Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een keuken van onyx: jaloersmakend mooi - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  11 juli, 2022

  Een keuken van onyx: jaloersmakend mooi

  Nu is in menig interieur de keuken vaak de eyecatcher. Althans, in de meeste van mijn hometours wel. In het geval van interieurontwerper Bettina is haar keuken met recht dé blikvanger in huis en weer eens totaal anders dan wat je normaal ziet. Het volledige kookeiland is namelijk gemaakt van verschillende kleuren onyx. Jaloersmakend mooi hoor, zo’n keuken van onyx.

  Onlangs schreef ik al eerder een woontip over een keuken eiland. Dit keer doe ik dit over een kook eiland, een eiland mét fornuis!

  Toen Bettina koffie wilde halen in de winkel van &C op de Van Woustraat in Amsterdam stuitte haar oog op de toonbank, gemaakt van verschillende stukken onyx. De toonbank bleef maar in haar hoofd zitten, totdat ze diezelfde week toevallig een artikel over de winkel in een magazine las en zag dat het ontwerp van het ontwerpbureau Solid Nature is. “Ik twijfelde geen moment, pakte de telefoon en belde voor een offerte,” aldus Bettina. “Ik moest ook een keuken van onyx hebben!” En zo geschiedde. Het mooie aan dit kookeiland is dat het uniek is: elk stuk onyx is weer anders en als klant kun je zelf het kleurenpalet bepalen. Omdat Bettina veel pastel- en neontinten in huis heeft, is hier het kleurenpalet van de keuken op geinspireerd. Met een beetje fantasie lijken het net allemaal zuurstokken!

  De basis van het kookeiland is een houten frame waar de onyx op geplakt is. Erop is het werkblad goud gespoten en kreeg het later, voor een extra chic effect, een laag epoxy. Een zwarte kookplaat vond Bettina maar niets, dus vond ze een lichtroze, die perfect matcht in het geheel. Een mierzoete keuken van onyx waar je niet meer weg wilt.

  Meer zien van deze keuken van onyx en meer uit het huis van Bettina?

  Goed nieuws, want de komende twee weken komen er nog drie woontips online uit Bettina’s huis met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Bettina? Volg haar dan op Instagram via Bettina Neseker of Studio Vacay.

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Een keuken van onyx: jaloersmakend mooi”

  1. Mirjam schreef:

   Hi Elisah,

   Ik vroeg me af of je het merk weet van de kookplaat. Ik zoek al heel lang naar zoiets!

   Liefs!

  2. mirjam schreef:

   Prachtige keuken ook trouwens! helaas heb ik mijn blad en frontjes al gekozen…

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu