Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  10 januari, 2018

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Na interieurstylist Jaimy won instagrammer Sandra van Finntage de tweede Rituals sfeer make-over. Dus reisde ik af naar Grave om de splitlevel woning van Sandra te fotograferen én haar badkamer een sfeer make-over vol Rituals producten te geven. Ik kwam als geroepen: Sandra is elke avond in bad te vinden…

  Ze vertelde me dat ze elke avond in bad haar Instagram bijhoudt en update. “Ik vind het anders zo ongezellig als ik de hele tijd met mijn mobiel in de woonkamer zit. Dus dit is dan mijn instagrammomentje waarbij ik andere accounts bekijk, reageer en like. Binnen drie kwartier ben ik klaar,” aldus Sandra.

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  “De badkamer voor de sfeer make-over. Al een prachtige ruimte, maar toch miste ik iets.”

  Nu zag de badkamer van Sandra er al uit om door een ringetje te halen, maar toch miste ik nog een paar kleine dingen in dit op een na kleinste kamertje. Zo monteerde ik twee ronde messing spiegels aan de muur links van het toilet, hing nog een hangplantje aan de bak vol planten boven het toilet én stylede ik de wastafel met wat heerlijk geurende producten van Rituals; The Ritual of Ayurveda handscrub met ginseng (staat in China symbool voor onsterfelijkheid) en ginkgo (staat voor het leven en kracht) in een mooie bronskleurige tube en een bijbehorende handzeep uit dezelfde collectie. Een tip: stop je handscrub zeker niet weg in je toilettasje, maar leg het in een leuk bakje. Omdat er een houten bankje onder de wasbak staat, vond ik het houten handspiegeltje weer een leuke match.

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  “Na de sfeer make-over met een aantal heerlijk geurende items op de wasbak en aan de muur de ronde spiegels.”

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  “De handzeep komt uit The Ritual of Ayurveda collectie, net als de handscrub.”

  Sandra had al een zwart wandrekje in de badkamer, een ideale zet in een compacte badkamer, omdat je zo toch spullen kwijt kunt. Werken in de hoogte is dan ook ideaal. In dit wandrekje was gelukkig nog plek voor een bodycream uit The Ritual of Sakura collectie, ideaal te gebruiken na een bad vol met de badschuim uit dezelfde collectie. Uiteraard moest hier ook een heerlijke geurkaars uit The Ritual of Ayurveda in. Het principe achter deze Indiase wijsheid is balans zoeken in het leven. Ayurveda helpt je gezondheid en gemoedstoestand te verbeteren door het reinigen en verzorgen van je energie. Ideaal dus om jezelf na een drukke dag weer op te laden in de badkamer.

  Daarnaast selecteerde ik voor de badkamer van Sandra mijn persoonlijke favoriet: de Green Gardamom geurstokjes uit The Private Collection omdat het zo heerlijk fris ruikt. Omdat haar badkamer grenst aan de slaapkamer, ruikt ook deze ruimte naar de geurstokjes. Ik vind het leuk om spulletjes te stylen aan de badrand; die van Sandra was breed genoeg. Kon ze die avond meteen genieten van een kopje thee uit de Emperor’s Dream lijn.

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  “De andere hoek van de badkamer, nu met geurstokjes Green Gardamom uit The Private Collection.”

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Sandra gaat elke avond in bad, een heerlijk ontspannen kopje thee mag dan ook zeker niet ontbreken.

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  “Aan de andere kant van de badrand plaatste ik nog een leuk item: een nep schildpadschild. Wat bleek: die wilde Sandra al tijden kopen! Haar Rituals collection werd compleet met The Ritual of Sakura badschuim. Qua ritueel past deze namelijk mooi bij het wandkleed.”

  Nu bevat het huis van Sandra nog veel meer mooie kamers en hoekjes. Kom verder binnen…

  Hou je van geur in huis?
  ‘’Zeker, mits het niet te overdadig is. Het moet wel gedoseerd zijn. Ik vind het heel lekker als het fris ruikt in huis. Ik kon dan ook mijn lol niet op toen ik hoorde dat ik de sfeer make-over heb gewonnen voor mijn badkamer; ik ga namelijk elke avond in bad. Soms eventjes snel, maar minstens drie keer per week maak ik er echt werk van: de lichten uit, een kaars aan, even geen muziek of telefoon. Echt ontspannen is dat. Je gaf me een mooi samengesteld pakket. Vooral de Green Gardamom geurstokjes  zijn favoriet; die zitten in zo’n mooie, luxe fles en het staat zo mooi in de badkamer. En The Ritual of Ayurveda geurkaars gaat zeker aan vanavond.”

  Heb je een favoriete geur?
  ‘’Ik vind vijg heel erg lekker ruiken. Ik was toen helemaal verslaafd aan de geurstokjes met de geur van vijg. Dat vind ik wel echt een fijne huisgeur waarbij elke ruimte goed tot z’n recht komt, omdat deze minimaal op de achtergrond aanwezig is, dus het is niet een intense geur, maar juist aangenaam.’’

  Heb je ook bepaalde geuren voor bepaalde ruimtes?
  ‘’Ik vind het altijd wel lekker in de badkamer, en dat zit echt tussen m’n oren, maar dat het dan een beetje hammam ruikt. Ik ga dus elke avond in bad, maar ik vind het soms ook wel lekker als het wat meer een parfumgeur is. Dus niet dat ik elke avond het idee heb dat ik in een sauna zit.  De badschuim van The Ritual of Sakura is dan ook heerlijk en deze ga ik zeker vanavond gebruiken. Bodycream gebruik ik twee keer per week. Ik had er al eentje van Rituals, maar die ik nu van jou krijg, is uit dezelfde lijn als de badschuim. Kan ik langer genieten van de lichte geur die me helemaal zen maakt.”

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  En in de slaapkamer, hou je daar ook van geur?
  ‘’Onze slaap- en badkamer is één ruimte. Ik heb vaak wel een bepaalde geur in de badkamer, wat dus ook meteen naar de slaapkamer trekt. Dus als ik nog een geur in de slaapkamer zou zetten, zouden die elkaar kruisen. Ik let er wel op om dan een frissere geur in de badkamer te hebben.’’

  Hoe lang wonen jullie hier al?
  ‘’Wij wonen hier nu 17 jaar, dat is al best wel een tijdje. We hebben drie jaar geleden het huis helemaal verbouwd. Toen zaten we op een punt; gaan we verhuizen of verbouwen? We kozen uiteindelijk voor dat laatste en het huis helemaal gemaakt zoals het in ons hoofd zat, zoals we het graag wilden. Echt ons droomhuis.’’

  Kun je iets meer vertellen over hoe het huis er toen uitzag en waarom jullie heel graag wilden verbouwen?
  ‘’Het huis komt uit de jaren ‘70 met veel oude afwerkingen. Bijvoorbeeld oude radiatoren, oude deuren. We hadden nog van die deuren waar boven zo’n raampje zat. Dan had je eerst zo’n stuk glas en daarna een deur, dus dat wilden we graag weg hebben. Tijdens de verbouwing leefden we drie maanden lang in de slaapkamer. Het hele huis werd onder handen genomen, want er zat ook nog een oude keuken en badkamer in. Het plafond, de vloeren, echt alles werd aangepakt.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Welke stijl had het huis toen?
  ‘’Het was helemaal anders. Hiervoor had ik een beetje een landelijke moderne stijl, met heel veel pasteltinten. Nu vraag ik me ook af waarom? Maar ik had op dat moment al wel een andere woonstijl ontwikkeld, alleen als de basis van je huis er niet bij past, dan sla je de plank mis wanneer je een andere woonstijl wilt creëren. Dus op het moment dat we opnieuw konden beginnen met de basis, toen kon ik eindelijk een nieuwe woonstijl neerzetten. En die is nu een beetje vintage, industrieel en stoer.’’

  Ik zag ook dat je ontzettend veel groen in je huis hebt, qua planten. Waarom?
  ‘’Vier jaar geleden stonden er misschien een tweetal planten in huis, dus dat is echt iets van de laatste jaren. Ik wilde wat meer levendigheid in het huis. Ik hou sowieso van de kleur groen op muren en in m’n accessoires, en planten maken je huis toch wel iets levendiger, denk ik. Soms heb je wat hoeken in huis die je misschien wat statisch vindt, omdat er ook alleen maar een kast of een krukje of wat dan ook staat, maar als je er dan een plant bij zet, maakt deze het allemaal net wat springeriger. In het huis heb ik in elke ruimte planten staan. De badkamer is een oase aan planten bijvoorbeeld. Ik vind een huis zonder planten heel ongezellig. Soms kom ik weleens binnen bij anderen en dan zie ik weinig tot geen planten en denk ik: waarom? Een huis zonder planten is niet af. Hoe ik ze verzorg? De ene week gaat ‘deel 1’ in bad, de andere week ‘deel 2. Je leest het goed: ook zij gaan in bad, haha.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Waar haal jij je inspiratie vandaan?
  ‘’Ik probeer altijd wel een beetje mijn eigen woonstijl te creëren, ik ben ook niet zo trendgevoelig. Ik zeg altijd: ‘Trends verdwijnen op een gegeven moment, maar je eigen woonstijl blijft.’ Ik haal veel inspiratie van Instagram en Pinterest af, dus met name online.’’

  Vind je het belangrijk dat je huis eigen is?
  ‘’Dat vind ik het allerbelangrijkste. Ik wil altijd toch dichtbij m’n eigen woonstijl blijven. Ook vind ik het belangrijk dat een huis leefbaar is. Nou is mijn huis best wel vaak netjes en op Instagram, als je foto’s plaatst, zijn de foto’s natuurlijk super overstyled. Maar ik heb hier ook een kind van twaalf in huis en een man en als die ’s avonds op de bank gaan zitten, doen ze eerst alle kussens eraf.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Kun je misschien iets meer vertellen over de muur in de kinderkamer?
  ‘’Dat was mijn laatste project. Dat is fotobehang van een betonnen muur. Sinds ik die foto op Instagram heb geplaatst, denken mensen dat ik die muur heb staan bikken. Maar het is gewoon behang. Het is een foto, gemaakt van een bestaande betonnen muur, en daar hebben ze behang van gemaakt. Finn wilde graag een wat stoerdere jongenskamer en toen zochten we samen het behang uit en dat zit er nu drie weken op. Het is heel gaaf, het ziet er zo tof uit.’’

  Zijn er plekken in huis waar je écht trots op bent?
  ‘’Ik vind de slaap-en badkamer een hele fijne plek, omdat dat bij ons een ruimte is geworden. Vooral ook omdat ik elke avond in bad zit. En daarnaast de keuken. Die hebben we met de verbouwing opengebroken, want het waren eigenlijk twee aparte ruimtes. Zo hebben we echt een leefkeuken gecreëerd. Dat is ook de lichtste plek in het huis en daar zitten we ook het meeste. We zitten ’s avonds na acht uur pas boven, voor de televisie, en daarvoor zijn we in de keuken te vinden. De keuken is het hart van het huis. We wonen split level, dus in de keuken heb je verbinding met alle etages. Als je naar boven kijkt, zie je de woonkamer en wanneer je naar beneden kijkt, kijk je neer op Finn’s slaapkamer. Dus je hebt contact met het hele huis.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Is er nog iets wat je wilt veranderen in huis?
  ‘’Ik heb wel een hele grote woonwens en dat is een gashaard in de woonkamer. Ik vind een haard een heel fijn sfeeritem in huis en we hebben ook een woonkamer met een ontzettend grote bank, waardoor je een ‘om-de-haard-gevoel’ kan creëren. Die zou perfect aan die blauwe muur kunnen, wat mij betreft. Ik hoop dat dat het volgende project wordt, maar dat moet ik eerst nog even bij de baas erdoorheen krijgen.’’

  Heeft je man ook iets met interieur?
  ‘’Nee, Pieter vindt alles goed en wil er het liefst zo min mogelijk mee te maken hebben. Hij wil alleen weten wat het kost, maar voor de rest doet ‘ie niet moeilijk. Zolang het maar geen paarse of roze muren worden. Ik heb ook best wel veel mannelijke volgers op Instagram en het huis heeft wel iets weg van een stoer mannenhuis, dus wat dat betreft ligt het helemaal in zijn straatje.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Is er iets wat hij echt afschuwelijk vindt?
  ‘’Het enige waar hij echt altijd over vloekt, zijn de hoeveelheid kussens. Op bed en op de bank heb ik heel veel kussens en dat vind hij niet praktisch. Het liefst wil die ze allemaal weg hebben en dan kom ik thuis met een nieuw kussen bijvoorbeeld en dan kijkt ‘ie me aan: ‘Heb je nou alweer kussens gekocht?’ Maar ik heb met hem niks te klagen hoor, want verder klaagt hij nooit over iets. Oh ja, hij heeft wel heel lang gezeurd om een normale salontafel, want al die kleine tafeltjes vond ‘ie ook belachelijk. Nu hebben we een grote betonnen salontafel.’’

