Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een botanische badkamer, zo doe je dat!
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  16 augustus, 2018

  Een botanische badkamer, zo doe je dat

  Je ziet het steeds meer: een botanische badkamer. Planten in huis zijn al jaren een trend, maar ook in de badkamer beginnen ze terrein te winnen. Ze geven kleur aan je badkamer en jou het echte spa gevoel. Maar welke planten kies je dan? Laat het tot leven komen met een heleboel verschillende planten.

  Groot, klein, makkelijk of moeilijk in onderhoud, er is zoveel keuze. Planten hebben een zuiverende werking en geven extra zuurstof, altijd handig in een benauwde badkamer. Daarnaast filteren planten de lucht, waardoor zij schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en schimmels geen kans krijgen. In de hometour bij instagrammer Sandra zie je bijvoorbeeld een echte botanische badkamer. O zo mooi.

  Niet alle planten zijn geschikt voor in de badkamer, omdat zij veel licht nodig hebben en niet tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen. Welke planten zijn er geschikt voor in een badkamer? Ik deel mijn vijf favoriete badkamerplanten met je.

  Drakenplant

  De Drakenplant is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. De drakenplant kan snel bruine plekken krijgen als de luchtvochtigheid niet optimaal is. Daarom past deze plant perfect in de badkamer.

  Kwartjesplant

  Net als de drakenplant is de kwartjesplant makkelijk in onderhoud. Je hoeft ‘m amper water te geven; de grond mag best droog aanvoelen. Deze plant slaat het water op in de wortels waardoor hij goed tegen droogte kan.

  Graslelie

  Waar je deze plant ook neerzet, hij doet het altijd goed. Let er bij de graslelie wel op dat hij genoeg water krijgt. Ongeveer twee keer per week. Als je deze plant goed verzorgt, groeien er nieuwe mini plantjes in de pot bij. Hoe leuk!

  Klimop

  De klimop is een plant die we vanuit de tuin kennen, maar is ook perfect in de badkamer. Deze plant is er in heel veel soorten en maten. Zet de plant op een plek waar hij naar beneden kan groeien of hang hem op in een macraméhanger.

  Kentia Palm

  De Kentia Palm is één van de sterke palmsoorten. Zet deze palmboom niet in direct zonlicht, hoe donkerder hij staat des te minder water hij nodig heeft. De Kentia palm heeft een sterke zuiverende werking waardoor jouw badkamer fris blijft.

  Botanische badkamer stylen

  Hoe style je zo’n botanische badkamer? Instagram staat vol met mooie inspiratie beelden om van jouw badkamer een waar plantenparadijs te maken.

  Een bericht gedeeld door Shelley (@diyshelley) op

  Een bericht gedeeld door Sally Fazeli (@sallyfazelihome) op

  Een bericht gedeeld door pepper s c h m i d t (@heimatbaum) op

  Een bericht gedeeld door Linda-Mathilde ✌?️ (@carlberg_home) op

  Een bericht gedeeld door Di Lorenzo Tiles (@dilorenzo_tiles) op

  Heb jij ook een botanische badkamer en zo ja: hoe style jij het?

  Beeld header: Original Style

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu