwetse model staat leuk in de tuin en roest niet. Altijd handig als je ‘m buiten wilt laten staan.

Gieter geef planten water - Bolcom

Een vintage gieter die de vorm heeft van een koffiekan. Deze gieter vrolijkt direct je tuin op. Door de tweede handgreep is de gieter gemakkelijk in gebruik. Ik vond deze leukerd op Bol.com.

Mijn favoriet is de koperen gieter van Made.com, maar de andere mogen er ook zeker wezen. Voor welke zou jij gaan?

Beeld header: Garden Trading

Reageer ook