  Wat vind je het allerleukste aan je huis?
  ‘’Dat het split level is. Ik hou heel erg van de speelsheid van ons huis, het is niet standaard en we hebben in de woonkamer een mooi uitzicht over het water. Aan de voorkant van het huis ook een heel mooi zonnig balkon waar we ’s zomers vaak zitten, dus ik denk toch echt dat ik de indeling het leukste vind.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Heb je nog woontips voor ons?
  ‘’Wat ik eigenlijk altijd meegeef, is dat je echt moet proberen om je eigen woonstijl te creëren. In ieder geval eerst naar het huis kijken en dan bepalen welke stijl je wilt. In bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis een jaren ‘30 stijl creëren, vind ik toch een beetje raar. Blijf dichtbij je eigen woonstijl en ga niet te veel mee met trends. Dan krijg je een ratjetoe aan spullen en dan wordt het volgens mij nooit een mooi plaatje bij elkaar.’’

  Hoe zorg jij ervoor dat je huis persoonlijkheid uitstraalt?
  ‘’Ik heb nu, voor de shoot, de persoonlijke foto’s weggehaald, maar normaal heb ik die wel in huis staan. En daarnaast is het ook niet zo dat ik allemaal nieuwe spullen heb, want ik heb ook best wel wat oude spulletjes die bijvoorbeeld van de zolder bij m’n ouders komen. Of van vakanties en rommelmarkten.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Kun je een item noemen?
  ‘’Op Finn z’n kamer staat een nachtkastje. Althans, die heb ik omgebouwd tot nachtkastje, want het is eigenlijk een militaire kist die van m’n opa is geweest. Die hadden m’n ouders altijd bewaard en daar heb ik nu wieltjes onder geschroefd. Ik heb ook wat oude bloempotten van m’n moeder gejat die ik dan bijvoorbeeld een likje verf gaf. Dat vind ik leuk, omdat niemand anders dat ergens kan kopen, dus dan wordt het ook uniek.’’

  Wat is het mooiste compliment wat iemand je heeft gegeven over je huis?
  ‘’Dat het een woonstijl is die je eigenlijk nergens tussen kan stoppen, dat het echt van mezelf is. Dat vind ik het mooiste compliment wat ik ooit kan krijgen en dat is niet iets wat ik bewust probeer te creëren, want het hoeft echt niet altijd apart te zijn, maar ik volg gewoon m’n eigen woonstijl. Daar ben ik dan super trots op.’’

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Interview: Renata Soldan

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Rituals. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor desupport! 


  9 reacties op “Mijn sfeer make-over bij instagrammer Sandra van Finntage”

  1. Ans schreef:

   Waar heb je die prachtige muurplaten vandaan

  2. Floortje schreef:

   Prachtig huis. Die poster in de badkamer, waar komt die vandaan? Welk materiaal is dat?

   • Joyce schreef:

    Fl oortje, ik herken de print toevallig. Met de wit/crème achtergrond? Die is van de karwei, geloof dat je m kunt vinden onder ‘wandkleed’ op de website

  3. T. schreef:

   Het is tot in de details uitgedacht. Het interieur ziet er creatief en levendig uit en geeft kracht en ademt rust uit, en sfeer. Het heeft een heel eigen stijl. Vroeger kon ik ook heel erg opgaan in de details van mijn woning. Je zou zo aan je eigen huis verslaafd raken. Het lijkt me prettig toeven met dat alles zo bij elkaar past en zo z”n eigen stijl heeft.

  4. T. schreef:

   Ik heb haast de fut niet meer om nog iets van mijn woning woonkamer slaapkamers en badkamer te maken.. Het is te druk en anderen hebben er zich mee bemoeid zonder dat het mijn stijl was. Zonder vragen hebben ze maar wat gedaan. Wat ik nu heb is mijn persoonlijke stijl niet. Sommigen willen een minimalistisch interieur omdat het rust geeft aan het hoofd. Het lijkt wel alsof een binnenhuisarchitect is bezig geweest n hun woning omdat alles zo goed is uitgedacht en alles past bij elkaar. Ze kunnen van een bouwval wel iets moois maken. Het geeft in ieder geval wel veel inspiratie. . .

  5. Barbara van Schaik schreef:

   Wát ziet het er sfeervol uit, alles mooi bij elkaar gezocht! Super leuke reportage!

  6. Willemijn schreef:

   Dagdag! Wat een ontzettend leuke rapportage! Waar zijn de spiegels in de badkamer van? Ik ben al een tijdje opzoek naar zulke spiegeltjes 🙂

  7. Okkie schreef:

   Waar heb je het zwart-witte vloerkleed in de slaapkamer gekocht?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu